
Viaţa oraşului Turnu-Măgurele este strâns legată de combinatul chimic. Dacă acum a intrat pe mâini bune, firma InterAgro patronată de Ioan Niculae, acum câţiva ani a fost intr-un mare pericol să fie falimentat. Cine a fost principalul autor al încercării de falimentare a combinatului? Nimeni altul decât Liviu Dragnea, pe atunci Prefect al judeţului Teleorman. Din perioada 1998-2000 datează şi cărdăşia dintre Dan Voiculescu, patronul televiziunilor Antena 1,2,3 şi Liviu Dragnea. Multe sute de miliarde au plecat de la combinat în conturile firmelor lui Voiculescu, cu ajutorul lui Dragnea, desigur. Anii 1999 şi 2000 au reprezentat perioada cea mai nefastă din activitatea combinatului. Producţia a fost mare, însă pierderile au fost uriaşe.
Astfel, în anul 2001, în baza ordinului Prefectului judeţului Teleorman, T.Nitulescu (de aici provine şi ura lui Dragnea faţa de Nitulescu), s-a efectuat un control, de către ofiţeri ai IPJ Teleorman, la combinatul chimic SC "Turnu" SA . Descoperirile au fost pur şi simplu de necrezut. Sub conducerea lui Mircea Manea, combinatul chimic a avut pierderi uriaşe. In anii 1999 şi 2000, pierderile au totalizat 665,76 miliarde de lei. Doar în anul 2000, an în care Dragnea a câştigat alegerile pentru postul de preşedinte de Consiliu Judeţean, s-au înregistrat pierderi de 566,23 miliarde lei. Cauza cea mai importantă a pierderilor a fost valorificarea necorespunzătoare a producţiei, în special cea destinată exportului, cu influenţa nefavorabilă pentru combinatul chimic de 327,038 miliarde lei. In anul 1999, din total producţie de 292.536 tone îngrăşăminte, aproape jumătate a fost destinată exportului.
Majoritatea exportului s-a făcut prin contracte directe, cele mai importante firme fiind Transamonia cu 39.394 tone şi SC Crescent (D.Voiculescu-Antene) cu 11.149 tone. In toate cazurile, preţurile obţinute la export au fost sub nivelul celor practicate pe piaţa internă, sub nivelurile costurilor de producţie, iar în unele situatii, preţul extern nu a acoperit nici costurile variabile. In anul 2000, producţia a fost de 180.203 tone, din care 156.830 de tone au fost valorificate la export. Firma Grivco a devenit principalul distribuitor al îngrăşămintelor chimice produse de combinatul chimic de la Turnu-Măgurele. Alături de firma Crescent, Grivco face parte din grupul condus de D.Voiculescu. Ei bine, suma cu care a fost prejudiciat combinatul chimic de către D.Voiculescu a fost de 327,038 miliarde lei. Acum înţelegeţi de ce Dragnea este prezent, de câte ori doreşte, la postul tv al lui Voiculescu. T.Nitulescu a reuşit să pună capăt acestei devalizări a combinatului, astfel că, aşa cum se ştie, au fost arestaţi oameni din conducerea combinatului.
Principalul vinovat de la combinat, Mircea Manea, a fost scăpat de Dragnea şi numit preşedinte al AVPS Turris Turnu Măgurele, asociaţia de vânătoare a lui L.Dragnea. Un alt personaj cunoscut, care a participat la această operaţiune, a fost binecunoscutul ziarist Sorin Roşca Stanescu, cel care, prin ziarul Ziua, a reuşit să îndepărteze investitorul EUROTRADING SRL (cu domnul Târlea conducător) şi să aducă firmele lui Voiculescu. Turnu-Măgurele are de ce să fie mulţumit că Ioan Niculae a preluat combinatul chimic, în ciuda opoziţiei lui L.Dragnea şi N.Mohanu, care au susţinut un investitor sârb.