Accident mortal in Olteanca.

05 Ianuarie 2020 | 4052 vizualizări | 3 comentarii
Accident.
Accident.

Polițistii Biroului Rutier Turnu Măgurele au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă în cazul unui accident produs sambata seara pe raza localității Olteanca.

Din primele date, polițiștii au stabilit că, în timp ce un bărbat în vârstă de 34 de ani domiciliat în județul Olt conducea un autoturism pe DJ 546, pe raza localității Olteanca, a acroșat un biciclist, un bărbat în vârstă de 63 de ani din comuna Lunca, județul Teleorman, care se deplasa în aceeași direcție de mers.
Biciclistul nu era echipat cu elemente reflectorizante și bicicleta nu era prevăzută cu elementele necesare circulației pe drumurile publice.
În urma impactului biciclistul a decedat.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicând o valoare de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii evenimentului rutier.
Poliția Teleorman informează:
"Pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani, să cunoşti regulile de circulaţie și să fii echipat corespunzător.
În timp ce te deplasezi pe bicicletă, nu traversa carosabilul pe trecerile pentru pietoni!
Pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant).
Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, redu viteza, asigură-te temeinic şi acordă prioritate de trecere celorlalți participanți la trafic.
Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, asigură-te temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul.
La schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă ai prioritate de trecere, asigură-te că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia ta!
Este interzis să circuli cu bicicleta pe drumurile publice acoperite cu polei, gheață sau zăpadă.
Circulă cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasați în grup, numai în coloană, câte unul.
Nu circula cu bicicleta sub influența băuturilor alcoolice!
Poartă cască de protecţie! Îți poate salva viața.
Circulând cu bicicleta, nu te agăța de vehicule aflate în mers.
Nu transporta pe bicicletă altă persoană"