Dosarul DGASPC: Liviu Dragnea risca 10 ani de inchisoare. De frica puscariei, slugile isi toarna stapanul.

24 August 2016, 09:16 | 6147 vizualizări | 12 comentarii
Dosarul DGASPC: Liviu Dragnea risca 10 ani de inchisoare. De frica puscariei, slugile isi toarna stapanul.

Mai mulţi angajaţi şi directori din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Teleorman au mărturisit în faţa procurorilor că Liviu Dragnea a creat în cadrul instituţiei un serviciu special pentru membrii loiali ai PSD. Şefii DGASPC ştiau că nu trebuie să întrebe niciodată de persoanele angajate aici. Acestea trebuiau doar plătite.

„Încă de la angajare ni s-a spus de către directorii instituţiei, care le-au angajat că nu prea or să vină la serviciu la DGASPC Teleorman, în cadrul centrelor în care figurau angajate deoarece acestea vor lucra la sediul organizaţiei PSD Teleorman”. Aceasta este mărturia dată în faţa procurorilor de unul dintre angajaţii de la Biroul Resurse Umane din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman în dosarul în care liderul PSD Liviu Dragnea a fost trimis în judecată, luna trecută, alături de fosta sa soţie Bombonica, pentru abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

Martorul le-a mai spus anchetatorilor că şefii din Consiliul Judeţean (CJ) şi din DGASPC erau membri PSD, iar DGASPC era într-o relaţie de subordonare cu CJ, astfel că nimeni nu voia să deranjeze cu întrebări. „Nici un angajat, nici şefii de servicii în care figurau angajate cele două, nici colegii de serviciu nu aveau curajul să ceară explicaţii privitoare la absenţa de la serviciu a numitelor Botorogeanu Adriana sau Stoica Anisia Niculina sau în legătură cu faptul că acestea doar încasau salariul şi lucrau în fapt la sediul PSD”, a arătat funcţionarul de la Resurse Umane.

Practic, Liviu Dragnea (54 de ani) este acuzat că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe şefii DGASPC Teleorman, să le angajeze fictiv şi să le menţină în funcţii pe două membre PSD: Adriana Botorogeanu (48 de ani) şi Anisa-Niculina Stoica (43 de ani). Pentru că pesedistele nu au dat în toţi anii în care au fost angajatele Direcţiei nicio zi pe la birou, deşi aveau contract de muncă în regulă, statul a fost prejudiciat cu 108.612 de lei, reprezentând drepturi salariale încasate necuvenit, arată procurorii. Dacă va fi găsit vinovat de acuzaţiile care I se aduc, Dragnea riscă până la 10 ani de închisoare.

„Mi-a cerut să le menţin în funcţiile deţinute”

Una din declaraţiile cheie este a Floarei Alesu, fost director executiv al DGASPC, care a povestit procurorilor DNA că atunci când a fost pusă în funcţie, s-a dus la Dragnea să-l întrebe ce să facă cu cele două angajate, care nu se prezentau la serviciu. „Dragnea mi-a confirmat că avea cunoştinţă despre această situaţie şi mi-a cerut să le menţin în funcţiile deţinute la DGASPC pe cele două şi respectiv să tolerez în continuare acea situaţie în sensul ca să le las pe cele două să lucreze tot la sediul DGASPC Teleorman, până când va găsi o soluţie de angajare definitivă la sediul PSD Teleorman”, a povestit Alesu. Fosta şefă a DGASPC Teleorman este şi ea trimisă în judecată în acest dosar pentru abuz în serviciu şi fals intelectual. La rândul lui, un consilier juridic din DGASPC a explicat la DNA că de aceste angajări de formă ştiau toţi şefii din Consiliul Judeţean. „Situaţia celor două angajate era cunoscută la nivelul conducerii CJ Teleorman, mai ales de către persoanele care aveau funcţii de conducere în cadrul Consiliului, şi care aveau cunoştinţă că cele două îşi desfăşoară activitatea la sediul organizaţiei PSD, deoarece în momentul în care se făceau modificări ale organigramei sau se aproba ştatul de personal, transmiteam la conducerea CJ Teleorman, atât ştatul de funcţii, organigrama cât şi ştatul de personal, care conţinea nominal angajaţii, iar Botorogeanu Adriana şi Stoica Anisa Niculina erau trecute în ştat”, a explicat consilierul juridic.

