Ioan Niculae si Nicoleta, condamnati la inchisoare.

01 Noiembrie 2018, 20:58 | 10541 vizualizări | 7 comentarii
Car Universal
Niculae si Nicoleta.
Patronul grupului InterAgro, Ioan Niculae, a fost condamnat joi de Tribunalul Bucureşti la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani. Soția sa a primit o pedeapsă similară. Decizia nu este însă definitivă. 

În acelaşi dosar, Gheorghe Bunea Stancu, fost preşedinte al CJ Brăila şi fost preşedinte al PSD Brăila, a fost achitat pentru trafic de influenţă, informează Agerpres. 

De asemenea, Nicoleta Mariana Toncea (soţia lui Ioan Niculae, preşedinte Interagro la data faptelor) a fost condamnată la 3 ani închisoare pentru complicitate la evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani, iar Viorel Bărac (director general al Interagro) a primit 3 ani şi 6 luni închisoare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Instanţa a mai dispus ca SC Interagro SA să plătească o amendă penală de 150.000 lei, iar SC Libarom Agri SRL o amendă penală de 250.000 lei, în cazul ultimei firme fiind dispusă şi dizolvarea judiciară.

Pe latură civilă, judecătorii au decis confiscarea de la Ioan Niculae, Viorel Bărac şi Nicoleta Toncea (actuală Niculae), precum şi de la societăţile Interagro SA, Intervitt SRL, Libarom Agri SRL şi SC Mike Trading&Investment, câte 3.543.833 lei.

Instanţa a instituit şi menţinut sechestrul, în vederea confiscării speciale şi a recuperării cheltuielilor judiciare, pe toate bunurile mobile şi imobile ale inculpaţilor, până la concurenţa sumei de 24.806.831 lei (câte 3.543.833 lei pentru fiecare inculpat persoană fizică şi juridică).

În plus, judecătorii au luat act că prejudiciul creat părţii civile ANAF, în suma de 11.438.169 lei, a fost recuperat prin compensare.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.
 
Potrivit DNA, în perioada august 2008 - martie 2009, între Interagro SA şi Libarom Agri SRL, societate specializată în producţie agricolă şi tranzacţii cu produse agricole, s-a încheiat şi derulat un contract fictiv având ca obiect prestarea unor servicii de publicitate. În baza acestui contract, au fost înregistrate în contabilitatea firmei Interagro SA operaţiuni nereale în baza cărora s-au eludat plăţile taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.
sursa: hotnews.ro
Citeşte şi
Comentarii (7) Adaugă comentariu
Clara pe 13 Noiembrie 2018, 00:11
#7
DRAGI CITITORI
Domnul Niculae sia expirat viata din filme americane, visul american. Numai fiti si voi rai. Putina intelegere pentru domnul presedente.
Lică pe 05 Noiembrie 2018, 20:33
#6
Pentru Ilie de la strungărie
Dacă ai informații credibile dă totul pe față, dacă nu taci în plm de PSD-ist je**s!
Ilie de la strungarie. pe 02 Noiembrie 2018, 17:44
#5
Idiotului #2.
Cracea este cumva al PSD? Dupa cate se stie, cu el a facut Ioan Niculae o mare afacere.
Nicoleta pe 02 Noiembrie 2018, 16:41
#4
Sedinta la jilava
Nae ai grije sa nu scapi sapunul pe jos ca ti o trage Draknea
Sluga pe 02 Noiembrie 2018, 09:26
#3
Sofer
ANAF verifica firmele de transport LAV si pe Trans Alutus sa vedeti evaziune fiscala la Trans Alutus se tae bilete in loc de 40 lei se tae de 15 lei ca sa se ia salariu
M-iePsd pe 02 Noiembrie 2018, 00:43
#2
Fum
Pedeapsa e pt cateva milioane de lei dar ei au furat sute de milioane de euro
li pe 01 Noiembrie 2018, 21:19
#1
i
sa da banii la combinat
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.