Un călător german la Turnu-Măgurele. Cu o bicicletă şi un câine face un tur al Europei.

20 Iulie 2012, 00:39 | 3584 vizualizări | 10 comentarii
Car Universal
Bicicleta si prietenul de drum al germanului

De câteva zile, în Turnu-Măgurele "locuieşte" un personaj ciudat. Cu o bicicletă şi un câine, Mike ( aşa  se pare că se numeşte) s-a stabilit pentru câteva zile la noi în oraş. Bărbatul, în vârstă de aproximativ 50 de ani, este un personaj care a colorat viaţa searbădă din oraşul de la Dunăre. L-aţi văzut, mulţi dintre voi, dormind noaptea în iarbă. Stabilit cu "domiciliul" peste drum de magazinul alimentar al lui Victor Tiganu, Mike îşi petrece timpul vorbind cu trecătorii. Germanul are pe bicicletă o blană de vulpe, care îi da un farmec aparte bicicletei sale. Fără bani, fără carduri, neamţul doreşte să străbată toată Europa.

După cum scrie pe bicicleta sa, Germany to Islanda, neamţul vrea să ajungă în ţara nordică, folosindu-se de  bicicletă. Şederea în oraşul nostru nu i-a adus lui Mike vreo bucurie. Se pare că cei de la hotel nu au avut atâta inimă încât să-l invite să locuiască, pentru o noapte măcar, într-o camera a acestuia. Hotelul Turris este aproape gol tot timpul, însă umanismul lipseşte aproape cu desăvârşire. Sărăcea Dragnea dacă-l lăsau pe bietul german să doarmă o noapte în hotel?  În sfârşit, nici primăria turneană nu s-a omorât cu firea să-l ajute cu ceva. Punem pariu că, dacă era campanie electorală, Mohanu îl învita vreo două zile pe la Primărie, ba, poate, il lua si acasa la el? Asta e situaţia, însă e păcat că un asemenea călător, cu bunele şi cu relele sale, nu a fost sprijinit de nicio autoritate din oraş. Ştim că unii turneni l-au ajutat pe Mike cu bani, mancare, ţigări sau vreo bere, asta ca o palmă dată autorităţilor locale. Urăm drum bun şi o călătorie fără peripeţii simpaticului călător german.

 

Citeşte şi
Comentarii (10) Adaugă comentariu
petre danut pe 13 Ianuarie 2014, 19:02
#10
asterix
si eu l-am intalnit, undeva intre ploiesti si buc*resti prima data, i-am adus un sandwich si i-am facut cinste cu o bere . mi-a marturisit ca a plecat din germania cu 800 de euro si pana la iesire a ramas fara bani . In romania a fost primit cu ospitalitate si mi-a marturisit ca nu-i lipseset nimic de cand a trecut granitele la noi . L-am intalnit si in Ploiesti la doua zile distanta . si aici a fost primit cu ospitalitate . sunt c*rios unde a ajuns si dcat de bine ii este .. avea o problema la un picior, care il chinuia destul de tare ...\n
sorlin pe 14 Noiembrie 2012, 17:24
#9
asterix a trecut in drum spre fagaras
deosebitul drumet a poposit in mai multe localitati de la brasov spre fagaras acum cred ca a ajuns in fagaras.Sint deosebit de c*rios ce reactie vor avea edili orasului,sper ca sibiul va fi orasul care nu va dezamagi dupa cum se stie primarul de acolo e un om deosebit
Raluca pe 09 Octombrie 2012, 00:28
#8
Michael, zis Asterix, este in Brasov acum
Omul se afla de ieri in Braşov. Din pacate, i s-au furat din bunuri la Buc*resti, asa că n-a scapat de hoti în totalitate. Dar, in Ploiesti, a avut parte si de o noapte la hotel. La noi, in Bv, a ajuns atât cu catelul, cat si cu bicicleta. Mai departe, pleaca spre Sibiu, apoi Arad si trece la vecinii nostri ungari, pentru ca apoi sa urce spre Suedia. Mi-a iesit un articol foarte frumos cu omul! Este un om destept, cu o inteligenta nativa pe care n-ai cum sa n-o observi, care din diverse motive personale a decis sa-si ia lumea in cap.
1&1 pe 24 Iulie 2012, 12:22
#7
ce norocos!
Si cum ma? a plecat cu bicicleta mai departe? La Turnu se mai intampla si minuni... Nu i s-a furat bicicleta!!! Asta stire. Un neamt a reusit sa treaca prin turnu Magurele si,,a scapat`` cu bicicleta... nefurata! snake
adelin pe 23 Iulie 2012, 15:10
#6
un calator german
Eu zic ca putea nevasta lui cracea sa-l invite in salonul de infrumusetare.Ii facea o baie, un masaj ceva. Ce!? voi nu tebuie sa dati dovada de omenie, uite asa, cracea putea sa-i faca sâc lui mohanu.
costy pe 22 Iulie 2012, 00:38
#5
turist german
Ce te-ar mai fi luat pe tine in seama in Germania autorule de articol, mai ales daca ai fi aratat ca ala. De ce nu intelegem ca \\\"turistul\\\" era ..sa-i zicem de neincredere..cu toate ca as vrut sa zic \\\"tinichea\\\" (am mai vazut si noi turisti straini). Chiar am vazut pe unul in preajma Craciunului, cercetator francez, la noi in oras, om de mare caracter (pt. ca l-am cunoscut la Traian la niste oameni carora li s-a parut ciudat ca el isi punea cortul la un adapost de ulita cand afara erau -15 gr si l-au invitat in casa) ce mergea sa faca un reportaj ... inspre estul lumii (pe bicicleta-nici ala sanatos). Nu mai intru in detalii ca nu are rost.
cracea pe 21 Iulie 2012, 06:11
#4
adevar
sa vina la mine ca-l culc cu nevastamea
ahab pe 20 Iulie 2012, 13:47
#3
mesaj
de ce nu il luati la voi in casa si criticati pe altii ca nu-l primesc?....de ce ii judecati pe altii si nu va vedeti pe voi?
mike pe 20 Iulie 2012, 13:04
#2
F*T
deja exagerati cu astea de ce nu l a luat cocosatu ala de cracea acasa ???? nu vede ti ca deja scarbiti lumea cu stirile voastre ori care ar fi dragnea si mohanu sunt de vina....
mary pe 20 Iulie 2012, 01:46
#1
suntem la marginea europei
victor ti**nul nu l-a lasat sa intre pe neamt pe terasa ....rusine suntem o tara inapoiata ne facem de ras,iar moxu a ancercat intr-o noapte sa,cotrobaiasca prin bagaje dar l-a facut cainele praf..
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.