Secretara parlamentarilor PSD

Botorogeanu a fost angajată la DGASPC aproape opt ani, în perioada 20 iulie 2005 – 31 decembrie 2013, dar nu a călcat o oră pe la birou, deoarece muncea la sediul PSD. Potrivit propriei mărturii, Botorogeanu a lucrat în perioada 1994-2004 la diferite birouri parlamentare, ale unor deputaţi şi senatori de Teleorman, care făceau parte din PSD. „Am fost practic cea mai veche şi longevivă persoană de la această organizaţie care şi-a desfăşurat activitatea la sediul PSD Teleorman”, a punctat femeia. „Chiar dacă sunt o persoană modestă şi retrasă, sunt cunoscută de foarte mulţi dintre membrii PSD Teleorman, inclusiv de către persoanele care au deţinut de-a lungul timpului funcţiile de conducere ale partidului”, a mai declarat Botorogeanu.

În 2004, când PSD a intrat în opoziţie, Botorogeanu a continuat să lucreze la secretariatul organizaţiei de partid, dar era plătită de Fundaţia pentru Politici Social Democrate Teleorman. Ea a fost angajată pentru o scurtă perioadă la societatea Tel Drum - despre care presa a dezvăluit că ar fi controlată de Dragnea. Botorogeanu a spus că a dat concurs la DGASPC şi a fost angajată. „Am mers la DGASPC doar prima zi după angajare şi doar ocazional, însă am început să îmi continui activitatea la sediul organizaţiei Judeţene a PSD Teleorman”, a explicat Botorogeanu. Statul i-a plătit acesteia drepturi salariale de 75.593 de lei.

Şefa comunicării PSD Teleorman Cealaltă angajată a DGASPC care nu a dat o zip e la serviciu, dar a fost plătită din banii statului, Anisia Niculina Stoica a fost dansatoare în cadrul Ansamblului „Burnasul” din Teleorman şi a activat în cadrul Organizaţiei de Tineret a PSD Alexandria. Ulterior, ea s-a angajat la un ziar local, apoi a muncit la biroul de presă al PSD Teleorman. Stoica a fost angajată la DGASPC timp de patru ani, 22 mai 2006-27 decembrie 2010, perioadă în care a lucrat doar la PSD.

„Nu cunosc cu exactitate motivul pentru care s-a recurs la această soluţie însă datorită faptului că nu am putut fi remunerată de la organizaţia politică la care mi-am desfăşurat activitatea, preşedintele organizaţiei judeţene Teleorman din acea perioadă, Liviu Nicolae Dragnea, care deţinea şi funcţia de preşedinte al CJ Teleorman a luat hotărârea ca pentru o perioadă temporară, până se va găsi o soluţie de angajare efectivă a mea în cadrul organizaţiei PSD Teleorman, să fiu angajată în funcţia de referent în cadrul DGASPC Teleorman, instituţie ce se afla în componenţa şi subordinea CJ Teleorman”,a explicat Stoica.

În 2010, femeia a primit notificare de a se prezenta la serviciu. Nu s-a lăsat însă impresionată. „ În ceea ce priveşte faptul că am lucrat la sediul organizaţiei PSD Teleorman, la biroul de presă şi am fost plătită de la DGASPC Teleorman în perioada 2006 – decembrie 2010, menţionez că această situaţie era probabil cunoscută şi de alte persoane din conducerea organizaţiei PSD Teleorman însă persoana care a luat această decizie şi a găsit această formulă care nu a fost cea mai fericită, a fost preşedintele organizaţiei Liviu Dragnea, care era singurul care şi-a asumat această decizie”, a spus Stoica. Acesteia statul i-a plătit drepturi salariale de 33.019 lei de lei.

