Judecătoarea turneană Olimpiea Creţeanu, zis Lipiţa, a făcut tot posibilul să-i scape pe Ioan Niculae şi Bunea Stancu.

16 Ianuarie 2015, 00:03 | 4427 vizualizări | 8 comentarii
Car Universal
Ioan Niculae si Bunea Stancu.

Viorel Hrebenciuc a denunțat la DNA dedesubturile finanțării ilegale a campaniei prezidențiale a lui Mircea Geoană. Fostul senator a dezvăluit detalii financiare despre rolul miliardarului Ioan Niculae, dar și despre baronul de Brăila, Gheorghe Bunea-Stancu. Hrebenciuc a dezvăluit la DNA și alte fapte de corupție în care sunt implicați mai mulți membri PSD. În dosarul finanțării campaniei lui Mircea Geoană, procurorii DNA au investigat o finanțare de 700.000 de lei, circa 150.000 de euro, dată de Ioan Niculae către PSD. Suma totală trebuia să fie de un million de euro.

Partenerul de discuții cu miliardarul era Bunea-Stancu. Pentru modul în care urma să se facă aceste plăți, Niculae a fost direcționat către Ionuț Costea- cumnatul lui Mircea Geoană și fost președinte al Eximbank. Niculae a refuzat să discute cu acesta, și atunci a fost direcționat către Hrebenciuc. Banii au fost dați folosindu-se drept paravan un contract parafat între societatea controlată de Ioan Niculae - InterAgro - şi firma Insomar. Acest contract a fost încheiat pentru servicii fictive, tocmai pentru a se crea o acoperire aparent legală destinației reale a sumelor de bani, şi anume finanţarea unui partid politic cu încălcarea dispoziţiilor legale.
Potrivit motivării de achitare, judecătoarea Olimpiea Crețeanu i-a crezut pe cuvânt pe Hrebenciuc și pe Geoană, care au fost audiați ca martori. Cei doi au arătat că nu știau nimic de milionul de euro de la Niculae.

Gheorghe Bunea- Stancu , Ioan Niculae și alți doi complici (Gheorghe Teodorescu – acționar Insomar și Viorel Barac-director Interagro) au fost trimiși în judecată pe 10 ianuarie 2012. Pe 20 noiembrie 2013, cei patru au fost achitați de magistratul Olimpiea Crețeanu, de la Judecătoria Sectorului 1. Redactarea motivării a durat aproape un an și a fost finalizată pe 10 octombrie 2014. Dosarul este la Curtea de Apel București, în faza de recurs, și are următorul termen pe 22 ianuarie 2015. Potrivit ultimei declarații de avere, soțul Olimpiei Crețeanu are două terenuri în Teleorman, arendate către o firmă a lui Ioan Niculae. Pentru cele 4,4 hectare date în arendă, familia judecătoarei a încasat 1.835 de lei de la SC Agroinvest SRL.

Când i-a fost repartizat dosarul, Crețeanu și-a anunțat superiorii că încasează bani de la cel pe care ar trebui să-l judece, însă cererea sa de abținere a fost respinsă pe motiv că arendarea terenului s-a făcut înainte de repartizarea dosarului.Procurorii DNA au cerut Curții de Apel București strămutarea unui dosar în care era judecat Mihai Necolaiciuc, zis „Țarul CFR”, atunci când au aflat că judecă Crețeanu.

​​În motivarea achitării, Olimpiea Crețeanu arată că Gheorghe Bunea- Stancu nu ar fi avut așa de mare influență în PSD: „Instanța constată că influența, poziția (...) sunt pure ficțiuni ale inculpatului Bunea Stancu, fără corespondent în realitate”.Mai mult, Crețeanu arată că în cazul baronului PSD „nu poate fi reţinută teza că influenţa inculpatului Bunea Stancu era una reală şi credibilă, deoarece ar trebui să punem la îndoială capacitatea inculpatului Nicolae Ioan de a empatiza. Or, e cunoscut din probatoriu că acesta era o persoană cu multă personalitate, un om de afaceri foarte cunoscut în lumea afacerilor, cu cifre de afaceri foarte mari, astfel că relaţionarea dintre inculpatul Gheorghe Bunea Stancu şi inculpatul Nicolae Ioan rămân la stadiul unor informări amicale, de rutină, obișnuite.”

