Alerta! Coronavirus - Rosiorii de Vede - 2 chinezi sunt in perioada de monitorizare.

07 Februarie 2020, 22:45 | 6408 vizualizări | 8 comentarii
Car Universal
Coronavirus.

Trei persoane de naţionalitate chineză, întoarse din zona de focar a coronavirusului din China, s-au aflat sub supraveghere, în ultimele şapte zile, pe teritoriul judeţului Olt, una la Slatina şi două la Corabia, acestea din urmă plecând în judeţul vecin, Teleorman, localitatea Roşiori de Vede. Potrivit DSP Olt, chinezii nu au prezentat semne de îmbolnăvire.

 

Potrivit unui comunicat remis de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt, cei trei chinezi s-au întor în România, pe 1 februarie, prin Aeroportul Otopeni,  o persoană în Slatina şi două în Corabia, în sudul judeţului. Doi medici din cadrul Secţiei de boli transmisibile i-au monitorizat.

„S-a desfăşurat o activitate de monitorizare zilnică a celor 3 persoane, perioadă în care se înregistrează date privind prezenţa sau absenţa următoarelor semne/ simptome clinice: tuse, febră, greutate în respiraţie, dureri de cap. În perioada 1- 3  februarie 2020, persoanele  monitorizate nu au prezentat semne sau simptome specifice bolii. În data de 3 februarie 2020, persoanele de naţionalitate chineză cu rezidenţa chineză au părăsit adresa de domiciliu şi s-au mutat în judeţul Teleorman, localitatea Roşiori de Vede. Direcţia de Sănătate Publică Olt a notificat imediat Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman pentru preluarea în monitorizare a celor două persoane”, se arată în comunicatul citat.

Reprezentanţii DSP Olt mai precizează că Monitorizarea zilnică se face până inclusiv în a paisprezecea zi de la data sosirii în ţară ( 01.02- 14.02.2020 ).

„Rezultatul monitorizării zilnice se transmite zilnic, până la orele 12:00, la Centrul Regional de Sănătate Publică la care este arondat judeţul Olt. În concluzie, pe teritoriul județului Olt a rămas în monitorizare, o singură persoană, rezidență în localiatea Slatina. Rezultatul monitorizării din dată de 7 februarie 2020: fără semne clinice de boală”, mai spune DSP.

Citeşte şi
Comentarii (8) Adaugă comentariu
vasilica pe 08 Februarie 2020, 15:29
#8
trec pe Ciuc
de azi renunt la Corona...trec pe CIUC
. pe 08 Februarie 2020, 15:29
#7
.
Mai boule de punct adevarat, de unde stii tu ca miss Chuan Lingi sau Ciu Ciu Bei nu au mai fost in China de 2 ani ?
Dragonul cu nasul rosu de la alcool pe 08 Februarie 2020, 13:44
#6
O sa fie distractie mare anul asta
Gataaa,suntem infestati cu totii.Am vazut la chinezii de la Magazinul Central,cum un chinez manca un pisic si chinezoaica rodea dintr-un sanwich cu liliac.Iar in aer plutea un puternic miros de coronavirus.E,uite-asa v-au spalat mintile si v-au prostit si PSD.Si-uite asa,in c*rand va aparea si virusul din conserve,salam,branza bulgareasca,tuica de electrozi.Iar din vara,ne pregatim serios pentru vaccinat impotriva virusului iesit din prostie,saracie si mizerie.Scapa cine poate,dar mi-e tare teama ca prostia e imuna la orice virus.Hai,fuga la cimitir sa prindem loc*ri mai in fata,ca nu e de gluma cu prosteala,pardon,gripa asta.Vor scoate smecherii din industria farmaceutica niste medicamente,si vom umple toate sertarele si rafturile din casa,cu remediul binefacator...pentru buzunarul lor.
Pilotul de pe avion pe 08 Februarie 2020, 10:18
#5
PSD mai eficient decat CORONAVIRUS
Aici,in Turnu Magurele,la aeroportul de langa parcul industrial,lipit de fabrica Pirelli si in apropierea hidrocentralelor de pe Olt si Dunare,a aterizat un avion plin cu investitori chinezi,care impreuna cu cei de la TelDrum SA,vor betona intreaga zona.Da,exact ca la Cernobal,ca se se piarda urma prostiei si a slugarniciei ce a cuprins orasul si judetul.Pentru efectuarea acestei marete lucrari,pensionarii si membrii din ”Asociatia Asistatilor Social din TR”,sunt rugati sa se ofere drept ofranda,asa cum au facut-o timp de 30 de ani.Fara intrebari,cu mult c*raj,cu capul in nori si fara vreun pic de gandire.Hai,ca daca s-a putut cu Ana a lui Manole,cu voi e mult mai simplu.
. pe 08 Februarie 2020, 08:37
#4
.
Punctul fals crede ca toti chinezii sunt suspecti. Pai astia nu au fost n China de 2 ani, bai,boule. Si ia-ti dracului alt pseudonim, sa nu ma confunde lumea cu un prost.
R T L pe 08 Februarie 2020, 08:03
#3
Ptr....
...ca, daca nu au fost in China in ultimile 4 - 6 lni ptr ce sa.i monitorizezi !!!
Adi pe 08 Februarie 2020, 07:50
#2
A
Cuclea ar trebui trimis la Wuhan vreo saptamana.
. pe 08 Februarie 2020, 07:27
#1
.
Noi, in Turnu, nu avem chinezii de la Central ? Cine dracu ii baga in seama, cine ii intreaba de sănătate ?
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.