Americanii au pus "dronele" pe Ioan Niculae. Patronul Donau Chem a tras teapa cowboys pana a fost prins in lasou.

18 Februarie 2020, 05:23 | 6753 vizualizări | 12 comentarii
Car Universal
Ioan Niculae.

Grupul agroindustrial InterAgro, patronat de Ioan Niculae, şi grupul american Nitron, derulează o investiţie de aproximativ 22 de milioane de euro pentru amenajarea unui terminal mixt, import şi export, de îngrăşăminte în portul dunărean Zimnicea. Terminalul este deja în faza finală de dezvoltare – termen 2020, se va întinde pe 3 hectare şi va avea o capacitate iniţială de 350 - 400.000 de tone, la export, şi de circa 150.000 de tone, la import.

În orizontul de timp 2022, estimăm o capacitate de export de peste 1 milion de tone. Îngrăşămintele ce vor fi comercializate prin intermediul terminalului zimnicean sunt de tipul celor azotoase(uree, azotat de amoniu, nitrocalcar, îngrăşăminte lichide), fosfatice/complexe şi pe bază de potasiu. Investiţia Interagro este de tip asociere în participaţiune cu Nitron (care este şi principalul colaborator internaţional pentru exporturi al Interagro), care ne va pune la dispoziţie, pentru importuri, îngrăşăminte DAP şi TSP, de producţie SUA şi Mexic(tot cu tehnologie SUA). Acestea s-au dovedit deja de o calitate excepţională, un prim vapor experimental de 19.000 de tone, pe care l-am adus în Octombrie 2019, dovedindu-ne acest lucru. Produsele vor fi aduse în principal pe Dunăre, cu barjele, după ce sunt aduse pe nave maritime la Constanţa, cu descărcare directă în barje ( s-au alocat 18 barje din proprietatea grupului pentru acest terminal).

Terminalul este deja în faza finală de dezvoltare, facilităţile de care beneficiază fiind: - trei depozite mari (de până la 12-14.000 tone fiecare, închise complet) cu acces la toate cele 3 sisteme de transport (auto, cale ferata şi naval/ barje cu posibilităţi de descărcare sau încărcare rapide (200 tone pe oră descărcare, 250 tone încărcare la vrac); - două dane de operare în dublu sens, încărcare/ descărcare; - două macarale de cheu de câte 16 tone şi suntem in faza de modernizare/control digital system; - stâlpi şi estacadă de benzi, atât la descărcare cât şi la încărcare la fluviu/Dunăre; - staţie de descărcare şi cântarire electronică CF; - ne aflăm în negocieri avansate pentru importul maşinilor de ambalat de la saci mici de 50 kg până la saci de 1000 kg, cu încărcare automată în camioane şi vagoane CF. Tot terminalul va fi operat dintr-un singur centru de comandă automatizat.

Ioan Niculae, preşedinte Interagro: “Am ales Zimnicea pentru această investiţie deoarece este cel mai modern port la Dunăre, de pe teritoriul Romaniei, având cheu vertical şi putând opera 12 luni pe an, indiferent de nivelul fluctuant al fluviului. În plus, cea mai mare parte a activelor existau deja şi sunt în proprietatea noastră. Piaţa principală deservită, la import, va fi România (Zimnicea este chiar în centrul Câmpiei Române, inclusiv Băraganul) iar prin accesul foarte uşor la toate cele trei forme de transport, mărfurile pot fi duse oriunde în România, Bulgaria, Serbia, Ungaria, inclusiv Ucraina, pe barje”.

Dincolo de investiţia în terminalul de la Zimnicea, Interagro anunţă că producţia în fabricile de îngrăşăminte din România se derulează conform următorului grafic: - Chemgas Slobozia funcţionează şi va funcţiona pe tot parcursul anului 2020; - Donau Chem Turnu Măgurele este gata de pornire, cu toate reviziile făcute şi, în cateva zile, va porni; - Ga Pro Co Chemicals Piatra Neamt urmează să fie repornită în maximum 2 luni de zile, după terminarea reviziilor; - Amurco Bacău - în funcţie de terminarea şi livrarea a doua utilaje comandate din străinătate, prevedem începerea producţiei în iulie 2020; - Nitroporos Făgăraş - fiind vorba de investiţii substanţiale şi de durată, prevedem repornirea instalaţiei de amoniacul şi a fabricilor de acid azotic şi azotat de amoniu îngrăşamânt si poros/ tehnic, în trim 1, 2021.

