Bugete blocate, ordonanţe președințiale, bugete ilegale - C.L. Alexandria şi Turnu-Măgurele, forțate de Prefectură să respecte legea.

09 Septembrie 2011, 00:04 | 2118 vizualizări | 7 comentarii
Car Universal
Tribunalul Teleorman, sectia contencios-administrativ.

Joi, 8 septembrie, a avut loc judecarea cererii de acordare a ordonanţei presedintiale pentru deblocarea bugetelor CJ Teleorman şi a unor  primării din judeţ. Capetele de afiş au fost cererile Primăriilor din Alexandria şi Turnu-Măgurele, care sunt zguduite de scandalul deturnării banilor de la Koyo Alexandria. Instanţa a admis cererea celor două Primării, însă Prefectura a atacat din nou ordonanţa. Va urma o nouă cerere de deblocare a conturilor primăriilor  şi tot aşa. Argumentele primăriilor sunt acceptate uşor, până la judecarea pe fond.

Rezolvarea definitivă, fără probleme de salarii şi blocare a administraţiei, poate fi realizată prin adoptarea bugetului cu îndreptarea greşelilor menţionate de Prefectură. Cei doi edili-şefi, Drăguşin şi Mohanu, nu preferă închiderea acestui scandal, convenindu-le postura de "victime" ale prefectului. Primarii vor să arunce vină pe Niţulescu pentru toate promisiunile neonorate pe care nu le-au îndeplinit.

Cel mai grav, pentru imaginea celor două primării, este scandalul banilor de la Koyo, dezvăluit teleormanenilor de Niţulescu. Drăguşin şi Mohanu sunt băgaţi la colţ de prefect, acesta din urmă venind cu argumente solide, atrăgându-şi de partea lui teleormănenii. Consilierii pesedişti din Alexandria şi Turnu-Măgurele nu înţeleg că trebuie să procedeze legal, dumnealor cred că sunt stat în stat. Nu domnilor consilieri, dumneavoastră trebuie să respectaţi legea, ca oricare cetăţean. Prefectul Niţulescu vrea să intraţi în legalitate, nu doreşte nimic altceva.

Un consilier local pesedist, F.Voicilă, căruia ar trebui să-i fie ruşine că mănâncă banii contribuabililor prin echipa de fotbal FCM Alexandria, a venit cu o idee tâmpită. Dumnealui acuză compartimentul juridic al Prefecturii că este "complice" la încălcarea legii, pentru că nu a atenţionat CL Alexandria că nu respecta legea.

Păi, domnule Voicilă, nu-i mai bine să vă facă Prefectura bugetul, de ce să vă mai "obosiţi" dumneavoastră?  Puteţi să vă încasaţi indemnizaţiile de şedinţa, destul de consistente,  şi să nu faceţi nimic. Majoritatea consilierilor locali alexandreni au afaceri de pe urma cărora câştigă foarte bine, aşa că nu-i interesează restul salariaţilor.

F.Voicilă, cel care are "școala" fotbalului, pentru că este un analfabet funcţional, critica profesorii că nu au ieşit la greva  "spontană" declanşată de consilierii locali, grevă desfăşurată în fața Tribunalului de Contencios Administrativ. Pentru ce să protesteze profesorii, pentru ca sunteți dumneavoastră incompetenți?

La Turnu-Măgurele situaţia este, deocamdată, liniştită. Se vor plăti salariile tuturor, astfel că nu sunt probleme. Ce trebuie să facă Mohanu şi membri CL este să voteze, din nou, bugetul, ţinând cont de observaţiile Prefecturii. Domnilor Drăguşin şi Mohanu, domnilor consilieri, trebuie să înțelegeți că nimeni nu-i mai presus de lege.

Citeşte şi
Comentarii (7) Adaugă comentariu
floarea pe 19 Septembrie 2011, 14:17
#7
pentru eu
Modalitatea de exprimare si argumentarea m-au facut totusi sa imi dau seama ca este vorba despre un barbat. Eu chiar sunt Floarea. Si inca ceva. Ai cunostinte juridice. Mai vorbim.
eu pe 16 Septembrie 2011, 12:06
#6
pt \"floarea\"
baiat sunt smile,trecand peste aspectul acesta.La ora 10 instanta s-a pronuntat in sedinta publica, pe portal a aparut mai tarziu, cam pe 18.00. Probabil vor ataca ramane de vazut ce se va hotari la c*rtea de apel.
floarea pe 15 Septembrie 2011, 15:51
#5
pentru ¨eu¨
Domnule sau doamna, nu am gasit pe portal decat preschimbare de termene. De dosarele despre care vorbiti nu stiu. Stiu insa ca in mod normal se vor promova caile de atac. Parc*rsul legal firesc. Atentie printre atatea legi speciale, ca de, se caseaza si se trimit spre rejudecare. Unele doar.
eu pe 15 Septembrie 2011, 10:37
#4
pt \"floarea\"
Doamna sau domnisoara, iarasi trebuie sa-mi dati dreptate ca in legea 273/2006 si 215/2001, nu sunt motive de anulare a bugetelor locale. Instanta a judecat pe fond doua dintre actiunile introduse de prefect la Alexandria, iar primaria si consiliul a castigat. Mai este a treia pe 20 septembrie.
alexandrean pe 12 Septembrie 2011, 15:50
#3
nitulescu
cred ca este ultima persoana care poate sa spuna ce este legal si ilegal. Mai bine sa ne spuna ce este legal in contractele pe care le are firma sotiei cu spitale si altele
eu pe 12 Septembrie 2011, 15:24
#2
sunteti dezinformati
Prefectura nu a atacat ordonanta, a introdus o alta actiune prin care a atacat pe fond bugetul local, aceeasi tampenie, a atacat doar sa blocheze orice plata, in conditiile in care la alexandria primul termen de judecata in prima actiune este pe 13.09.2011, pentru a doua actiune ete pe 14.09.2011, acum avem de aface cu o a treia actiune.De ce nu a asteptat sa se judece? Nu se poate da alt buget, deoarece in 273/2006 se spune clar ca bugetele locale se aproba IN CEL MULT 45 de zile dupa publicarea bugetului National. Cum poate primaria sa abroge propriul buget pentru ca prefectul CONSIDERA ca este nelegal. Dc il anuleaza instanta e alt ceva.
floarea pe 09 Septembrie 2011, 09:52
#1
ideea de complicitate
Ideea de complicitate sau de cardasie, cum doriti sa ii spuneti este tipica pentru asemenea politruci semidocti.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.