Doua persoane din Turnu si una din Buzescu au fost amendate pentru ca nu au respectat izolarea la domiciliu.

20 Martie 2020, 07:56 | 4443 vizualizări | 5 comentarii
Car Universal
Coronavirus.

Inca un teleormanean care a incalcat izolarea la domiciliu a fost amendat, joi seara, cu 5.000 de lei, transmit reprezentantii CJSU Teleorman. Astfel, trei persoane care si-au permis sa incalce izolarea la domiciliu au fost amendate, in a doua parte a zilei de joi, de autoritati, dintre acestea doua sunt din Turnu Magurele, iar o a treia din Buzescu.

 

Echipele mixte formate din polițiști, jandarmi și polițiști locali au amendat, joi, două persoane din județ care au încălcat izolarea la domiciliu. Fiecare dintre cele două persoane au fost sancționate cu câte 5.000 de lei, transmit autoritățile. De asemenea, pe parcursul zilei de joi, au fost verificate peste 200 de persoane care sunt izolate la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile, după ce s-au întors din afara țării, din zonele galbene de risc.

“Astăzi, 19 martie 2020, efective din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean și Inspectoratului de Jandarmi Județean au verificat modul în care persoanele aflate în izolare la domiciliu respectă această măsură. La acțiune au participat și angajați ai politiei locale. Au fost verificate 215 persoane și s-au aplicat 2 sancțiuni contravenționale, în baza Ordonanței de Urgență numărul 1/1999, în valoare totală de 10.000 lei (5.000/sancțiune). Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare”, transmit reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Pedepse de până la 15 ani de închisoare pentru cei care nu respectă carantina sau care ascund infromații

Persoanele care mint în declarațiile referitoare la coronavirus sau cele care nu respectă măsurile dispuse de autorități pentru a preveni răspândirea COVID-19 riscă ani grei de închisoare, după ce Guvernul Organ a adoptat, miercuri, ordonanța de urgență prin care este modificat Codul Penal. În urma modificării, pedepsele ajung până la 15 ani de închisoare, în funcție de consecințele faptelor.

Astfel, nerespectarea carantinei îi poate trimite în spatele gratiilor pentru trei ani pe cei în cauză, însă dacă aceasta are drept consecință transmiterea bolii, pedeapsa poate ajunge și până la 5 ani de închisoare.
Pe de altă parte, dacă boala este transmisă de cineva care știe că suferă de aceasta, pedeapsa este de până la 7 ani de închisoare, iar dacă are drept consecință moartea unei persoane pedeapsa cu închisoarea poate ajunge și 15 ani. Mai mult, cei care mint că vin din zone afectate de coronavirus riscă până la 5 ani de închisoare.

Citeşte şi
Comentarii (5) Adaugă comentariu
Fagaras pe 28 Martie 2020, 10:31
#5
Nu stau in casa ciorile
Asta care nu a respectat carantina se numeste fagaras bombardierul acum se numeste bombardier dar cu ani in urma ia rupt baietii funduletul pe la giurgiu este nepotul lui infecția de berete asta este cel ce nu a respectat carantina Fagaraș funduleț si sotia lui prostituata
M.M. pe 21 Martie 2020, 06:14
#4
......
Spune-ți numele amendatilor să-i știe lumea,să se ferească de ei.Numai așa isi iau seama......
Eu. pe 20 Martie 2020, 17:57
#3
!!
Pai cati nu sunt veniti din afara si nu stau in casa?de ti**nii nu mai zic.ca e plin orașul..si nu se iau masuri de niciun fel.hahal de oras. Bătrânii se plimba de capu lor...in loc sa stea acasa !
Nae pe 20 Martie 2020, 10:03
#2
nu i de joaca..
De ce nu ne spuneti cine sunt..sa ne ferim de ei...
Relu pe 20 Martie 2020, 09:01
#1
Ca de obicei,nu am invatat nimic
Din pacate,este doar inceputul.Organele abilitate sa-si faca datoria si trebuie sa aiba prioritate 0 pentru depistarea acestor fapte.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.