Uimitor: Poliţia a prins un "periculos" traficant de produse toxice.

22 August 2013, 00:15 | 3122 vizualizări | 2 comentarii
Car Universal
Politia se face ca munceste.

Poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au efectuat un control la agenţii economici aflaţi în zona târgului săptămânal din com. Lunca, pe linia respectării prevederilor OUG 41/2007, privind deţinerea şi comercializarea produselor pentru protecţia plantelor.
Cu această ocazie a fost depistat C. Marin de 57 ani din com. Saelele, administrator de societate comercială, care comercializa produse clasificate 'nociv' şi 'iritant' fără a deţine autorizaţie pentru efectuarea de asemenea operaţiuni.
Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 4000 lei.
Conform actului normativ amintit, produsele pentru protecţia plantelor sunt încadrate pe patru grade de toxicitate, în funcţie de periculozitatea lor. Pentru substanţele aflate în clasa 'Xn - nociv' şi 'Xi - iritant' este necesară înregistrarea agentului comercial la Unitatea Fitosanitară Teleorman, în caz contrar fiind aplicate sancţiuni contravenţionale.
Pentru cele clasificate 'T - toxice' şi 'T+ - foarte toxice' este necesară autorizarea atât la unitatea amintită cât şi la I.P.J. Teleorman, operaţiunile neautorizate cu astfel de produse constituind infracţiune.

Citeşte şi