Chimistii turneni primesc trei salarii restante din Fondul de Garantare

19 Martie 2021, 18:50 | 3004 vizualizări | 7 comentarii
Car Universal
Donau Chem.

Angajații combinatului chimic Donau Chem din Turnu Măgurele vor primi câte trei salarii restante, începând de vineri, 19 martie, până miercuri, 24 martie, a anunțat senatorul PNL Eugen Pîrvulescu, printr-un comunicat de presă.

„După ce am aflat situația disperată în care se aflau oamenii, am căutat soluții legale, astfel încât să își primească drepturile salariale restante. La prima întâlnire cu salariații Donau Chem, în cadrul Comisiei de Dialog Social, am înțeles că oamenii erau disperați, nu puteau să își mai asigure traiul zilnic sau să plătească utilitățile. Imediat, am început demersurile pentru a corecta această nedreptate, însă, din punct de vedere legal, posibilitățile erau limitate. Guvernul a identificat soluția legală privind rezolvarea situației în care se află teleormănenii noștri și mulți alți salariați din România. (…) Mai exact, se va asigura și pentru angajații de la Donau Chem plata restanțelor salariale ce rezultă din contractele de muncă încheiate de către aceștia cu angajatorii împotriva cărora au fost pronunțate hotărâri judecătorești definitive de deschidere a procedurii de insolvență. Mulțumesc pe această cale Guvernului Cîțu pentru înțelegere și pentru implicare”, a transmis senatorul PNL Eugen Pîrvulescu.


Conform datelor furnizate de conducerea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, angajații Donau Chem vor primi salariile restante pentru lunile noiembrie-decembrie 2020 și ianuarie 2021, urmând să beneficieze de sprijin 605 persoane, care își vor primi banii prin Poșta Română.

Potrivit legii, din Fondul de garantare se asigură plata creanțelor salariale ce rezultă din contractele individuale de muncă și din contractele colective de muncă încheiate de salariați cu angajatorii împotriva cărora au fost pronunțate hotărâri judecătorești definitive de deschidere a procedurii insolvenței. Normele legale în vigoare prevăd că suma totală a creanțelor salariale suportate din Fondul de garantare nu poate depăși cuantumul a 3 salarii medii brute pe economie pentru fiecare salariat, salariul mediu brut pe economie luat în calcul fiind cel comunicat de Institutul Național de Statistică în luna în care s-a deschis procedura insolvenței. În cazul Donau Chem, este vorba despre salariul mediu brut pe economie comunicat de INS la data de 17 februarie 2017, mai exact 3.108 lei, potrivit directorului AJOFM Teleorman, Nelu Oprea.

sursa: ziarulteleormanul.ro

Citeşte şi
Comentarii (7) Adaugă comentariu
Stefanel pe 21 Martie 2021, 12:12
#7
Cic
S-AU TRANSFORMAT HOTII: NUMAI SUNT ROȘII,, SUNT GALBENI! SINCER, ÎNCEPE SĂ-MI PARA RĂU CĂ V-AM VOTAT!SPER PENTRU ULTLMA OARA!
Fost angajat pe 21 Martie 2021, 01:16
#6
2015
D-le Pirvulescu, noi așteptăm cu hotărîre judecătorească definitivă sa se acceseze fondul de garantare inca din 2017. La proces s-a spus că la faliment se vor da cele 3 salarii in sumă fixă fiecărui angajat fără diferențe. Ceea ce ați făcut dvs împreună cu Vasile, Clara, Dragomir este o ilegalitate. Deci pe noi, cei ce aveam prin lege accesul la fondul de garantare, ne-ați dat deoparte și ați dat salarii celor care au lucrat doar 2-3 luni in combinat. De ce atîta discriminare fata de cei ce și-au cistigat dreptul în instanță. Vă lăudați că ați făcut ceea ce nu au făcut alte guverne însă tot cu încălcarea unor drepturi cîstigate definitiv în instanță. Așteptăm de 6 ani drepturile bănești și după ce instanța și-a barut joc de drepturile noastre prin tergiversarea aplicării hotaririlor judecătorești, acum și guvernul PNL. Unde e corectitudinea guvernului PNL? Sper măcar, dacă aveți putina demnitate sa reparați greșeala.
Puiu pe 19 Martie 2021, 20:45
#5
Atât a putut PSD în 30 de ani
Combinatul a intrat în putrefacție demult.Primăria PSD,prin reprezentanții ei,face vreun efort de aducere a vreunui investitor serios în zonă???Aaaa,știu,o să-mi spuneți că nu e traba ei,a lor.Dar,treba lor care e,doar să încaseze taxe și impozite?!Până când,tovarăși,că sărăcie și mizeria a cuprins întreaga zonă?!Că din partea celor colorați care vă votează mereu,nu primiți decât promisiuni la capitolul colectări,Iar ajutorul social primit e tot de la proștii care-și rup oasele pe la privat.
Anonim pe 19 Martie 2021, 20:19
#4
Pt domnul Ilie
Mare dreptate aveți domnule Ilie

Dar nu e vorba de competentă

E vorba de mita: multe mii de euro și multe ilegalitați din partea acestui individ in combinație cu firme apropiate agiotantilor lui Pârvulescu: STOIAN, Fedeleș,

Își fac toată treaba cu subbestii de la stat, cu firma unui țigan Bitin, ruda cu Pirvulescu, care are legături și cu psd
Obs. pe 19 Martie 2021, 19:48
#3
De ce...?
Unul dintre "chimistii" care s-a fotografiat cu gramajoara de uree a fost "saltat" de la domiciliu, de catre politie, astazi. Se numeste Romica!
Syle pe 19 Martie 2021, 19:25
#2
Muie Carmen dan și dragnea
În 2015 puteați sa faceți același lucru! Dar mafia PSD își spunea cuvântul.
Ilie de la scularie pe 19 Martie 2021, 19:03
#1
Ospătarul
Acest psd-istNelu Oprea a fost ospătar și este menținut în continuare de liberali neavând un om mai competent decât un ospătar.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.