Separat, combinatul de metanol Viromet Victoria va reporni la începutul lunii martie 2020. Interagro este unul din cei mai mari actori agroindustriali integraţi ai României, operând şase fabrici de îngrăşăminte şi peste 40.000 de ha de teren agricol. Deţine şi operează, de asemenea, fabrici de procesare produse agricole şi investeşte constant în turism şi sport. Nitron Group este prin cei mai mari traderi internaţionali de îngrăşăminte, cu un volum anual al comerţului de peste 6,5 milioane de tone, venituri de peste 2 miliarde de dolari şi prezenţă pe 5 continente.

sursa: adevarul.ro

Niculae a dat teapa la americani pana a fost prins in lasou

Companiile Integraro SRL și Chemgas Holding Corporation, controlate de omul de afaceri Ioan Niculae și aflate ambele în insolvență, sunt urmărite penal într-un dosar deschis de procurori în 2016 în urma reclamației gigantului american al tradingului de îngrășăminte chimice Nitron Group Corporation, rezultă dintr-un document al firmei Expert Insolvență SPRL, administratorul judiciar al Chemgas Holding Corporation.

Mai mult, aici>>profit.ro

Citeşte şi
Comentarii (12) Adaugă comentariu
Valentin pe 06 Martie 2020, 10:46
#12
azi
Se zice ca azi ar fi ultima infatisare si va primi sentinta definitiva si irevocabila, fiind recidivist sigur poza afisata va fi reactualizata-hy hy hy
Ionela pe 06 Martie 2020, 10:44
#11
tepe si iar tepe
Ce este scris in articol de mai sus recunosc biroul de asa zisa presa al grupului de firme condus pe fata de Ioan Niculaie. El saracul nu stie ca nu mai conduce de mult timp nimic in cadrul societatilor. Nicoleta, asa zisa sotie a lui conduce si sistematic scoate din grup mijloace fixe si terenuri pe care le trece pe numele tatalui, surorii si fratelui ei. Din cel mai bogat a ajuns la puscarie tot din cauza Nicoletei, care l-a indemnat sa faca prostii. Asa iti trebuie. Combinatele se vor deschide cu bani de la milionari cu care a mai colaborat si intrecut, dar posibil sa le dea teapa de data asta.
Fane Belu de la Nasturelu pe 06 Martie 2020, 10:00
#10
zbaterea pestelui pe uscat part. V
De ce am intitulat " zbaterea pestelui pe uscat"? Pentru ca oricat ai muncii de cinstit, nu vei reusii sa scoti saracia din casa, daca nu furi. Vreau sa faceti un exercitiu de imaginatie si sa vedeti ce inseamna pentru Ioan Niculae suma de 22 milioane de euro. Posibil bani de servetele si scobitori la masa de onomastica langa setul de farfurii din portelan de inalta calitate gravate cu aur in Franta care au costat in anul 2012 suma de 13 miliarde lei-vechi. Asa deci afacerea cu firma americana este praf in ochi. Si acum bomba: cu cativa ani in urma fratele Nicoletei, Lari, a mers in America unde a cumparat ceva teren si a infiintat niste firme. Nu cumva una din firme este chiar cea cu care acum se va incheia o asa zisa afacere??? VA UREZ GANDIRE LIBERA!
Fane Belu de la Nasturelu pe 06 Martie 2020, 09:51
#9
zbaterea pestelui pe uscat part. IV
