Romania va plati amenzi si penalitati pentru depozitele de cenusa de pirita de la SC DONAU CHEM SRL!

21 Noiembrie 2023, 12:35 | 1040 vizualizări | 3 comentarii
Car Universal
Cenusa

 Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, a anunțat că România va primi foarte probabil, pe data de 14 decembrie, o condamnare din partea Curții Europene de Justiţie (CJUE). Aceasta se leagă de faptul că statul român nu a închis și ecologizat 31 de depozite industriale.

Până la data de 16 iulie 2009, România trebuia să închidă și să reabiliteze gropile de gunoi (municipale și industriale) care nu respectau standardele. La acea dată, existau 109 de astfel de depozite neconforme.

Autoritatile de mediu din Teleorman au inchis ochii vreme de 14 ani, timp in care magnatul Ioan Niculae a facut profit, lasind statului problema ecologizarii depozitelor de cenusa de pirita, caci, combinatul se afla in faliment!

Abia in acest an, cu chiu cu vai, APM Teleorman si GNM Teleorman au ridicat autorizatia de mediu a combinatului, dupa un raport devastator al Curtii de Conturi!

Chiar nu este de inteles asemenea graba melceasca, caci in 2024 autorizatia oricum expira!!! Oricum autorizatia a fost vizata anual incepind cu anul 2018 de catre APM Teleorman, fara opozitie din partea GNM Teleorman, caci conducerile autoritatilor de mediu teleormanene au fost aservite intereselor holdingului InterAgro! Si totusi n-ar trebui ca amenzile si penalitatile sa le plateasca Dana Banu & Compania? Dvs. ce ziceti?

Citeşte şi
Comentarii (3) Adaugă comentariu
Mitica pe 22 Noiembrie 2023, 10:20
#3
VINOVATII SA PLATEASCA
Amenda sa fie platita de catre cei ce erau responsabili sa ridice autorizatia de mediu si sa ia masurile legale,nu Statul Roman,adica tot noi,platitorii de taxe si impozite.
Just pe 21 Noiembrie 2023, 18:00
#2
Cine mai răspunde?
Toți au fost cumpărați la bucata de Nicolae,acum e târziu și toți plătim șmecheria Sec*ristica .
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.