Uimitor: Poliţia a prins un "periculos" traficant de produse toxice.

22 August 2013, 00:15 | 3292 vizualizări | 2 comentarii
Car Universal
Politia se face ca munceste.

Poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au efectuat un control la agenţii economici aflaţi în zona târgului săptămânal din com. Lunca, pe linia respectării prevederilor OUG 41/2007, privind deţinerea şi comercializarea produselor pentru protecţia plantelor.
Cu această ocazie a fost depistat C. Marin de 57 ani din com. Saelele, administrator de societate comercială, care comercializa produse clasificate 'nociv' şi 'iritant' fără a deţine autorizaţie pentru efectuarea de asemenea operaţiuni.
Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 4000 lei.
Conform actului normativ amintit, produsele pentru protecţia plantelor sunt încadrate pe patru grade de toxicitate, în funcţie de periculozitatea lor. Pentru substanţele aflate în clasa 'Xn - nociv' şi 'Xi - iritant' este necesară înregistrarea agentului comercial la Unitatea Fitosanitară Teleorman, în caz contrar fiind aplicate sancţiuni contravenţionale.
Pentru cele clasificate 'T - toxice' şi 'T+ - foarte toxice' este necesară autorizarea atât la unitatea amintită cât şi la I.P.J. Teleorman, operaţiunile neautorizate cu astfel de produse constituind infracţiune.

Citeşte şi
Comentarii (2) Adaugă comentariu
Anonim deocamdata pe 23 August 2013, 00:51
#2
#2 „Hrana să vă fie medicament, iar medicamentul să vă fie hrană.” - Hipocrat
O buna prietena care lucra intr-un abator, isi intreaba patronul, care in acel moment lua viata unui biet mielut, de ce omorati acest animal, la care patronul ii raspunde, dar tu de ce il mananci?. Apropo de mielut, aviz tuturor celor obezi si bolnavi de diabet, cancer, boli vasculari si ale inimii, eliminati consumul de, carne, lapte, branza, oua, sare, zahar si toate produsele racoritoare procesate si imbuteliate. In schimb, pentru insanatosirea dumneavoastra, consumati cat mai multe, fructe, legume, si seminte (nuci, migdale-in special amara, de floarea soarelui, de caise si zarzare-in special amara, susan-pentru cei cu carente in calciu,in-pentru cei cu probleme de digestie, etc.). Nu exista medicament impotriva acestor boli, doar alimentatia este singurul nostru medicament.
Anonim deocamdata pe 23 August 2013, 00:50
#1
#1„Hrana să vă fie medicament, iar medicamentul să vă fie hrană.”- Hipocrat
Ca si cu drogurile, aceste produse toxice constituie obiectul infractiunii doar pentru cei care le comercializeaza, de ce nu constituie infractiune si genocid, la adresa sanatatii, atat umane cat si a intregului regn animal si vegetal. Cati ani ne mai trebuiesc oare sa ne dam seama ca noi toti suntem parte la acest genocid. Cineva ar spune: dar de ce le fabrica?. Raspunsul este unul foarte simplu, pentru ca noi majoritatea le cumparam, unii din necunostinta de cauza, altii pentru a face bani... .
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.