Puşculiţa lui Dragnea a ajuns la DNA: Fiscuci şi Simionescu cercetati penal pentru evaziune fiscală. Când urmează L.Dragnea?

25 Septembrie 2014 | 3297 vizualizări | 10 comentarii
Schema evaziunii fiscale realizata de Simionescu si Fiscuci. foto:evz
Schema evaziunii fiscale realizata de Simionescu si Fiscuci. foto:evz

Doi dintre cotizanții PSD de top din Teleorman, un deputat și un afacerist discret, apropiați ai vicepremierului Liviu Dragnea, sunt vizați de o anchetă a procurorilor DNA.

Cel mai bun prieten al vicepremierului Liviu Dragnea (PSD), afaceristul Marian Fișcuci, a fost citat astăzi la DNA pentru a fi pus sub acuzare într-un dosar de evaziune fiscală, potrivit unor surse judiciare. Conform acelorași surse, ancheta procurorilor anti corupție îl vizează și pe cumnatul lui Fișcuci, deputatul Adrian Simionescu (PSD).Totul a început ieri dimineață, atunci când procurorii DNA au făcut zece percheziții în trei județe, fiind vizată o rețea de evazioniști pe relația România – Bulgaria. Anchetatorii au suspiciunea că, în ultimii doi ani, s-au produs mai multe tranzacții, constatându-se că între o firmă din Alexandria şi una din Bulgaria s-a organizat un circuit economico-financiar fictiv, cu scopul eludării plății TVA.

În concret, este vorba de achiziţionarea din spaţiul intracomunitar de utilaje agricole, care ar fi fost livrate unor firme românești printr-o societate bulgărească fictivă. Prejudiciul în acest caz este calculat la peste 1 milion de euro.
Adrian Simionescu este la primul mandat în Parlament. Politicianul PSD a deținut anterior mai multe funcții în Teleorman. El a fost vicepreședinte PSD al organizației locale, a fost doi ani viceprimar în Turnu-Măgurele (în anii '90), iar între 2008 și 2009 a ocupat funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Teleorman, fiind un apropiat al vicepremierului Liviu Dragnea. Simionescu este suspectat că a efectuat operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția de demnitar public. Al doilea personaj principal implicat în această afacere de partid este discretul afacerist Marian Fișcuci, președinte executiv al PSD Teleorman. La Registrul Comerțului, acesta mai apare ca acționar/administrator la o singură firmă, Proinvest SRL din Alexandria.
În ultimii șase ani, societatea lui Fișcuci a câștigat aproape 100 de contracte cu instituții publice din județ. Aprovizionarea cu alimente, legume și fructe a câtorva instituții publice din județ este monopolizată de firma lui Fișcuci. Cele mai multe contracte au fost semnate cu Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului, cu spitalele din județ și cu primăriile din Alexandria și Turnu-Măgurele, alimentele fiind necesare pentru cantinele sociale.Trebuie remarcat că Protecția Copilului Teleorman a fost condusă până în 2011 de Bombonica Dragnea, soția lui Liviu Dragnea.

Proinvest Alexandria comercializează și produse nealimentare. Firma este dealer al producătorului de utilaje agricole Claas. De aici a plecat și ancheta procurorilor DNA, care vizează importul de astfel de utilaje.În 2009, potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial, Proinvest a donat PSD 200.000 de lei. De altfel, firmele din Teleorman au făcut donațiile cele mai generoase către PSD în 2009. Donaţiile pe care PSD le-a adunat de la firmele teleormănene totalizează, potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial, 1.610.000 de lei, urmate de firmele din judeţul Constanţa, care au donat 930.350 de lei. De asemenea, în 2011, Fișcuci a donat partidului 11.000 de lei ca persoană fizică.

sursa:evz.ro

 
 
 
Comentarii (10) Adaugă comentariu
dojo pe 29 Septembrie 2014, 01:42
#10
puscalau
grinpuscalau nouapusculita psd-ista.jigodiilor...
Un oarecare pe 25 Septembrie 2014, 17:35
#9
Incaiera-i, drace !!!
No, cica si Dragnea a ciugulit din palma lui Marinas, nu doar fratiorul sau de cruce, Fiscuci. Sa se faca frati de cruce cu baronii locali si colegi de pension.Desi am mari indoieli, spun totusi un Doamne ajuta.
souladdition pe 25 Septembrie 2014, 13:09
#8
Domnului Ilie
Ilie, nu mai fi asa sigur in ce afirmi! iti garantez ca semanatura lui dragnea apare pe prea multe acte, unele din ele mi-au trecut prin mana, iar altele prin fata ochilor. Mai multe nu pot spune, cel putin pentru moment. Va veni o vreme cand...
De foarte aproape pe 25 Septembrie 2014, 12:51
#7
Domnule Simionescu,
Cand erati Prefect,mai stiti cum spuneati,(ZIUA SI MILIARDUL).Bineinteles,va referati cat furati pe zi,cat era profitul zilnic din furat.E,acum o sa dati pe la avocati,ziua si miliardul.
Mircea cel Tanar pe 25 Septembrie 2014, 12:44
#6
AGLOMERATIE MARE LA DNA ?!
DNA a ajuns la vorba sefului vostru,Dragnea:"Sa-i aduceti pe toti,sa-i legati sa ii luati in brate".Ce distractie mare si ce circ vom avea in lunile urmatoare!Hi,Hi,Hi!
Simona pe 25 Septembrie 2014, 12:12
#5
Simionescu a progresat !
A trecut de la ATV la DUBA DNA.Acum o sa spuna ca nu suporta detentia pentru ca e bolnav.Dar cand furat atatia ani de a rupt,nu a fost bolnav?Este intr-adevar bolnav,insa la cap.
DUTU pe 25 Septembrie 2014, 11:53
#4
EXCURSIE CU DUBA LA DNA
INTR-O PRIMA FAZA E BINE CA SUNT DOAR CEI DOI.INCET,INCET INTRA SI CAPUL LOR,DRAGNEA.LIVIULEEEE,E CEVA MOALE LA POPONET?ILIE,SA NU FACA SI DRAGNEA CA TURCESCU,SPOVEDANIE CU LACRIMI SI INVOCANDU-L PE DUMNEZEU.RATI AI DRACULUI DE MAFIOTI SI CRIMINALI !
Sorinel pe 25 Septembrie 2014, 11:34
#3
Ilie,iar te bagi ca chilotii-n c*r!
Si speta asta o cunosti ?Oi fi si tu de la vreun serviciu?!Lasati bai fratilor autoritatile sa-si faca datoria si nu va mai dati voi cu parerea,ca nu e de mintea voastra.De trafic de influenta si abuz in serviciu,ai auzit?Nu trebuie sa semneze nicaieri,trebuie doar urmarit traseul banilor negri si spalati.Ia spune-ne ma Ilie,si cam cand spui tu ca intra si Dragnea la brutarie?Sa facem o prinsoare ca nu-l mai prinde sfarsitul anului in politica.In politica asta mafiota si de rahat a PSD.
gigu pe 25 Septembrie 2014, 10:37
#2
granarul
Asta e granarul lui dragnea,de pastele cailor ajunge la el,bati campi fratioare!
Ilie de la scularie pe 25 Septembrie 2014, 09:50
#1
Vax
Vax! Dragnea nu are nimic semnat. Asa ca daca-l vreti la pirnaie asteptati finalizarea dosarului referendumului. Altfel tipul este c*rat. N-a semnat nici un act, a impins oamenii lui de sacrificiu in fata. Un fel de Turcescti autohtoni sacrificabili cind ajunge focul aproape.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.