Cronica infracţiunilor: furturi de lucernă şi de cartofi şi infracţiuni rutiere.

02 Iulie 2014, 00:20 | 2479 vizualizări | 6 comentarii
Car Universal
Politia.

 Poliţişti din Turnu-Măgurele au depistat în flagrant doi tineri, în vârstă de 25 respectiv 17 ani, ambii din Turnu-Măgurele, în timp ce sustrăgeau cu o căruţă lucernă de pe un teren situat în apropierea Şoselei Portului, din Turnu-Măgurele, teren ce apartine unei societăţi comerciale din zonă.Lucerna sustrasă a fost recuperată şi restituită părţii vătămate.În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt, urmând a se propune soluţie prin Parchet.

Poliţişti din Turnu-Măgurele au depistat pe DN 54, la intrarea în municipiu, un conducător auto care la controlul efectuat a prezentat  documentele personale şi ale autoturismului dar întrucât cu privire la talonul cu inspecţia tehnică periodică a autoturismului cât şi la asigurarea de răspundere civilă auto (CARTE VERDE) există suspiciuni că ar fi false, acestea au fost reţinute pentru cercetări.În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşierea infracţiunilor de ”fals material în înscrisuri oficiale” şi „uzul de fals”, fapte prev. şi ped. de art. 320 alin.1 şi art. 323 din C.pen.
Aceeaşi poliţişti au depistat un alt conducător auto în vârstă de 50 de ani care conducea un autoturism pe DJ 546, pe raza comunei Saelele, fără a avea încheiată poliţă de asigurare de răspundere civilă, în acest fel neavând drept de circulaţie pe teritoriul României şi tractând o remorcă neînmatriculată.
 În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice care nu are drept de circulaţie în România, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 334 alin. 4 C.p. şi tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 334 alin. 3 C.p.

Poliţiştii secţiei de poliţie rurală Lunca au prins în flagrant un localnic în vârstă de 63 de ani care fura din curtea unui consătean mai multe bunuri, printre care şi 60 de kilograme de cartofi.
 În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii de ,,furt calificat’’ urmând ca la definitivarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

Citeşte şi