Azomures si Nitramonia BC Slobozia vor fi repornite cat mai curand. Donau Chem si Piatra Neamt sunt in insolventa si se cauta investitori noi

31 Martie 2022, 01:06 | 2867 vizualizări | 7 comentarii
Car Universal
Donau Chem.

O parte dintr-un interviu cu ministrul Economiei

- Pe lângă industria auto și cea metalurgică, depindem de țările aflate în conflict și pe partea de importuri de îngrășăminte pentru agricultură. Cum stăm, din acest punct de vedere?
- Am avut o discuție la Ministerul Economiei cu producătorii de îngrășăminte și cu asociația fermierilor. Ce pot să vă spun este că, într-o proporție destul de mare, fertilizatorii pentru anul agricol 2021-2022 sunt asigurați, avem stocurile necesare. Discutăm în acest moment cum să începem producția cât mai repede, din aprilie, pentru a putea asigura stocul pentru 2022-2023. Dar aici ne lovim de problema consumului de gaz și disponibilitatea gazului, pentru că acesta este principala materie primă pentru producție. Împreună cu Ministerul Energiei, facem eforturi pentru a asigura această materie primă. Pornirea celor două combinate, Azomureș și Chemgas Slobozia, care în momentul de față au autorizație de mediu, este o prioritate și depinde foarte mult de disponibilitatea acestei resurse naturale.
Tocmai de aceea am lansat apelul către Parlamentul României de a adopta cât mai repede Legea off-shore, pentru a avea gazul natural disponibil pentru industrie, dar și pentru această producție de fertilizatori care să ne asigure stocul necesar.
De asemenea, sunt două combinate aflate în insolvență, la Turnu Măgurele și la Piatra Neamț, și căutăm soluții pentru a putea fi repuse în funcțiune, prin atragerea unor noi investitori.

Sursa: Ministrul gălăţean al Economiei promovează relocările de firme către zona Galați - Brăila

Citeste si: Combinatul NITRAMONIA BC Slobozia, pregătit pentru repornire

Citeşte şi
Comentarii (7) Adaugă comentariu
Un fost lucrător pe 01 Aprilie 2022, 18:44
#7
Un part licitatia
Tot dobitocul de Nicolaie îl va lua
Gogu pe 01 Aprilie 2022, 17:28
#6
Nb
Vedeți ce face-ți cu pensionari!Nu sunt buni la nimic.Puturoși!
Syle pe 31 Martie 2022, 20:52
#5
niciOLAIE
SPER SA CITEȘTI ȘI SA ME DI TEZI!
Mecanicul pe 31 Martie 2022, 19:56
#4
?
Dl Petculescu mai traieste in combinat ?Daca da,nici o grija il porneste dinsul cu tot psd ul dupa el!
Eu domnul director pe 31 Martie 2022, 09:32
#3
Vasile
Am sa l pornesc pe acesta din Turnu cu personalul care l.am activ la serviciu ( și așa am numai zdrențe de oameni), am sa i sun pe cei care au decedat și îi aduc sa pornim turnu Măgurele, personalul de acum este atât de specializat încât acest combinat funcționează la capacitate maxime acum (se va porni pe Dunăre la Zimnicea), hai sa va trag combinatul in c*rte.
Bozgoru pe 31 Martie 2022, 09:22
#2
Cic
MUIE NICIOLAIE !! MULTAAAAAA!!!!
Nicu pe 31 Martie 2022, 07:59
#1
LIPSA APEI E PRIMA PROBLEMA
Lipsa precipitatiilor din ultima perioada va crea mari probleme tuturor culturilor agricole din intreaga tara.O alta mare problema este si lipsa unui sistem de irigatii.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.