Restaurantele si magazinele ar trebui sa aiba mancaruri preparate si din produse locale. Primaria trebuia sa constate si sa ajute la realizarea acestui lant economic

20 Martie 2024, 13:15 | 1372 vizualizări | 3 comentarii
Car Universal
Mancare

In tarile dezvoltate acestea sunt lucruri banale si normale, nu mai e nevoie ca o primaria sa se implice. La noi e un haos total si fiecare pe sabia lui.

O sa vina vremea cand si cei carora le merge bine vor da inapoi. De ce? Pentru ca nu si-au facut afacerile intr-un mediu durabil, sanatos, corect, etc.

Nu se poate sa ai un restaurant sau un magazin de succes cand in jurul tau e saracie, depopulare, etc.

Primaria, observand ca la noi nu exista desfacere si productie locala, ar trebui sa constate starea de fapt si sa se implice in crearea acestui lant economic. Autoritatile locale nu trebuie sa stea cu mainile in san si sa priveasca. 

Ar trebui ca in meniurile restaurantelor sa gasim mancaruri din carne, legume, branzeturi, paste produse local. In magazinele alimentare, piete ar trebui sa existe produse locale.

Un alt exemplu: nuntile, petrecerile de tot felul, sa aiba pe mese si mancaruri preparate din produse locale.

Taranul era mult mai destept cand taia oratania din batatura si facea nunta. Ne place cand mergem in Ardeal si gustam din preparate locale. 

Citeşte şi
Comentarii (3) Adaugă comentariu
Bugetarului sau slugii din Primarie pe 21 Martie 2024, 09:27
#3
"Contelui" nesimtit si needucat,obraznic si prost
...si unde este rigoarea din "deferenta" de care spui,si cu care vomiti lipsa educatiei pe care ne-o arati mereu,jignind si neavand puterea de a argumenta civilizat?Crezi ca daca arunci cuvinte grele unor persoane pe care nu le cunosti,asta inseamna ca ai si dreptate?!Idiot sa le spui celor ce te-au facut atat de tampit,au abandonat educatia ta si uite ce a iesit.Si ma rog,in care stat european se intampla ce se intampla in Romania de azi,in orice domeniu? Nu mai scrieti doar ca sa faceti pe desteptii,pentru ca in orice domeniu de activitate se urmaresta doar profitul,calitatea mai putin.Asta a vrut sa spuna cel de la prima postare.Daca vrei exemple,ia unul dintre restaurantele sau supermarket-urile de pe la noi.
Contele Mapucci de Daravela pe 20 Martie 2024, 19:36
#2
Un căcat de postare
Cu toată deferența de rigoare, redeacția turnucuștiri.ro mînâncă un deșeu biologic cunoscut sub numele de căcat. Piața este liberă, deci ... voi nu vă dați seama că aberați? În ce stat european Primăria reglementează piața liberă? Băi idioților, unde în Europa, Primăria transcede OPC sau DSV? Adică instituțiile care au ca obiectul muncii comerțul?
Bineînțeles pe 20 Martie 2024, 16:13
#1
Cine apreciază produsele autohtone
Sunt oamenii politici, care nu au furat, sunt săraci și care vă cer acum votul. Numai ei știu cât au promovat produsele românești. De câte ori merg cu avionul în străinătate, la copii lor care sunt studenți, și la alte neamuri,să le ducă baxuri cu zacuscă că altfel fac foamea. Țin în avion câteva borcane cu zacuscă la vedere. Așa au reducere la clasa business. Și pufuleți.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.