Eugen Pîrvulescu, acuzat de DNA că a trucat concursul de la Serviciul județean de Ambulanță. Control judiciar pentru 60 de zile

22 Iulie 2021, 16:29 | 2240 vizualizări | 8 comentarii
Car Universal
Eugen Pirvulescu

Șeful PNL Teleorman, senatorul Eugen Pîrvulescu, e acuzat de DNA că a trucat concursul de la Serviciul județean de Ambulanță, potrivit unui comunicat al DNA. Procurorii au început urmărirea penală și l-au pus pe Pîrvulescu sub control judiciar pentru 60 de zile.

El este acuzat de comiterea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Șeful PNL Teleorman și-a arătat susținerea pentru Ludovic Orban aflat în competiție cu Florin Cîțu pentru șefia PNL. Pe data de 8 iulie, Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL, a postat pe Facebook: ”Echipa câștigătoarea PNL Teleorman, condusă de Eugen Pirvulescu si de colegul si prietenul meu, Cristi Barbu, nu se schimbă și merge mai departe cu Ludovic Orban, actualul si viitorul presedinte al Partidului National Liberal.”

Circa 50 de primari din județul Teleorman au fost aduși pe data de 13 iulie la Guvern pentru a discuta cu premierul Florin Cîțu. Ei au fost chemați la sediul executivului pentru a discuta despre finanțarea proiectelor locale.

Comunicatul integral al DNA:

Ca răspuns la solicitări formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 22 iulie 2021, a inculpatului

PÎRVULESCU EUGEN, senator în Parlamentul României și președinte al organizației județene a unei formațiuni politice, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 28 mai – 20 iunie 2021, inculpatul Eugen Pîrvulescu și-ar fi folosit influența pe care o avea în calitate de președinte al unei filiale de partid aflat la guvernare, pe lângă membrii comisiilor de concurs constituite de conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman, solicitându-le în mod repetat, atât direct cât și prin intermediul unei alte persoane, să elaboreze și să-i remită, seturile de subiecte care urmau să fie date la proba scrisă a concursurilor organizate în perioada mai-iulie 2021, pentru ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical și șofer autosanitară II.

De asemenea, inculpatul le-ar mai fi cerut membrilor comisiilor să favorizeze candidații indicați de el și la proba practică/interviu, cu scopul de a obține foloase necuvenite pentru aceștia din urmă (promovarea concursurilor și angajarea pe posturi remunerate).

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte o serie de obligații, între care:
– să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar,
– să nu se deplaseze la sediul Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman .

Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
De asemenea, inculpatului Pîrvulescu Eugen i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Citeşte şi
Comentarii (8) Adaugă comentariu
Rada pe 23 Iulie 2021, 17:39
#8
Puscarie
Pârvulescu și Bitanu, urgent zburați, la pușcărie amândoi.
Sfântul Mitică Blajinul pe 23 Iulie 2021, 15:46
#7
Lui #5
Georgică, problema este mai simplă. S-a trecut la stadiul doi al campaniei electorale interne din PNL, și anume datul la picioare. Cu PSD au colaborat toți liberalii, indiferent de tabăra din care fac parte. Simionescu putea deveni liberal altfel? Nu, aici este mâna Bitanului, dar și dacă Orban pierde alegerile ... se duce după Pârvulescu. Sigur.
Colega pe 23 Iulie 2021, 14:27
#6
Pt.#4
Răspunsul il stim cu totii …in acest oras au prioritate rude, amante,etc……aceasta d’nsoara Catalina nu e nici mai mult nici mai putin decat o prostituata angajata sa distreze pe cei care sar cu banii….Catalina Petrache asta este educatia pe care ti a dat o parintii tai?
George asistentul pe 23 Iulie 2021, 08:10
#5
Trădătorii care își schimba opțiunile
Pirvulescu a fost mazilit deoarece a colaborat cu PSD-ul pe cai oculte și cu oamenii care auapartinut PSD-ul.urmează Măscăriciul lui Orbán Butanul și in final noul asfaltator al judetului
Com pe 22 Iulie 2021, 22:04
#4
Pentru turnu cu stiri
Cum a ajuns cu**a de Petrache Catalina din slobozia mândra asistenta la spitalul municipal turnu măgurele accest spital trebuie închis te duci viu și vii mort acasă rușine conduceri spitalului alo delcea când îți dai demisia ne-am saturat nu sunteti buni sa faceti o injecție
... pe 22 Iulie 2021, 18:08
#3
Mare Om, Mare Caracter
Un derbedeu analfabet, ciorditor batran
Gheorghe pe 22 Iulie 2021, 17:32
#2
,
Hotu ! Cea mai mare dovada ca PNL = aceeași mizerie ca și PSD nu există ! Ordinarilor !

Ce zici Craceo, ai și tu vreo opinie în acest caz, sau taci ca și pina acuma ca muta în păpușoi ?..... vorbește și tu, zi ceva, arata ca nu ești mort...

Sau îl lași pe Mușat sa se exprime in locul tău pe acest sait ?!

Daniel sinicusot pe 22 Iulie 2021, 17:04
#1
Ambulantă
Pârvulescu a schimbat citeva idei cu Dragnea acum citeva zile după ieșirea lui Dragnea dim pușcărie .trădare mare ca la liberalii gslbrnii
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.