FCM Alexandria - afacerea familiei Voicilă.

29 Iulie 2011, 00:50 | 2440 vizualizări | 1 comentarii
Car Universal
Primaria Alexandria

 Echipa de fotbal FCM Alexandria se chinuie, de ani de zile, să supravieţuiască în Liga a III-a fotbalului românesc. Alexandria fiind reşedinţa unui judeţ putea să susţină o echipă în Liga a II-a, însă puterea locală nu este interesată de o performanţă aşa înaltă. Dragnea şi Drăguşin se folosesc de echipă, dar nu se implică pentru ca acest club să aibă o situaţie financiară liniştitoare. Deşi în Alexandria există firme care trăiesc numai din contracte cu statul( ex. Teldrum fiind într-un top pe ţară al firmelor care au contracte cu statul) nici un patron nu vine să sponsorizeze activitatea sportivă.

Lui Dragnea îi place să facă fotografii cu sportivii la sfârşit de an, când le oferă premii modice din banii Consiliului Judeţean.  Un sportiv are nevoie de mult mai mult decât de premiile din fotografii. Jupânul foloseşte sportul pentru politica dumnealui deoarece da bine la electorat. Dragnea şi Drăguşin i-au făcut echipa cadou lui F. Voicilă, iar acesta s-a înregimentat în PSD, aducând voturi partidului. Sponsorii serioşi nu vin la echipă din cauză că ştiu ce se întâmplă în jurul ei şi nu vor să arunce banii pe geam sau în buzunarele familiei Voicilă. Pentru ca investitorii sau sponsorii serioşi să vină la echipă, singura soluţie este plecarea familiei Voicilă de la formaţia alexandreana.  Primăria nu poate să susţină de una singură echipa, dar nici nu vrea să o dea la altcineva, folosind-o pentru voturile microbiştilor.

Cel mai bun exemplu este cel de la Turnu-Măgurele, unde finanţatorul Mihai Ionescu a reuşit să facă o echipă puternică, care vrea să tragă la promovarea în Liga a II-a. Fosta conducere a clubului din Turnu are doar un rol decorativ în noua organigramă, celebrul Tapurica( nume predestinat) nu mai are cuţitul şi caşcavalul. Nici Primăria Turnu-Măgurele nu făcea acest pas dacă mai găsea puţini bani pentru a păcăli fotbalul. Chiar dacă se găseau bani nu aveau cum să ajungă la performanţele domnului Ionescu, ci doar se zbăteau să nu fie ciuca bătăilor. Ca şi la Turnu, nici Primăria Alexandria nu va da echipa unui sponsor atât timp cât se mai găsesc bani pentru a face act de prezenţă pe teren. Sperăm ca până la începutul noului campionat al Diviziei C, la FCM Alexandria să vină un investitor cu bani şi dragoste de fotbal.

Citeşte şi
Comentarii (1) Adaugă comentariu
Ultras Turris pe 30 Iulie 2011, 21:13
#1
fotbal
In orice caz, bani la o echipa de fotbal trebuie sa bage un privat, nu sa se duca bani de la bugetele locale si judetene pentru asta, pentru ca ar fi (desi nu le vad alesii) directii mult mai importante unde ar prinde bine fondurile de la buget.\\nSingura varianta buna este aceea care se deruleaza acum la Turris: investeste un privat, iar autoritatile locale trebuie sa aiba doar rolul sa creeze cadrul ca sa se poata face treaba, eventual sa ii lasa patronului posibilitatea sa investeasca in stadion, in baza sportiva si, poate, sa ii creeze cateva facilitati. Nu am amanunte legate de implicarea primariei din Turnu, dar, daca situatia e asa cum am zugravit-o mai sus, inseamna ca e totul bine.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.