Escrocheria Polaris Holding. Spagi de milioane de euro.

25 Ianuarie 2018, 00:01 | 12770 vizualizări | 7 comentarii
Car Universal
Polaris Holding

Unul dintre martorii din dosarul in care fostul primar al Constantei Radu Mazare (foto) a fost trimis in judecata pentru ca ar fi primit mita opt milioane de euro si peste opt milioane de lei de la firma Polaris a povestit magistratilor cum a crescut pretul gunoiului in Constanta.

Procesul se judeca in lipsa lui Radu Mazare, pe numele caruia Inalta Curte a emis un mandat de arestare in lipsa dupa ce fostul primar a cerut azil politic in Madagscar. In acest caz, fostule edil este acuzat ca ar fi primit mita de la reprezentantii Polaris pentru facilitarea emiterii unor documente si pentru inlesnirea castigarii unei licitatii sau incheierea unor contracte privind salubrizarea orasului.

Cazul, pe scurt

Pe scurt, procurorii DNA au stabilit ca tarifele pentru colectarea si trasportul gunoiului la Constanta erau supraevaluate, iar datele privind cantitatile de deseuri menajere erau umflate artificial. Pentru a putea face aceste inginerii, firma care strange gunoiul, Polaris M Holding, controlata de fostul deputat Eduard Martin (PSD), ar fi dat mita enorma: aproape 7 milioane de euro. Spaga ar fi fost mascata prin contracte de publicitate fictive incheiate cu Soti Cable Neptun, televiziune infiintata de Radu Mazare, Nicusor Constantinescu si Sorin Strutinsky.

Polaris a castigat, in 2008, licitatia organizata de Primaria Constanta pentru asigurarea serviciului de salubritate al municipiului, contract incheiat pe 25 de ani, la un pret total de aproximativ 335 milioane de euro.

Marturia directoarei

Virginia Uzun, fosta directoare in cadrul Primariei Constanta, a dat astazi detalii instantei despre taxa de ridicare a gunoiului menajer. "In anul 2001 era aproximativ 1 leu. A crescut, iar in 2012 a ajuns la 3 lei; apoi a fost modificata, calculata pe transele de venit, in baza unor HG-uri si hotarari ale Consiliului Local, intre 3 si 10 lei, in 5 categorii. La sfarsitul anului 2012, Directia Financiara ne-a transmis propunerea de majorare a taxei. Taxa a fost redusa, incepand cu 2016, la 3 lei, nediferentiat. Din 2018, taxa a crescut la 5 lei", a explicat Virginia Uzun.

Martorul a dat detalii despre modul in care erau stabilite taxele locale si cum erau justificate scaderile si maririle taxelor. "In 2016, cand s-au scazut, s-a motivat ca taxa de habitat era impovaratoare pentru populatie", a spus directoarea. "In ce priveste nivelul taxei, suma de 3 lei era cea mai mica din orasele cu care Constanta se putea compara, insa ulterior, cand a fost majorata pana la 10 lei, ea a fost una din cele mai mari din tara", a precizat Virginia Uzun.

Mai mult, aici>>ziare.com

Citeşte şi
Comentarii (7) Adaugă comentariu
Fane Belu de la Nasturelu pe 18 Decembrie 2018, 14:31
#7
PSD - adunatura de mari smecheri
Aceasta firma are un beneficiu zilnic de aproximativ de 3 000 euro din colectarea deseurilor selective la nivel de judet. Nu-i mai ceredeti ca n-au bani. Niste mincinosi fara scrupule. Sa cautam alta firma.
Marian Teculescu. pe 03 Februarie 2018, 16:14
#6
Mai Filip Sorin.
Te asigur ca sunt treaz din toate punctele de vedere si siu ce vorbesc. Acum, daca te-apucasi sa faci pe deplin cunoscatorul, spune cui se da spaga. Nu trebuie sa dai nume, ca nu le stii, ci le banuiesti, ci numai ce functii au cei ce le primesc. Eu nu stiu cu cine incepe spaga, dar la marimea spagii spuse ar trebui sa se ajunga pana la proc*rorul sef al Romaniei si al celui al DNA.( Ca sa iau treaba mai in serios, mai in gluma, as zice de ce nu si la nivelul Uniunii Europene- o fi avand vreun comisar cu problema gunoaielor?!)
Filip Sorin pe 01 Februarie 2018, 09:51
#5
Măi Teculescule,trezește-te!!
Tu nici nu-ți imaginezi la ce nivel joacă firmele de salubritate.La sutele de milioane de euro pe care le încasează,alea 7 milioane sunt chiar bani de semințe.Înmulțește numărul de persoane fizice cu numărul de firme și numărul de județe,care nu sunt deloc puține,cu 6 lei/persoană,și vei înțelege dimensiunea afacerii și a șpăgii.
Marian Teculescu. pe 31 Ianuarie 2018, 06:43
#4
Cam lunga coada vulpii!
Ca pentru perfectarea unei asemenea afaceri s-au folosit niste "atentii speciale" este de la sine inteles, dar suma vehiculata este exagerat de mare!VOI VA DATI SEAMA CE INSEAMNA 7 MILIOANE EURO?? Dati-o dracului de minciuna!
RD pe 25 Ianuarie 2018, 12:44
#3
Isi bat joc de noi si ne fură mereu
Ne meritam soarta,sau mai bine spus,cei spalati pe creieri isi merita soarta.O multime de pensionari care nu au citit o carte in viata lor si rup televizoarele pe Antena3,dupa care ies prin fata bloc*rilor și pe centru și fac o politica de rahat,comentand ceea ce au vazut la posturile A3 si RTV.Ce sa le mai ceri,si cum sa se mai trezeasca?
De la noi,pentru voi pe 25 Ianuarie 2018, 12:07
#2
DE CE NE MIRĂM ATÂT ?!
Cine a adus firma Polaris în Teleorman???Dar în Turnu Măgurele???Cine au fost cei ce au semnat contractul cu Polaris???

De ce administratorii și președinții de asociații au fost și sunt de acord cu prețurile la m/2 de gunoi menajer?Ei pe cine reprezintă?Atâta timp cât cetățenii nu vor reacționa și nu vor ca vocea lor să fie auzită,să nu vedem și 1o lei/persoană anul acesta. Așa cum s-a scumpit și gazul,c*rentul elec.,alimentele,taxele și impozitele,benzina,și toate celelalte.Votați PSD,fraierilor!Încă odată ne-au prostit,și cred că nu e ultima dată.
Sobaru pe 25 Ianuarie 2018, 08:55
#1
Cancerul PSD,fură în continuare!
Lăcomia și hoția unor penali se cunoaște de atâția ani.Mai grav este faptul că se petrece sub ochii noștri,iar nemernicii își fură exact majoritatea fraierilor care i-au votat pe PSD-iștii penali.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.