Combinatul chimic de la Turnu-Măgurele a fost jefuit de firmele lui Dan Voiculescu. L.Dragnea a dorit falimentul acestei unităţi economice turnene!

09 Iunie 2012, 00:05 | 3559 vizualizări | 13 comentarii
Car Universal
Donau Chem Turnu-Magurele

Viaţa oraşului Turnu-Măgurele este strâns legată de combinatul chimic. Dacă acum a intrat pe mâini bune,  firma InterAgro  patronată de Ioan Niculae, acum câţiva ani  a fost intr-un mare pericol să fie falimentat. Cine a fost principalul autor al încercării de falimentare a combinatului? Nimeni altul decât Liviu Dragnea, pe atunci Prefect al judeţului Teleorman. Din perioada  1998-2000 datează şi cărdăşia dintre Dan Voiculescu, patronul televiziunilor Antena 1,2,3 şi Liviu Dragnea. Multe sute de miliarde au plecat de la combinat în conturile firmelor lui Voiculescu, cu ajutorul lui Dragnea, desigur. Anii 1999 şi 2000 au reprezentat perioada cea mai nefastă din activitatea combinatului. Producţia a fost mare, însă pierderile au fost uriaşe.

Astfel, în anul 2001,  în baza ordinului Prefectului judeţului Teleorman, T.Nitulescu (de aici provine şi ura lui Dragnea faţa de Nitulescu), s-a efectuat un control, de către ofiţeri ai IPJ Teleorman, la  combinatul chimic SC "Turnu" SA . Descoperirile au fost pur şi simplu de necrezut. Sub conducerea lui Mircea Manea, combinatul chimic a avut pierderi uriaşe. In anii 1999 şi 2000, pierderile au totalizat 665,76 miliarde de lei. Doar în anul 2000, an în care Dragnea a câştigat alegerile pentru postul de preşedinte de Consiliu Judeţean, s-au înregistrat pierderi de 566,23 miliarde lei. Cauza cea mai importantă a pierderilor a fost valorificarea  necorespunzătoare a producţiei, în special cea destinată exportului, cu influenţa nefavorabilă pentru combinatul chimic de 327,038 miliarde lei. In anul 1999, din total producţie de 292.536 tone îngrăşăminte, aproape jumătate a fost destinată exportului.

Majoritatea exportului s-a făcut prin contracte directe, cele mai importante firme fiind Transamonia cu 39.394 tone şi SC Crescent (D.Voiculescu-Antene) cu 11.149 tone. In toate cazurile, preţurile obţinute la export au fost sub nivelul celor practicate pe piaţa internă, sub nivelurile costurilor de producţie, iar în unele situatii, preţul extern nu  a acoperit nici costurile variabile. In anul 2000, producţia a fost de 180.203 tone, din care 156.830 de tone au fost valorificate la export. Firma Grivco a devenit principalul distribuitor al îngrăşămintelor chimice produse de combinatul chimic de la Turnu-Măgurele. Alături de firma Crescent, Grivco face parte din grupul condus de D.Voiculescu. Ei bine, suma cu care a fost prejudiciat combinatul chimic de către D.Voiculescu a fost de  327,038 miliarde lei. Acum înţelegeţi de ce Dragnea este prezent, de câte ori doreşte, la postul tv al lui Voiculescu.  T.Nitulescu a reuşit să pună capăt acestei devalizări a combinatului, astfel că, aşa cum se ştie, au fost arestaţi oameni din conducerea combinatului.

Principalul vinovat de la combinat, Mircea Manea, a fost scăpat de Dragnea şi numit preşedinte al AVPS Turris Turnu Măgurele, asociaţia de vânătoare a lui L.Dragnea. Un alt personaj cunoscut, care a participat la această operaţiune, a fost binecunoscutul ziarist Sorin Roşca Stanescu, cel care, prin ziarul Ziua, a reuşit să îndepărteze investitorul EUROTRADING SRL (cu domnul Târlea conducător) şi să aducă firmele lui Voiculescu. Turnu-Măgurele are de ce să fie mulţumit că Ioan Niculae a preluat combinatul chimic, în ciuda opoziţiei lui L.Dragnea şi N.Mohanu, care au susţinut un investitor sârb.

