Stelian Cainamisir - trimis în judecată, pentru ucidere din culpă, în cazul accidentului de vânătoare de la Lunca.

19 Aprilie 2011, 18:41 | 3660 vizualizări | 1 comentarii
Car Universal

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Cainamisir Stelian, pentru ucidere din culpă.

Conform procurorilor, în ziua de 24 decembrie 2009, în timp ce participa la o vânătoare colectivă desfăşurată pe un fond de vânătoare din Turnu Măgurele, vânătoare care fusese autorizată de Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Teleorman, din cauza nerespectării normelor de conduită, l-a ucis din culpă pe şeful Filialei Turnu Măgurele al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Teleorman.

Inculpatul a omis ca după finalizarea vânătorii să frângă arma şi să scoată cartuşul din ţeava stângă a armei sale de vânătoare, pe care o ţinea pe umărul drept, cu ţevile îndreptate la pământ, astfel că, în  timpul unei  manevre de ridicare a ţevilor armei, din ţeava stângă a armei purtată de el s-a declanşat un foc, produs, cel mai probabil, din cauza faptului că  trăgaciul care declanşează focul din ţeava în cauză s-a agăţat de îmbrăcămintea ori de vreun obiect purtat de inculpat. Focul, pornit din arma aparţinând inculpatului, l-a lovit pe şeful filialei judeţene a Asociaţiei Vânătorilor în partea dreaptă a feţei. Ca urmare a multiplelor leziuni la nivelul oaselor craniului, victima a suferit o  hemoragie meningo - cerebrală care a cauzat decesul acesteia.

Inculpatul avea la data săvârşirii faptelor gradul profesional de comisar şef de poliţie în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Teleorman şi calitatea de organ de cercetare penală al poliţiei judiciare, în prezent fiind pensionat. 

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Turnu Măgurele.

 

Citeşte şi