Florin Barbu, ministrul Agriculturii - „Dacă n-au pâine, să mănânce cozonac”. Ar trebui sa plece la facut cozonaci

20 Septembrie 2023, 08:42 | 1007 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal
Cozonacul Florin Barbu

Daca romanilor le e din ce in ce mai greu sa-si asigure painea, Florin Barbu le da cozonaci ieftini.

In fotografie, ministrul Cozonac face reclama la produsul "Cozonacul Florin Barbu".

„Dacă n-au pâine, să mănânce cozonac”, este o expresie celebră care definește perfect aroganța clasei conducătoare și nepăsarea față de nevoile cetățenilor.

Expresia provine din vremea Marii Revoluţii Franceze de la sfârşitul secolului al XVIII-lea și i-a fost atribuită pe nedrept reginei Maria Antoaneta a Franţei, care nu era foarte iubită de popor.

Chiar dacă istoricii au dovedit că zicerea apare pentru prima oară, într-o altă formulare, în cartea de confesiuni „Visările unui hoinar singuratic”, un volum publicat postum, scris de filozoful Jean Jacques Rousseau cu 23 de ani înainte de Marea Revoluţie Franceză, în 1766, când regina avea doar 10 ani, expresia „Dacă n-au pâine, să mănânce cozonac” rămâne definiția perfectă pentru ruptura dintre politicienii aflați la putere și cetățenii de rând.

Maria Antoaneta a murit executată prin ghilotinare, în toiul Revoluției Franceze, în 1793, sub acuzația de înaltă trădare, nedovedită însă.

De la sursa

 

Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.