În dosarul „Referendumul”, Dragnea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare

Dragnea nu a vrut să o pună pe Bombonica şefă peste şoferi şi măturători

Fosta soţie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, a fost trimisă în judecată în acest dosar pentru abuz în serviciu. Faptele ar fi fost comise în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC. Concret, Bombonica s-ar fi făcut că nu vede că Adriana Botorogeanu şi Anisia Stoica nu treceau pe la muncă.

Fostul director executiv al DGASP Floarea Alesu a explicat în faţa procurorilor că serviciul Secretariat, condus de Bombonica, unde au fost angajate cele două femei ar fi fost înfiinţat la solicitarea lui Dragnea. Motivul: acesta nu ar fi vrut ca soţia sa să fie funcţionar public, ci personal contractual. Iniţial, ca variantă de serviciu cu personal contractual era cel Administrativ - care avea în componenţă paza, PSI, şoferi şi femei de serviciu - dar Dragnea s-ar fi opus. „M-a trimis la consilierul său personal cu care să analizez organigrama şi să găsesc o altă variantă motivându-mi că doar nu o să o pun pe soţia sa şefă peste femeile de serviciu”, a spus Alesu. Un alt angajat din cadrul DGASPC a dat o declaraţie similară la DNA: „Acesta nu a fost de acord, motivând că soţia sa nu doreşte să fie şef peste măturători şi şoferi”.

„Sunt oamenii de curte ai familiei Dragnea”

Şeful Resurselor Umane din cadrul DGASPC a explicat la DNA că la un moment dat, angajaţii Serviciului Contabilitate, nu au mai vrut să plătească salariile angajaţilor de la Secretariat, „deoarece nu aveau pontaje întocmite de către şeful serviciului, respectiv Dragnea Bombonica, deoarece aceasta a considerat că este sub demnitatea ei să întocmească pontaje pentru angajaţi şi să semneze condica de prezenţă, deşi acest serviciu nu avea decât cinci angajaţi”. Gheorghe Nicuşor, fost şef al Serviciului Administrativ, trimis în judecată în acest dosar, a arătat că era cunoscut de către angajaţi faptul că Botorogeanu, lucra la sediul organizaţiei PSD Teleorman „şi că se bucură de protecţia acestei organizaţii politice şi totodată că acesta este protejată de Bombonica Dragnea… şi că de asemenea Botorogeanu Adriana şi soţul acesteia sunt oamenii de curte ai familiei Dragnea Bombonica”. În timpul anchetei de la DNA, Liviu Dragnea şi fosta sa soţie, Bombonica Prodana, şi-au exercitat dreptul de a nu da declaraţii, nu au propus administrarea niciunei probe şi nu au oferit nicio variantă de apărare care să poată fi verificată în cadrul urmăririi penale.

„Dragnea nu a fost de acord, motivând că soţia sa nu doreşte să fie şef peste măturători şi şoferi”, martor la DNA

