Perchezitii la Giuvarasti si Lunca pentru prinderea unor braconieri piscicoli. Bibi si Pito, cei mai cunoscuti electricieni vizati in ancheta.

18 Iunie 2019 | 4500 vizualizări | 12 comentarii
Perchezitii la braconieri.
Perchezitii la braconieri.

Nouă percheziţii domiciliare au avut loc la sfâşitul săptămânii trecute într-un dosar de braconaj piscicol, vizate fiind mai multe persoane din comunele Giuvărşti, judeţul Olt, şi Lunca, judeţul Teleorman. În urma descinderilor, care au fost efectuate de poliţişti de frontieră, s-au confiscat unelte de pescuit folosite în activităţile infracţionale, în valoare de 6.600 de lei, iar patru persoane, dintre care două din Giuvărăşti, sunt cercetate pentru infracţiuni la regimul braconajului piscicol.

Percheziţiile domiciliare la persoanele suspecte că desfășoară activități de braconaj piscicol din localităţile Giuvărăşti şi Lunca au fost efectuate de poliţiştii de frontieră din cadrul structurilor teritoriale ale Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu – Olt, Corabia, Turnu Măgurele, Teleorman şi Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia. 

„La descinderi au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, bărci, prostovoale, mincioage, invertoare, redresoare, transformatoare, vârşe, faruri, cabluri electrice, obiecte metalice artizanale, în valoare de aproximativ 6.600 lei, toate fiind folosite în activitatea infracţională”, precizează comisarul şef Leonoriu Florescu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Olt.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la patru persoane de cetăţenie română, dintre care două din Giuvărăşti, acestea fiind acuzate de săvârşirea infracţiunilor de pescuit comercial în habitate piscicole naturale prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a prostovoalelor precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial, pescuitul electric, deținerea aparatelor și dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, pescuitul cu material explozibile, pescuitul cu substanţe toxice şi narcotice de orice fel, precum și folosirea armelor de foc în scopul omorârii peștilor sau altor vieţuitoare acvatice. 

sursa: evenimentdeolt.ro