Examen la Școala de Poliție din Câmpina - Pentru prima dată în istorie, după probele sportive, au rămas mai puțini candidați decât numărul locurilor disponibile

26 Mai 2023, 02:54 | 1352 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal
Politia

1002 candidați au rămas în examenul pentru admiterea în Școala de Poliție de la Câmpina după probele sportive. Aceștia candidează pe 1300 de locuri. Este pentru prima dată în istoria unității de învățământ aflată în subordinea MAI când nu se vor ocupa toate locurile scoase la concurs.

Probele sportive eliminatorii au fost organizate în cursul acestei săptămâni, iar dintre candidații înscriși, sub 2000, doar 1002 au promovat.

Urmează proba scrisă în data de 27.05.2023 și apoi vizita medicală, iar numărul candidaților rămăși riscă să fie la final sub 50% din numărul locurilor scoase la concurs. Din experiența anilor anteriori, din numărul celor care intră la proba scrisă, o treime nu reușește să obțină media 5 necesară admiterii. Și proba medicală este decisivă, pentru că în ultimii ani candidații au avut probleme din cauza tatuajelor și a piercing-urilor, interzise în poliție.

Proba de evaluare a cunoștințelor se susține în data de 27 mai 2023, iar în examen intră doar candidații care au promovat proba de evaluare a performanțelor fizice.

La proba scrisă, candidații vor trebui să răspundă la o serie de întrebări din legislația românească și europeană. Astfel, potrivit informațiilor postate pe site-ul Poliției Române, din bibliografia obligatorie fac parte Constituția României, Legea privind statutul cadrelor militare, Drepturile omului și a libertăților fundamentale, Forme de discriminare, Legea privind organizarea și funcționarea Poliției Române, Statutul polițistului etc.

Pe lângă legislația specifică, candidații au de răspuns la un întrebări din limba română și o limbă străină la alegere (engleză sau franceză).

Bibliografia completă poate fi consultată aici www.scoalapolitie.ro

Pe lângă legislația specifică, candidații au de răspuns la un întrebări din limba română și o limbă străină la alegere (engleză sau franceză).

De la sursa

Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.