sursa: adevarul.ro

Citeşte şi
Comentarii (12) Adaugă comentariu
ANONIM pe 29 August 2016, 11:37
#12
FURT
DACA ANGAJATII LUI DRAGNEA NU AR MAI FURA MOTORINA NICI DRAGNEA NU AR MAI FI JIGODIE CU CETATENII ...
franchestain pe 26 August 2016, 14:41
#11
se strînge latu frate ntruna
si sa propie clipa adevarului petru penal si toata gasca conrupta de penali PSDisto-comunisti.Asa sa se faca voia Domnului.Amin!
strul pe 26 August 2016, 09:20
#10
dragnea e un laș
j**u dracu a tăcut mâlc la audieri în fața proc*rorilor. e dreptul lui, dar când a furat ca un porc, s-a gândit la drepturile noastre?
Dan pe 25 August 2016, 10:58
#9
Mizilic
La uni oameni le este frica sa si scrie despre,,teroriostu''dar sa mai iasa in strada sa dea cu iei de pamint...ori cum cu ce il judeca sunt mizilic*rii pe linga furturile mari,de explu HOTELU,,TELDRUM MII DE HECTARE PAMINT etc.... cool smile
claudiu cracea. pe 25 August 2016, 06:14
#8
fleachestaine
Ai uitat pe iohannis, blaga, gorghiu, nitulescu, codrea,antonescu, bogdan olteanu, pe tine si pe toti falsii liberali. ORI CUM, MINTEA TA DE BOU NU PRICEPE! DE FAPT TU ESTI UN HIBRID REZULTAT DIN INCRUCISAREA BOULUI CU PURCEAUA: MINTE DE BOU SI MANCATOR DE CACAT CA PORCUL! PUSCARIASUL DE DREPT COMUN, ASA SE NASTE,ASA TRAIESTE ASA MOARE.
Ion pe 24 August 2016, 23:44
#7
29 de ani și-o zi să-ți dea,Dragneo!
Toți cei care votează PSD,să aibă parte numai de ceea ce doresc Socialiștii,sărăcie,mizerie,umilință și dependență de pomeni și mână întintnsă la orice.
R. VASILE pe 24 August 2016, 20:58
#6
Directori de scoli...
Si ISJ-ul si toti directorii de scoli, sunt numiti doar politic!Generalasa si directorasii, la sapa!!!!!Repede!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! grin
franchestain pe 24 August 2016, 18:49
#5
si uiteasa frate,ajunseram iarasi la origini,adica la primu penal al Tarii,spre deliciu meu
sacus mai ramune doar sa saie de kur în sus toti pupa-n-kur-isti,din toate timpurile,iliesco-draqneo-comunisti sio sa fie takîmu complet frate.Ian sa vedeti ce potop de njuraturi o san ceapa dupa comentarea mea,din partea unor persoane *cu mult bunsimt,co educatie aleasa si co corectgrafie frate de doctori docenti* (Moraru,Olteanu,Gagiu,ILIE cu (maju)scule salte mamute de teapa lor-scuze daca miam uitat vrun nume important de vro marca de suzete or de pampershi de adulti).Pofta buna si sa va stea n gît toate furaciunile PSDisto-comuniste.Amin!
eu pe 24 August 2016, 18:34
#4
a mai rămas vreun prost?
O mai fi vreun dobitoc ce îl proslaveste pe Dragnea? Individul e infractor dovedit, e un animal fără scrupule. Cum dracului de găsește prosti care-l votează?
Petre Stan Dumitru. pe 24 August 2016, 17:34
#3
Daca-i asa e un tampit!
Nici o baba analfabeta n-ar face asemenea prostii care pot fi descoperite foarte usor! Citind tot articolul am vazut CA TOTI MEMBRII CONSILIULUI JUDETEAN CUNOSTEAU ACESTE CAZURI SI, DUPA CUM SE STIE, NU TOTI ERAU MEMBRII PSD.

E NEVOIE SA COMENTEZ MAI DEPARTE SI SA SPUN CA, DUPA UMILA MEA STIINTA, IN TOATE PARTIDELE SE PRACTICA ACEASTA SCHEMA???!Raspundeti domniile voastre.EU SUNT UN PESIMIST INCURABIL: DRAGNEA NU VA PATI NIMIC SI CHIAR DACA VA PATI CEVA, DIN PUSCARIE VA AJUNGE PRESEDINTELE REPUBLICII REGALE A ROMANIEI.
li cu pe 24 August 2016, 16:37
#2
nemernic!
Acest imbecil dragnea(nu merita ca numele sa-i fie scris conform grramaticii limbii romane) a distrus vieti, a stabilit ca un nemernic de vataf ce evolutii sa aibe oamenii pe care ia desconsiderat sau apreciat la bunu-I plac.Praful SI pulberea Sa se aleaga de acest nenorocit!Zece Ani de puscarie este mimic data de ce merits excrocul asta!
Zidaru Florea pe 24 August 2016, 10:09
#1
LACOMIA SI SETEA DE PUTERE
Abuzuri,hoții,trafic de influență,fals în înscrisuri oficiale,declarații mincinoase ale unor martori,atribuirea de foloase necuvenite și funcții date unor persoane fără a avea calificare si date pe criterii politice.Ce mizerii de oameni,câtă hoție,mai lipsea o crimă.De data asta justiția să-și facă datoria,să nu mai vedem sentințe cu suspendare.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.