Kaufland si OMV Petrom: 18 instituții educaționale din județul Teleorman vor primi calculatoare prin proiectul Dăm Click pe România

06 Mai 2022, 09:08 | 1295 vizualizări | 1 comentarii
Car Universal
Dăm Click pe România

Titlu local: 18 instituții educaționale din județul Teleorman vor primi calculatoare prin proiectul Dăm Click pe România

Ateliere Fără Frontiere continuă și în acest an programul de donații de calculatoare cu alte 4.000 de echipamente IT recondiționate care vor ajunge pe băncile școlilor din România până la finalul anului 2022 prin Dăm Click pe România.

Dăm Click pe România este un proiect implementat alături de OMV Petrom și Kaufland România ce luptă pentru digitalizarea educației din România și scăderea decalajului educațional prin echiparea cu infrastructură digitală a organizațiilor educaționale ce activează în mediul rural sau urban marginalizat: grădinițe, școli, licee, organizații non-guvernamentale sau instituții publice cu caracter social.

Aflat la cea de-a treia ediție în această colaborare, proiectul va ajunge în 2022 în fiecare județ al țării, la un total de 258 de unități școlare și alte organizații educaționale care activează în comunități defavorizate.

Printre ele se află și 18 organizații din județul Teleorman: - Școala Gimnazială Scurtu Mare - Școala Gimnazială Necșești - Școala Gimnazială Putineiu - Școala Gimnazială Tătărăștii De Jos - Școala Gimnazială Purani - Centrul Școlar De Educație Incluzivă Roșiori De Vede - Palatul Copiilor Alexandria - Școala Gimnazială Talpa - Școala Gimnazială "Dan Berindei" - Școala Gimnazială Contesti - Școala Gimnazială Drăgănești De Vede - Școala Gimnazială Nr. 3 Zimnicea - Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu - Școala Gimnazială I Gh. Duca Țigănești - Colegiul Național Anastasescu Roșiorii De Vede - Școala Gimnazială Sfintesti - Gradinita Cu P.N. Nr.1 Stejaru - Școala Gimnazială Nr.1 Videle

Lista completă a laureaților poate fi găsită aici.

Laureații Dăm Click pe România au fost aleși în urma unui apel de proiecte deschis între 25 martie și 14 aprilie la finalul căruia 347 de aplicații au fost înscrise. Selectarea laureaților s-a făcut printr-un proces de jurizare la care au participat în mod voluntar 21 de angajați Kaufland România și OMV Petrom. Fiecare aplicație înscrisă a fost notată între 1 și 10 pe baza unei grile de evaluare unice ce a urmărit sustenabilitatea, relevanța și impactul donației de calculatoare.

La finalul jurizării, au fost selectate 226 de unități școlare, 30 de organizații non-guvernamentale și 2 instituții sociale care vor primi în următoarele luni calculatoare complet echipate (unitate centrală, monitor, periferice, sistem de operare)

Calculatoarele donate în acest program sunt echipamentele IT uzate pe care Ateliere Fără Frontiere le obține în calitate de colector autorizat de la companii și diverse organizații, toate fiind recondiționate de persoanele din grupuri vulnerabile și dezavantajate care lucrează în educlick, unul dintre atelierele de inserție socio-profesională ale asociației.

Din 2008, Ateliere Fără Frontiere a donat prin programul său de donații peste 22.000 de calculatoare recondiționate în atelierul educlick. În total, 2623 de organizații educaționale au beneficiat de echipamente în ultimii 14 ani, echivalentul a mai bine de 10% din totalul școlilor din România.

Citeşte şi
Comentarii (1) Adaugă comentariu
Trewsdr pe 06 Mai 2022, 14:04
#1
Așteptări foarte mari
Așteptați ca va continua sa vina cadouri și de la alte societății după cum urmează :teldrum,hotel turiss,NUTRElo,,ferma salcia cu noul acționar Mădălin tractoristul 2(Tianu gabriel,șoferul fostului director,pr care l-a trădat).Vor fi donații numai de mașinii bwe -URI făcute de fiul lui Dragnea (stefanel)
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.