Viceprimarii comunelor Lunca, Plopii Slăviteşti, Salcia şi Lisa au fost declaraţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate.

21 Noiembrie 2014, 00:06 | 3596 vizualizări | 11 comentarii
Car Universal
ANI a declarat incompatibili 4 primari din zona Turnu.

Agenția Naționala de Integritate a constatat existența starii de incompatibilitate în cazul a 14 aleși locali (noua viceprimari, un fost viceprimar, doi primari și doi consilieri locali), ca urmare a exercitarii simultane de funcții și calitați, încalcând, astfel, mai multe articole ale Legii nr. 161/2003. Dintre aceştia, 4 sunt viceprimari ai unor comune din Teleorman, mai exact din zona Turnu-Măgurele. Este vorba despre viceprimarii comunelor Lunca, Plopii Slăviteşti, Salcia şi Lisa. Cei patru au fost declaraţi incompatibili deoarece au fost sau sunt administratori ai unor societăţi comerciale, fapt interzis de lege. Chiar dacă au fost declaraţi incompatibili, cei patru nu îşi vor pierde mandatul, însă nu vor mai putea candida la viitoarele alegeri locale. Iată care sunt viceprimarii incompatibili, conform ANI:

Colată Nicu, viceprimarul comunei Lunca, ”s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 mai 2009 - 12 ianuarie 2013, întrucât, simultan cu funcția de viceprimar, a deținut și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul COLATĂ C. NICU PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003”

Luță Pandele, viceprimarul comunei Plopii Slăvitești, ”se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 22 iunie 2012, întrucât deține, simultan cu funcția de viceprimar, și funcția de administrator al unei societăți comerciale, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”.

Stanciu Marian Cristian , viceprimarul comunei Salcia, ” se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 iunie 2012, întrucât deține, simultan cu funcția de viceprimar, și funcția de administrator al unei societăți comerciale, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”

Ghebaur Dumitru Daniel, viceprimarul comunei Lisa, ”se află în stare de incompatibilitateîncepând cu data de 09 februarie 2012, întrucât deține, simultan cu funcția de viceprimar, și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul GHEBAUR DUMITRU-DANIEL PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003”.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.  Viceprimarul COLATĂ NICU nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Citeşte şi