Serban Marinescu, USR Teleorman, - "Bucureștiul ia, dar trebuie să dea și înapoi"

05 Decembrie 2016, 10:00 | 2104 vizualizări | 3 comentarii
Car Universal
Serban Marinescu - "Bucureștiul ia, dar trebuie să dea și înapoi"

Pentru județul Teleorman, apropierea de București este și o problemă, dar poate fi și un avantaj.

A aparut recent un raport al Băncii Mondiale (http://tinyurl.com/h9ukwwr) despre importanța infrastructurii în zonele metropolitane mari pentru creșterea economică a României. Cu alte cuvinte, locurile de muncă sunt în general în marile orașe și e important ca oamenii care nu stau acolo să poată ajunge cât mai repede și comod.
 
Pe de-o parte, Bucureștiul atrage o parte imensă din energia județului: tinerii pleacă la București, la facultate, și nu se mai întorc, populația activă se muta în București pentru a munci, iar o mare parte din locuitorii județului fac naveta zilnic în București, tot pentru locuri de muncă. Această migrație lasă județul secătuit de resurse umane și inițiativă locală. Pe de altă parte, apropierea de București poate fi și un mare avantaj. Zonele metropolitane ale marilor orașe sunt motorul economic al dezvoltării României. Dar acestă creștere economică trebui să contribuie la creșterea nivelului de trai din zonele sursă ale migrației.
 
Bucureștiul ia, dar trebuie să dea și înapoi.
 
Ce poate face Bucureștiul este să se asigure că zona metropolitană care îl servește, și din care face parte o zonă importantă a județului Teleorman, este bine planificată și organizată. Administrațiile locale și centrale, la inițiativa Bucureștiului, ar trebui să se asigure că există infrastructura necesară ca migrația populației și a resurselor să nu se facă într-un singur sens, spre București, și că există o posibilitate ca locuitorii județului care lucrează în București să se poată întoarce cu banii caștigați înapoi la ei acasa și să nu fie obligați să se mute în București.
 
Județul Teleorman are nevoie de legături mai bune de transport, atât rutier, cât și feroviar. Teleormanul, deși are unul din cele mai importante centre feroviare din tara, Roșiorii de Vede, are o legatură foarte proastă feroviara cu Bucureștiul. Din Alexandria este un calvar să ajungi cu trenul în București deși nu sunt decât 90 km între ele.
 
Este necesară dezvoltarea unei rețele feroviare metropolitane care să ofere navetiștilor un transport rapid și civilizat între Teleorman și București.
Citeşte şi
Comentarii (3) Adaugă comentariu
Se greseste pe 06 Decembrie 2016, 11:26
#3
Grav 3
Daca maine am avea salariu de 1500 de ron si am detine toate proprietatile care le avem si acum tot am zice ca nu avem bani. La o casa la tara ar trebui sa plateasca impozit cred ca 5000 de euro pe an. Impozitul anual la masina ar ajunge la 800-1000 e persoana fizica, RCA ul ar ajunge la 800-1000 de euro pe an. DECI?

La actualele impozite si taxe(marimea lor nu numarul lor) eu cred ca un salariu de 2500 de ron in mana, pentru un muncitor,este OK.

Se greseste pe 06 Decembrie 2016, 11:25
#2
Grav 2
3. Teleormanul are si o problema cu caracterul oamenilor - daca imi aduc bine aminte, a venit o firma din zona ardealului sa angajeze muncitori din Olt, Teleorman si Giurgiu. Oferea salariu de 1400 ron net, cazare si platea transportul de 2 ori pe luna sa poata angajatul sa vina acasa. Pai au sarit de c*r(scuze de expresie) muncitorii bravi din TR., ca ei nu muncesc pe atata si ca distanta este mare. Atunci sa moara de foame sau sa li se dea social.

TREBUIE SA INTELEGEM CLAR SI BINE ca NU, DAR NU SE POATE CA UN MUNCITOR NECALIFICAT SA CASTIGE CAT UN DOCTOR. Astea sunt conditiile in Romania in momentul de fata. Sa nu ne mai aberam ca pretul unui produs este de 100 de ori mai mare la noi si la altii este mai ieftin(am umblat prin toata Europa) Mancarea este la fel, masinile costa tot cam atat etc. Cei din Vest au salarii mai mari dar, DAR platesc taxe si impozite de 10 ori mai mari fata de romani.

Se gresete pe 06 Decembrie 2016, 11:24
#1
Grav
Inca de la inceput tin sa mentionez ca nu am afinitati politice si ca locuiesc in Buc*resti.

1. Daca incepem sa judecam asa este gresit-fiecare isi alege locul unde sa munceasca si sa isi traiasca viata. Si Buc*restiul face parte din ROMANIA, nu numai Teleormanul.

2. Trebuie stiut faptul ca Buc*restiul si cu alte cateva orase mari din ROMANIA strang la buget sa zicem 10 ron si li se aloca 7. Diferenta de 3 ron este data celorlalte administratii gen Teleorman. Asta este situatia si nu avem de ce sa ne plangem.

Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.