"Podul de Fier" - se vrea distrus - fermierii trec cu tractoare si remorci uriase. Podul este facut de nemti in anul 1917 si poate fi un punct important pentru atragerea turistilor

23 August 2023, 11:40 | 1940 vizualizări | 7 comentarii
Car Universal
Podul de Fier

Tractoare cu remorci uriase incarcate cu cereale si camionete cu nisip trec zilnic peste "Podul de fier". 

A fost construit în 1917 și este cunoscut sub numele de Podul de Fier.

A fost construit de germani pentru a traversa Dunărea cu mașini militare și trupe în drum spre Grecia și Italia.

Citeşte şi
Comentarii (7) Adaugă comentariu
Y pe 24 August 2023, 09:33
#7
......
Corect cu cel care a scris ESTE OBIOCTIV ISTORIC .trebuie conservat .precum alte vestigii.arheologice ne descoperite ca tunelul de sub oraș Primăria știe dar nu spune. (RUSINE PRIMARI TR MĂGURELE ASCUNDETI VESTIGII NATINALE.
Grigore podaru pe 24 August 2023, 09:32
#6
O INTREBARE SIMPLA
Peste cativa ani,oare ce va mai ramane intreg din acesta zona?S-a distrus si s-a vandut,si s-a revandut la bucata tot ce a stat in mana conducerilor primariilor,de la spatii comerciale,la cladiri de patrimoniu si pana la terenuri intravilane si agricole.S-au facut tranzactii de tot felul,dar cei ce beneficiaza de matrapazlac*rile facute,sunt azi bine merci,ramasi sa traga sfori in continuare,intr-un oras ajuns comuna.Sa nu va mirati daca podul va ajunge in c*rtea lui Mugurel.
Ion pe 23 August 2023, 22:13
#5
Pod
Podul este construit de nemți, pe la 1911-1912, au trimis înștiințare la primărie ( se poate verifica) că a ieșit din garanție și ei nu-și mai asumă nici un risc.
Așa este pe 23 August 2023, 21:37
#4
L-a construit
Un turnean pe nume Praporgescu. Acest om, prin anii '60 își făcea veacul prin parc ( parcul adevărat, original, care avea și gard iar statuia lui Tudorică era în locul monumentului de acum)., deci acest om făcea deja proiecte pentru un pod peste Atlantic. Arăta desenele oricui era dispus să-i dea câțiva lei. Altă variantă este Gustav Eiffel., unchiul acestui Praporgescu.. Alții zic că rușii când îi urmăreau pe turci în 1877 ca să ne scape de ei și să fim stat independent. Deci nu se știe precis. Chestia e că a apărut peste noapte și că ar fi fost văzute niște OZN-uri în zonă. Trebuiesc săpături, Surpriza ar fi să fie făcut de daci, fără să afle romanii.

Ion pe 23 August 2023, 20:48
#3
Cine drq v a spus voua ca este construit de Germani?
Articol mincinos , podul nu este construit de germani
Un țigan pe 23 August 2023, 15:20
#2
?
Pai și noi sa nu facem niște căși pe acolo ?
Da pe 23 August 2023, 12:40
#1
O idee bună
O alee de promenadă, iluminata noaptea, pistă pentru biciclete, eventual și câteva terase, etc. Podul refăcut doar cu elemente care respectă originalul. Ar fi un lucru bun, și așa nu ai unde să te recreezi de când s-a distrus parcul. Și nu în ultimul rând, fără țigănisme gen manele, interlopi, scandal și tot repertoriul. AR FI CEVA BUN PENTRU ACEASTĂ LOCALITATE.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.