Miliardarul Ioan Niculae mai are putin si revine in puscarie. Motivarea instantei: stie sa fure elaborat, nu este orice parlit.

05 Mai 2019, 08:24 | 4142 vizualizări | 10 comentarii
Car Universal
Ioan Niculae.

Interceptari telefonice, marturii de martor, date obtinute in urma unor perchezitii informatice sau domiciliare, documente de la Fisc si acte bancare - toate acestea sunt doar o parte din probele in baza carora Tribunalul Bucuresti a luat decizia de condamnare a miliardarului Ioan Niculae si a sotiei acestuia, Nicoleta Mariana Toncea.

InterAgro-1536542" target="_blank">Ioan Niculae a fost condamnat, in noiembrie 2018, la 3 ani si 6 luni de inchisoare pentru instigare la evaziune fiscala, instigare la spalare a banilor si cumparare de influenta.

Pedeapsa miliardarului a fost contopita cu o sentinta mai veche, din aprilie 2015, cand afaceristul a primit o condamnare de 2 ani si jumatate de inchisoare in dosarul "Mita pentru PSD".

Pe de o parte, Tribunalul a remarcat faptul ca activitatea infractionala a lui Niculae si a complicilor sai s-ar fi derulat in perioada de precaritate economico-financiara, "cand prin actiuni ilicite elaborate au reusit sa se eschiveze de la plata obligatiilor catre stat".

Pe de alta parte, ca circumstante atenuante, instanta arata ca "Ioan Niculae este patronul grupului Interagro, grup care contribuie la dezvoltarea economiei romanesti, atat prin plata taxelor si impozitelor, dar mai ales prin numarul angajatilor in firmele sale, fapt ce diminueaza numarul persoanelor fara un loc de munca, astfel ca aceasta atitudine a fost avuta in vedere la cuantumul pedepsei aplicate".

Mai multe detalii din motivare la finalul articolului.

Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva, iar procesul s-a mutat la Curtea de Apel Bucuresti. Urmatorul termen de judecata este pe 30 mai, potrivit protalului instantelor.

Mai mult, aici>>ziare.com

Citeşte şi
Comentarii (10) Adaugă comentariu
manole pe 28 Mai 2019, 14:37
#10
minciuni
oameni buni! inafara de persoanele din conducerea societatilor din grupul interagro ( peste 80 firme) care au platite salariile si contributii la zi, ceilalti angajati nu au salariile de luni de zile platite, iar de contributii nu mai sunt platite din 2010. Cine vrea sa iasa la pensie este cam greu cu cotizatia. LA PUSCARIE CU EL !
Fane Belu de la Nasturelu pe 28 Mai 2019, 14:22
#9
invatatura de minte
Nicoletoooo !!!! da salariile muncitorilor pe care i-ai furat de la combinat. Furacioas-o. Daca ai fost saraca in copilarie acum te-ai jucat cu vietile Turnenilor. Halal de prima doamna. Prima furacioasa. Ai primit o condamnare si taci malc sa nu se faca valuri ca mai ai cateva dosare pe rol si daca mai afla DNA-ul si celelalte, chiar nu mai scapi fara 10 ani. O sa iesi la majoratul lui ala mic...Sa va fie invataura de minte. nu poti fura fara sa fii prins!
Fane Belu de la Nasturelu pe 28 Mai 2019, 14:21
#8
invatatura de minte
Instanta de judecata motiveaza ca circumstanta atenuanta ca Interagro:grup care contribuie la dezvoltarea economiei romanesti, atat prin plata taxelor si impozitelor, dar mai ales prin numarul angajatilor in firmele sale, fapt ce diminueaza numarul persoanelor fara un loc de munca, astfel ca aceasta atitudine a fost avuta in vedere la cuantumul pedepsei aplicate". Eu spun ca este un grup infractional constituit in vederea savarsirii de spalare de bani si sustragere de la plata constributiilor angajatilor. A platit bani grei ca sa se motiveze aceste minciuni. Pe 30 mai seara vom privi la televizor reincatusarea marelui om de afaceri. Impreuna cu sotia lui, Nicoleta, au luat locul sotilor Ceausescu, ei sunt cei mai cinstiti si cei mai corecti. Aiurea, daca nu aboleau pedeapsa cu moartea ei urmau la rand.
Anti-PSD Ciuma Rosie pe 07 Mai 2019, 22:05
#7
IEȘIȚI LA VOT ÎN 26 MAI
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=OP6wHvv0dr8
Mu_ePsd pe 07 Mai 2019, 01:04
#6
Hot si mincinos
Ce au dragnea si nicolae in comun? Teleormanu, hotia si minciuna. Sa le punem placuta suedeza

cum spunea un intelept chinez "m**ePsd" la toti sec*ristii
gogu pe 06 Mai 2019, 21:12
#5
contra Gogu
tot prost ai ramas LOL LOL LOL si tu si restul # gistilor. Va vine vremea si voua stati calmi.
Gogu pe 06 Mai 2019, 15:20
#4
Afacerile sec*ristului
Măi c*rveto de la #3 asa zisi angajați ai sec*ristului au fost de fapt angajații statului.El a ținut oamenii angajați atâta timp cât a putut sa facă șmecherii cu statul (gaz subvenționat).A furat până s-a săturat iar când nu a mai putut să facă matrapazlîc*ri a gonit oamenii acasă. Crezi că este vreo mare sculă?A făcut afaceri ca un mafiot într-o țara controlată de sec*riști.

Catalina BALTATU-LAZAR pe 06 Mai 2019, 12:22
#3
Am fost amanta
Am fost amanta lui Ioan NICULAE, sa va fie rusine, daca nu era INTERAGRO, va cacati pe voi de foame, teleormaneni je**si. A dat de munca la toti distrusii, c*rvelet si esuatii sociali.
PSD pe 05 Mai 2019, 18:38
#2
Stati calmi
Ca nu mai raspun judecatorii la comenzile proc*rorilor wink .

Va scapa asa cum este normal si bine pt aceasta tara. Fara el nu mia sunt loc*ri de munca in cateva orase. degeaba il injurati ca ati ramas fara loc*ri de munca si fara bani . DAR VOM AVEA GRIJA SA FACEM ORDINE chiar daca asta inseamna sa sarim anumite PROCRDURI NEMTESTi wink .
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.