Ioan Niculae nu lasa nicio firimitura, daramite ditamai combinatul, si continua sa ne polueze cu deseuri periculoase. Desi nu a facut cand trebuia, hotul vrea acord de mediu pentru ecologizarea haldelor de cenusa

14 Octombrie 2023, 06:47 | 2552 vizualizări | 4 comentarii
Car Universal
Donau Chem

Muntii de cenusa de pirita de la Donau Chem nu dispar peste noapte! Conform RAM (raport anual de mediu), pe anul 2022, la cautare au fost spanul si otel-inoxul, dovada ca se taie, deseuri care au ajuns la Viitor Feromar Srl din Bolitin-Vale (1675 si 50 de tone)!

Din cenusa de pirita s-au dat doar 15 tone catre Vadrom Industrial Srl, firma fantoma (pe pierdere), fara cifra de afaceri in 2020, 2021 si doar 7.570 lei in 2022, probabil valoarea celor 15 tone valorificate. 

In schimb se livreaza carbonat de calciu la greu, catre SC Teldrum SA 5573 tone desi oficial carbonatul de calciu a fost ecologizat prin ,,inierbare naturala"! Iar SC OVEX TRANSUL lui Ovedenie ia la greu deseuri din constructii (placi de beton) de la combinat, de care se afirma ca sint pe veci depozitate!

Desi nu functioneaza Combinatul a reusit sa polueze Dunarea, apele deversate fiind neconforme la: turbiditate, amoniu si azotati!

Raport de mediu pentru anul 2022

Chiar daca are autorizatia de mediu suspendata SC Donau Chem Srl a depus solicitare de modificarea a autorizatiei integrate de mediu, dovada ca patronul nu lasa nici o firimitura din mina, daramite ditamai combinatul! In final s-a luat si decizia de anulare a autorizatiei, dupa ce in anul 2022 autorizatia a fost suspendata o data si in 2023 inca o data!

Anulare autorizatie de mediu

Actualmente, combinatul vrea acord de mediu pentru inchiderea haldelor de cenusa de pirita! Cind l-o obtine si daca, e alta gisca in alta traista! Si ce metoda de inchidere s-o folosi!

Acord de mediu pentru inchiderea haldelor de cenusa

Sint 4 metode agreate pentru ecologizarea in situ, de închidere a haldei: „Alternativa 1” – Închidere conform Ordinului 757/26.11.2004 pentru aprobarea Normativului tehnic privind depozitarea deşeurilor emis de Ministerului Mediului și Gospodăririi Apelor (acoperire cu pământ fertil); „Alternativa 2” – Închidere prin autocimentarea stratului superficial de cenusa; „Alternativa 3” – Închidere prin acoperire cu un strat de pământ; „Alternativa 4” – Închidere prin utilizarea pentru acoperire a unei soluţii de polimer/răşină. 

Mai e mult, pina departe!

Citeşte şi
Comentarii (4) Adaugă comentariu
Eu pe 18 Octombrie 2023, 22:55
#4
.....
Nicolae a furat cu găleată

Nicoleta a furat cu sacul.

Guvernul fura cu trenul de 50 de vagoane pline.
Ilie dar nu de la sculărie! pe 15 Octombrie 2023, 12:22
#3
Unii cu mălaiul, alții cu f..taiul!
Niciolaie a luat sute de milioane de dolari, desi trebuia să aibe combinatul închis, aia de la mediu cu șefii lor s-au umplut de șpăgi și au închis ochii, că să își umple buzunarele, pesedeul lui Dragnea și Cuclea a luat voturi, pop**ația turneană poluare, statul român a luat țeapă, căci are si bani de recuperat de la combinatul falimentar și trebuie să îi facă și ecologizarea depozitelor de cenușă! Treaba bună românească, dar aia de au dat țeapă și sclavii de la mediu ar trebui trași în țeapă!!!
Nea Grigore pe 14 Octombrie 2023, 09:07
#2
Combinatul trebuie ras de pe fata pamantului
A slugarit angajatii,i-a mintit si amagit cu plata salariilor restante,a muls combinatul atatia ani,iar daca va mai putea,il va mai soarce pana in ultima clipa.Niciun conducator comunist nu ar fi putut face asemenea lucruri.Asta trebuie sa stie si sa inteleaga toti cei care l-au lins si i-au acceptat deciziile.
Vali pe 14 Octombrie 2023, 08:36
#1
Să înțelegem că a încetat protecția acordată combinatului?
Atunci Dragnea care a acordat protecție cu pupila lui Dana Banu sa intre la pușcărie! Ei sint vinovați că se face cu 9 ani intirziere,ce trebuia făcut! Închiderea poluatorului! Dar sa ne mulțumim și cu închiderea lor! Sănătate lui domn Livius, că cică a făcut infarct cu Carmen in pat,sa vi sa putrezești la Rahova!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.