Pagina Facebook stirideturnu: Tupeu fara margini: ciorba reincalzita: se face hidrocentrala la Islaz

05 August 2022, 08:35 | 1436 vizualizări | 5 comentarii
Car Universal
Hidrocentrala
S-a promis de nu stiu cate ori si a fost o minciuna pentru a pacali electoratul. Iata ca a venit timpul sa ni se serveasca o minciuna reincalzita.
 
Au tupeu mult si sunt in stare de orice pentru a sta la putere. Cititorii paginii de Facebook stirideturnu sunt revoltati de acesta stire, dar mai revoltati sunt patronii paginii pentru ca nu sunt crezuti.
 
Hidroelectrica se gândește din nou la realizarea hidrocentralei cu pompaj de la Islaz, de pe Olt. Și cere studiu nou.
Hidroelectrica a publicat în sistemul de achiziții publice un anunț de consultare a pieței pentru actualizarea studiului de fezabilitate pentru hidrocentrala cu pompe Islaz de pe Olt, de lângă Dunăre, un proiect despre care se vorbește de mulți ani.
 
“Realizarea unui Studiu de fezabilitate de actualizare a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii Amenajarea hidroenergetică a râului Olt pe sectorul Izbiceni–Dunăre. C.H.E Islaz în vederea clarificării şi stabilirii opţiunilor companiei cu privire la această investiţie aflată în portofoliu”.
 
“CHE (centrala hidroelectrică – n.red.) Islaz, va fi o amenajare complexă, de joasă cădere şi de tip fluvial, situată pe cursul inferior al râului Olt. Amplasată aval de CHE Izbiceni, această amenajare se va întinde între localităţile Giuvărăşti, jud.Olt şi Islaz, jud.Teleorman şi va fi limitată în aval de nodul hidrotehnic, flancat la rândul său de racordul cu digul mal stâng şi digul mal drept.
 
Investiția este interesantă și prin prisma faptului că această centrală, despre care s-a mai vorbit în ultimii ani, este una reversibilă, având și funcția de pompaj (este ultima de pe Olt în sensul de curgere al râului) și, dacă va fi realizată vreodată, ar asigira funcționarea în regim de pompaj a mai multor centrale din amonte.
Centrala hidroelectrică Islaz este de tip baraj în frontul de retenţie, construcţia fiind alcătuită din 3 blocuri complet separate prin rosturi generale pe toată lungimea amonte – aval şi anume două blocuri de agregate şi un bloc de montaj.
Este prevazută a fi echipată cu patru grupuri bulb-reversibile, urmând să facă posibilă intrarea în funcţiune a sistemului de pompaj a apei din Dunăre către lacurile de acumulare amonte de Islaz”, mai scrie în anunțul Hidroelectrica.
Puterea instalată este de 28,8 MW în cele patru grupuri, cu o producție prognozată de energie de 100 GWh pe an.
Despre această hidrocentrală s-a vorbit în mai multe rânduri în ultimii ani. Acum patru ani, reprezentanți ai Ministerului Apelor și Pădurilor, ai Hidroelectrica și ai Ministerului Agriculturii s-au întâlnit în Teleorman pentru a discuta detaliile construcției. Lucrurile nu au avansat.
Suma estimată deceniul trecut pentru construcţia hidrocentralei se ridica atunci la aproximativ 1,4 miliarde de lei.
“Centrala hidroelectrică şi de pompaj este amplasată în frontul de retenţie, pe malul drept, având spre malul stâng barajul deversor şi bazinul disipator al acestuia în imediata apropiere.
Amplasamentul nodului hidrotehnic este la cca. 3,5 km amonte de confluenţa râului Olt cu fluviul Dunărea”, se arată în caietul de sarcini al companiei pentru acest proiect.
Citeşte şi
Comentarii (5) Adaugă comentariu
Gogu din hidrocentrală pe 07 August 2022, 20:35
#5
Lui#4-Contele din hazna
Măi,secătură,voi ăștia care înjurați,jigniți și vă arătați pregătirea pe aici,aveți întotdeauna puterea și tupeul să ieșiți mereu ca păduchele-n frunte.N-ați înțeles nimic din dreptul la opinie și a comenta,într-o notă comică sau ironică,orice faptă sau întâmplare referitoare la un articol.
Contele Mapucci de Daravella pe 07 August 2022, 14:58
#4
Lui Don Coyote
Adevărul este că doamna mă-ta a AVUT ACCESE DE ZOOFILIE, și te-a conceput cu vre-un gibon retardat, că tac-tu'era pe avarie, beat rangă.
Don Coyote pe 06 August 2022, 12:17
#3
Adevărul este că
HIDROCENTRALA E GATA, PRODUCE DE MULT TIMP CURENT, DAR ESTE AȘEZATĂ ÎN ZONA CREPUSCULARĂ, NU O POT VEDEA DECÂT CEI INIȚIAȚI IN PARAPSIHOLOGIE, TRĂIRI ESOTERICE, LUMI PARALELE, EXACT CA IN FILMUL TWIN PEAKS..
Vin chinezii?! pe 06 August 2022, 09:48
#2
Hidrocentrala+aeroport+multe fabrici
In al carui mandat se fac studiile?Ca si de-acolo iese banu gros.In cel al PSD & PNL?Si in care mandat se bat tarusii si in care demareaza lucrarile?Daca toate astea au pornit si din mintea unuia ca Simionescu,nu-i de mirare ca se rostogoleste minciuna,si poate chiar va tine.Intrebarea e cat vor mai indura saracii orasului miciunile unor hoti?Vedeti,daca pentru unii dintre voi,scoala a fost ca o anexa,acum visati frumos,dar ramaneti la fel de saraci si cu sperante.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.