 

Citeşte şi
Comentarii (13) Adaugă comentariu
gogutzu pe 14 Iunie 2012, 10:35
#13
pentru carmen
carmen, opozitia vindeca ranile produse de infringerea electorala. si limpezeste si mintea dupa ce trece iuresul electoral, aratindu-ti unde ai gresit.
gogutzu pe 14 Iunie 2012, 10:29
#12
pentru nae forever
ce ziceai tu de cv amaritule? ia gindeste-te tu bine unde depui tu cv-ul tau de acum incolo? poate la nen-tu cracea, ca numai acolo poate o sa mai gasesti ceva de lucru. da\\\' si pe ala il paste falimentul, ca e plin de datorii precum cainele de purici. si apropo de comunisti, pd-l este parte din trunchiul comun fsn, care a fost continuatorul pcr. si apoi voi nu ati fost si in internationala socialista? s-a spalat culoarea rosie cumva de pe voi cind v-ati declarat de dreapta? cam cotita doctrina voastra nu? in realitate voi sunteti cea mai organizata banda de mafioti, mai organizata decit cea a psd.
DAN DOGARU pe 10 Iunie 2012, 13:11
#11
tot despre combinat
MI-AM ADUS AMINTE DE NUMELE EI :MARTA . O nedumerire : dacă cineva știe mai multe,dece nu ne spune și nouă ? Ce funcție i-a dat Dragnea lui MARTA ?A numit-o șef de gară la Islaz? Cât despre Mircea Manea,habar n-aveam că șef la AGVPS este o funcție impotortantă în stat ! Te pomenești că și responsabilul W.C.-ului din parc este mare demnitar !? Nu de alta,dar să știu cum să-l salut!
Alex pe 10 Iunie 2012, 08:39
#10
SENZATIONAL!!!!!!!!!
Dragnea detine puterea absoluta in Romania, nici Basescu, nici DNA-ul nici proc*rorul sef, nici Internele, et. nu i-au putut veni de hac la cate a facut, doar de voi stiute, doar Cracea este singurul care va face lumina, la fel ca Becali, Vadim si Basesc cu tepele lor.
nae forever pe 09 Iunie 2012, 19:59
#9
\"mai animalule masochist\"
Bai gogutzule,dar esti nelipsit de pe site,zilnic te gasesc postand!Eu recunosc faptul ca sunt visceral impotriva comunistilor,nu numai a lui nae dar tu cred ca te hranesti pe acest site! cred ca lucrezi in primarie,esti referent(no name,adica)si de luni iti vei depune cv la ferma teldrum lita ! BAFTA !
10 iunie pe 09 Iunie 2012, 19:50
#8
despre Cracea
http://roncea.ro/2012/06/08/video-jos-basescu-cand-iliescu-este-sus-candidatul-aliantei-pentru-teleorman-claudiu-cracea-omul-cu-care-am-pictat-bannerul-zona-libera-de-neocomunism-a-romaniei-viitorul-primar-din-turnu-mag/
Carmen pe 09 Iunie 2012, 18:10
#7
pentru Gogutzu
\\\"opozitia vindeca ranile infrangerii\\\"? explica te rog.
mondialu pe 09 Iunie 2012, 17:50
#6
acum cat merge la export?
acum de ce nu zici cat merge la export??? si ca cei din combinat sunt nevoiti sa cumpere de unde vor cei din conducer pe bonuri?\\nasta de ce nu zici? Ca o mie de oameni se inghesuie in 3m patrati?
cel din combinat pe 09 Iunie 2012, 17:41
#5
pt. domnul Dogaru
Aveti dreptate,domnule Dogaru. Uitasem. Stiti ce a ajuns intre timp directoarea aia economica ? Ia intrebati-l pe Dragnea pe ce scaun a pus-o? Si nu uitati, ca Dragnea face parte din alianta lui Voiculescu. Vedeti cum se leaga lucrurile?
DAN DOGARU pe 09 Iunie 2012, 17:21
#4
Mira-m-aș!
Nu sunt străin de combinat,el m-a învățat ce-i cinstea și omenia . Dar despre ȚÂRLEA s-a știut cu totul altceva, despre banca COLUMNA dece nu spui nimic? Sau despre Voinea și o directoare economică?
unul din combinat pe 09 Iunie 2012, 17:10
#3
Corect articolul
Asa este.Sorin Rosca Stanescu venea la combinat foarte des,il vedeam pe vremea cand director era Tarlea. Arunca ziare compromitatoare din masina,in mers,iar cu timpul s-a dovedit ca avea interesul ca Voiculescu Felix,marele turnator sec*rist,sa devina actionar la combinat.Numai ca s-au gasit oameni mai destepti,care n-au acceptat asta.
gogutzu pe 09 Iunie 2012, 14:42
#2
pentru alex
touche mon ami! asa este. se pare ca disperarea a atins cote stridente la pd-l. ei inca refuza realitatea, adica faptul ca au pierdut partida. treaba lor, dar sunt penibili cu lamentarile astea fara noima. opozitia vindeca ranile infringerii si te face mai intelept, daca-ti accepti greselile. daca nu...le veti repeta. si de aici o opozitie perpetua.
Alex pe 09 Iunie 2012, 07:52
#1
pt. Mihai
Iar ati luat teapa in combinat sunt mai mult oameni de la tara care nu voteaza in Turnu, dar asa sunteti voi destepti si puternici foc
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.