Cât mai costă o mireasă minoră la Turnu-Măgurele? 10-15 000 de euro. Romii îşi vând sau îşi mărită fetele?

28 Iunie 2014, 00:38 | 3999 vizualizări | 5 comentarii
Car Universal
La aceasta nunta, pretul miresei a fost de 13-14 000 de euro.

O veche tradiţie a romilor este cumpărarea miresei. Viitorii gineri sau familia acestora negociază preţul şi se ajunge la învoială. În ultimii ani, preţurile au crescut foarte mult. Un exemplu de creşteri de preţuri se observă şi la târgul de mirese de la Baskovo, din Bulgaria. Tinerii romi bulgari şi-au cumpărat anul trecut mirese cu preţuri de până la 25 000 de euro.

La Turnu-Măgurele, la recenta nuntă de ţigani de pe strada Fraţii Goleşti, preţul miresei, o copilă de 12-13 ani, a ajuns la 14 000 de euro, o sumă foarte mare pentru zona Turnu. De reţinut că mirele nu avea nici 12 ani, însă acest lucru nu contează la nunţile de romi. Aşa cum am scris într-un articol anterior, la nunta din Turnu au cântat cunoscuţii manelişti Nicolae Guţă şi Ştefan de la Barbulesti, cei care nici nu se mişcă fără 10-15 000 de euro de cântare. Revenind la tradiţiile ţigăneşti, trebuie să spunem că ele contravin legii şi bunelor moravuri. Din păcate, în România încă se acceptă aceste aşa-zise tradiţii, de fapt rămăşiţe ale Evului Mediu, când căsătoriile se efectuau fără să se ţină seama de interesul mirilor, numai părinţii fiind cei care câştigau dupa o asemenea casatorie.

Citeşte şi
Comentarii (5) Adaugă comentariu
EU pe 29 Iunie 2014, 01:20
#5
PT CIURUITA, CARE VORBESTE DESPRE SCIRBE
DACA TE FURA RROMI DUTE LA POLITIE, DRAGA CIURUITA SI VORBESTE FRUMOS .
EU pe 28 Iunie 2014, 16:06
#4
ASTA ESTE
CE AR FI SA SE MARITA, CAM PE LA 26 DE A. CA ALE VOASTRE, SATULE DE P--E, ASA CUM SI VOI CARE VORBITI ATI LUAT FEMEILE SATULE DE P--E.
elena pe 28 Iunie 2014, 13:35
#3
scirbe ordinare
Este plin orasul de borituri,mai multi ca niciodata si politia nu are ca sa le mai faca deoarece sunt putini si fara legi sa-i protejeze.ar trebui la cea mai mica infractiune cu violenta sa se traga in ei direct,ciorile dracu,intra peste tine in casa!
ce pe 28 Iunie 2014, 10:23
#2
mai
ce tot puneti intrebari despre maimutele astea, au legile lor, judecatile lor doar rezervatiile lor le mai trebuiesc... snake
ion pe 28 Iunie 2014, 10:16
#1
Puscarie
Astia ar trebui decazuti din drepturile parintesti si bagati la puscarie.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.