Cronica infracţiunilor - doi şoferi prinşi conducând sub influenţa băuturilor alcoolice şi furtul a doua ţevi metalice sustrase dintr-o conductă termică.

18 Iulie 2014, 00:02 | 2487 vizualizări | 2 comentarii
Car Universal
Politia.

Politisti din municipiul Turnu-Măgurele au depistat in flagrant pe str. Islazului din localitate un barbat de 33 de ani si un minor de 14 ani, ambii din Turnu-Măgurele, judetul Teleorman, care transportau catre centrul de fier vechi din cartierul Magurele mai multe tevi metalice in lungime de 5 m fiecare si diametrul de 140 mm. Din verificarile efectuate a rezultat ca cei doi au sustras cele doua tevi metalice dintr-o conducta termica de pe soseaua de centura din partea de sud a mun. Turnu-Măgurele, apartinand firmei de salubritate locale. In cauza a fost intocmit dosar penal in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de furt, fapta prev. si ped. de art. 228, alin. 1 Cod Penal.

Politisti din municipiul Turnu-Măgurele au depistat un barbat in varsta de 27 de ani, din comuna Lunca, sat Prundu, judetul Teleorman, in timp ce conducea un autoturism, avand alcoolemie de 1,02MG/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza s-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de "conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta alcoolului", fapta prevazuta si pedepsita de art. 361/1 din C. pen, urmand a se propune solutie prin Parchet.

Tot politisti din Turnu-Măgurele au depistat pe strada Elena Cuza Voda, din localitate, un barbat in varsta de 22 de ani din Turnu-Măgurele, in timp ce conducea un autoturism, desi se afla sub influenta bauturilor alcoolice, aparatul etilotest indicand valoarea de 1,11 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i s-au recoltat doua probe biologice de sange in vederea stabilirii gradului de alcoolemie. In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de "conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 gr/l alcool pur in sange'', fapta prevazuta si pedepsita de art. 336 alin.1 din CP, urmand a se da solutia prin Parchetul de pe langa Judecatoria Turnu-Măgurele.

Citeşte şi