În cazul miliardarului, judecătoarea are doar cuvinte de laudă. „Teza acuzatorială, că inculpatul Niculae Ioan nu spune adevărul atunci când răspunde că nu ştie cine a avut iniţiativa luării deciziei de a realiza un studiu privind piața imobiliară, nu prezintă nici o relevanță pentru că, important într-o ședință a Consiliului de Administrație este votul membrilor ei”.Olimpiea Crețeanu arată că decizia de a plăti servicii fictive pentru Insomar a fost luată de directorii de la Insomar. „Atâta vreme cât din procesul-verbal al Consiliului de Administraţie rezultă votul în unanimitate al membrilor Consiliului, este de prisos a adânci cercetările și este inutil a se imputa inculpatului Niculae Ioan că ar fi avut inițiativa unui astfel de studiu”.

„Atâta vreme cât grupul Interagro avea departament de marketing, este inutil a se imputa inculpatului Niculae Ioan că are vreo legătură cu încheierea contractului nr. 138, precum şi inculpatului Bărac Viorel”, mai arată aceasta.

sursa: evz.ro

Citeşte şi
Comentarii (8) Adaugă comentariu
floridor pe 19 Ianuarie 2015, 10:07
#8
de bine si nu prea
Unde credeti ca si-a angajat distinsa magistrat odrasla,la Parlament.N-are functie mare e sofer dar la cine credeti, la Catalina Stefanescu,si este doar inceputul o sa mai auzim de el.Cit prtiveste deciziile in instanta ale doamnei nimic surprinzator,o mina o spala pe alta,asa ca ...

S-auzim de bine...
Paraipan pe 17 Ianuarie 2015, 23:13
#7
VERDICTUL
DECI CA DE OBICEI NIMENI NU ESTE VINOVAT,POVESTEA DESPRE MARI HOTI AI TARII SE TERMINA CU BINE,ALCAPONE E COPIAT DE NICULAE LA PERFECTIE.MARELE HOT DICTEAZA VERDICTUL.
Dorin Vlaicu pe 17 Ianuarie 2015, 13:29
#6
Să auzim de bine,,DNA,,
Rămâi tot,,x,x-ulescu, baronu, floridor,,etc,dar niciodată un premiat.Sigur aceasta doamna magistrat careia nu-i este rusine sa pună mâna pe grebla, pe sapa,pe matura, sigur a strans si aruncat si frunzele taiate de tine la caini la tomberon când sigur ai trecut degeaba prin fața blocului in care locuieste.Caracterul si inteligenta ei le gasesti in c*rajul de a infrunta realitatea, de a face loc dreptătii,numele ei îl găsești pe,,google,, numai daca tastezi numele si prenumele ei in diferite activitati in numele dreptatii, al perfectionarii in profesie, dar si al unor verificari ale CNSAS din care fix un fâs a iesit.Ea are c*raj, tu esti doar un frustrat al tuturor timpurilor, ascuns sub pseudonimul DNA ce este un coteț pentru tine, ci nu o institutie care trebuie respectata.Hai sictir,dar să auzim de bine.
DNA pe 16 Ianuarie 2015, 19:16
#5
Aaaaooo,buna,tu esti Lipito?!
Daca si tu esti judecatoare,atunci eu sint cistigatorul Premiului OSCAR.Lipito,arati de parca ti-a explodat o butelie in brate.Cand te vedeam iesind pe strada in pantaloni de trening si cu parul ca un mop,aveam impresia ca ai dormit in cotetul de la gaini.Iar metrul cub de apa e *doar*5,8 lei.Hai ma, la banii tai!
DNA 2 pe 16 Ianuarie 2015, 12:02
#4
Magistrat,nu judecatoare,sau bucatareasa ca m**a
DNA,tu esti cumva paznic in combinat sau la complexul de porci din salcia?

Cata prostie in capul tau,arunca unu o piatra si sariti toti
DNA pe 16 Ianuarie 2015, 11:31
#3
Asta e judecatoare????????????????????
Of,of,of,inca un magistrat......coleg cu Alina Bica.
Cuclea Danut pe 16 Ianuarie 2015, 11:03
#2
bravoo
D-na Lipita e cea mai corecta si cea mai dreapta persoana din multii magistrati pe care eu ii cunosc.

Respect!!
Liviu Uncheasu. pe 16 Ianuarie 2015, 06:23
#1
Daca indicati sursa, ne-am lamurit!!!.
Evenimentul(excrementul, vorba lui Vadim), este un ziar DIVERSIONIST, asa ca nu se pot pune baza pe cele relatate. SA LASAM JUSTITIA SA-SI FACA TREABA. CU ACEASTA OCAZIE, PUN SI EU O INTREBARE: TURNULE CU STIRI, ASTA NU SE CHEAMA PRESIUNI ASUPRA JUSTITIEI???.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.