Nemtii isi muta zootehnia, deocamdata 10 cocini a cate 100.000 de grostei, si abatoarele in Romania

21 Ianuarie 2024, 16:21 | 809 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal
Zootehnia

Daca politicienii romani sunt ocupati sa fure banul public, nemtii vin sa ne organizeze si sa ne scoata din saracie. 

Mai multe companii din Germania vor să-și mute producția, dar și procesarea cărnii de porc în România, anunță ministrul Agriculturii Florin Barbu, în timp ce efectivele locale sunt în scădere dramatică, din cauza pestei porcine africane.

Producția de carne de porc în România se află de ani buni în declin, pesta porcină africană (PPA) afectând toate marile complexe industriale de la noi. Chiar și așa, se pare că România este interesantă pentru firmele din Germania, unul din principalii producători de carne de porc din Europa, un furnizor important pentru piața românească.

Poate acesta ar putea să fie și unul dintre motivele relocării producției de carne de porc la noi. Nu putem face abstracție, însă, de faptul că și nemții au avut problemele cu PPA și au închis multe abatoare, în condițiile în care și-au diminuat prezența pe piața chineză. 

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunţat, miercuri, în cadrul întâlnirilor cu fermierii și procesatorii, că există o companie din sectorul zootehnic din Germania, care vrea să investească în 10 ferme de porci, cu câte 100.000 de capete fiecare.

Mai mult >> de la sursa

Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.