Inchipuitiva ce figura a facut Nela Dumbrava cand in usa bancii a aparut Ioan Niculaie cu sarmanul om. Pe langa inghitirea limbii, a trecut si la schimbarea culorii fetei in c*rcubeu. Pusa in fata unui mic interogatoriu aceasta a recunoscut complicitatea cu Nicoleta. Banii fiind pe numele saracului om, acesta a fost rugat de Ioan Niculaie sa transfere suma de aproximativ 22 milioane de euro intr-un cont personal. Bine inteles ca saracul om a fost dus inapoi la casa lui escortat dar si cu ceva bani in buzunar drept scuza de "deranj", si cu rugamintea de a nu povesti nimanui mica intamplare. Aceste lucruri s-au intamplat cu mai mult de 14 ani in urma. Ultima parte a V a urmeaza.
Fane Belu de la Nasturelu pe 06 Martie 2020, 09:42
#8
zbaterea pestelui pe uscat part. III
Metoda prin care Ioan Niculaie a aflat despre acest lucru nu am sa-l dezvalui, daca doreste poate sa-l scrie el in comentariu.Principalul lucru a fost ca dupa o perioada de timp in care cele doua isi faceau vise marete, au fost prinse " la oala cu sarmele".Pe sc*rt in una din zile Ioan Niculae trimite dupa acel barbat pe bodyguarzi de la Interagro Buc*resti si il aduce pe sus pe saracul om la Zimnicea. Am scris saracul deoarece acea persoana chiar era foarte foarte sarac. Urmeaza partea a IV
Fane Belu de la Nasturelu pe 06 Martie 2020, 09:36
#7
zbaterea pestelui pe uscat part. II
Cum s-a ajuns aici? Mai simplu ca orice. Nicoleta, buna prietena din copilarie cu Nela Dumbrava, stand la o cafea pun la cale o metoda de ascundere a banilor pe care Nicoleta ii fura zilnica din cadrul grupului de firme locale ale vestitului Ioan Niculaie. Lucrand in sistemul banca ca sefa de agentie in orasul Zimnicea a Piraeus Bank, aceasta face rost de copia unei carti de identitate a unui cetatean roman cu domiciliul in partea de nord a tarii pentru a nu se putea identifica usor fapta celor doua dame si se deschide un cont in euro. In acest cont se introduc, aproape zilnic, sume importante de euro pe care Nicoleta ii sustragea prin diverse metode din grupul de firme Interagro. Urmeaza partea a III.
Fane Belu de la Nasturelu pe 06 Martie 2020, 09:24
#6
zbaterea pestelui pe uscat part. I
In urma cu multi ani pe cand Nicoleta, fosta Neacsu, fosta Toncea actuala Niculaie, viitoare puscariasa, il fura pe actualul sot in cardasie cu Dumbrava Nela, directoare a unei filiale de banca din Zimnicea, acesta ( Ioan Niculaie ) descopera un cont pe numele unui barbat din nordul tarii care avea o suma cu multe zerouri in euro in contul personal. Suma, spun e gura satului ca era in jurul a 21 milioane de euro. Explicatii in partea a II a.
NELU pe 20 Februarie 2020, 10:57
#5
ASA LA PRINS
LAU FORTAT AMERICANII SA DEA LOVELELE INAPOI
Syle pe 20 Februarie 2020, 06:39
#4
Pt nincOlaie
MUiE de la toți chimiștii!
Gigel pe 19 Februarie 2020, 16:32
#3
La tepe
Ii sta bine in Logan si cu bratari de inox la mana o sa porneasca cand o da salariile scarba dracu de porc gusat
Nae pe 18 Februarie 2020, 14:51
#2
A pornit combinatu dar la stat
Inca mai spera sa scape de puscarie.

Curios este ca au pus botu si americanii la minciunile lui. Probabil au convertit furaciunea in investitie ca tot nu mai recuperau nimic
Vin alegerile pe 18 Februarie 2020, 10:48
#1
A inceput campania electorala
Incep iar promisiunile gen Psd cu basini tip Dragnea - vom face 4 spitale regionale pentru gugustiuci. Asta e cu capul in nori si cu picioarele in cacat si toarna la minciuni de incepe sa le creada si el.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.