Eugen Pirvulescu, presedintele PNL Teleorman, detine secretul succesului. Contracte publice de peste 125 miliarde de lei fara sa miste un deget.

25 Iulie 2016, 00:03 | 8462 vizualizări | 15 comentarii
Car Universal
Eugen Parvulescu.

Articolul a aparut in urma cu 2 saptamani pe un alt site si nu a rezistat decat o zi , fiind retras la interventia oamenilor lui Pirvulescu.

Eugen Pirvulescu este abonat la banul public. In ultimii ani, prin firmele pe care le administreaza, dar si controleaza, presedintele PNL Teleorman a obtinut contracte cu institutii publice din judet de peste 125 miliarde de lei vechi. Pana aici nu este nimic iesit din comun. Sunt multi oameni de afaceri in tara care au contracte cu statul.
Problemele apar in momentul in care iti iei milioane de euro pentru unele lucrari, iar tu, afacerist smecher, iei banii si nu mai faci lucrarea. Dai si tu cateva "comisioane" cui trebuie si treci la o noua lucrare pe care o castigi, primesti banii, dar iar nu misti un deget.

In 5 ani de zile, firmele controlate si adminitrate de Eugen Pirvulescu (Pefin General Prod SRL, Pefin & PRO SRL) au obtinut cel putin 18 contrate cu institutii publice din judetul nostru in valoare de peste 12,5 milioane de lei noi / 125 miliarde lei vechi (aproximativ 2,8 milioane de euro). Majoritatea contractelor castigate sunt in "colaborare" cu PSD. De aici si simpatia liderului liberal de culorile rosii.

Pesedistii ii dau contracte banoase, iar el ii lasa pe acestia sa castige primarii scotand din joc candidatii PNL cu sanse reale in fata celor de la PSD. Probabil de teama sa nu piarda aceste contracte, iar lucrarile nefinalizate sa iasa la iveala.
Dupa "tunul" dat de Eugen Pirvulescu la Spitalul de Pneumoftiziologie din Rosiorii de Vede increderea acestuia, dar si puterea a inceput sa creasca. Cu portofelul plin, actualul lider al PNL Teleorman a inceput sa participe la licitatii si sa le castige. Anul 2007 a fost unul "subtire", dar totusi productiv.
In luna august obtine 240.301 lei pentru lucrari de "reabilitare a unitatilor de invatamant afectate de inundatiile din 2005".

Nu trec 2 luni si Primaria din Turnu Magurele se decide sa modernizeze sediul Colegiului Unirea din localitate. Si de aceasta data castigator iese tot Eugen Pirvulescu. Mai exact, pe 18 octombrie 2007 obtine 167.420 lei pentru reabilitarea termica (tamplarie PVC si geam termopan) a Colegiului National Unirea. Beneficiar fiind Primaria Turnu Magurele, pe vremea aia primar Nicolae Mohanu din partea PSD.
In acelasi an, pe 19 noiembrie, Eugen Pirvulescu isi mai baga in buzunar peste 2,5 miliarde de lei. Firma acestuia castiga licitatia organizata de Primaria Scurtu Mare privind reabilitarea scolii din localitate.

Pe final de an, tot Primaria Turnu Magurele mai baga in conturile penelistului Pirvulescu suma de 640 de milioane de lei vechi pentru niste lucrari de reabilitare termica.
Si pentru ca Mos Craciun e darnic cu Pirvulescu, tot in luna decembrie mai castiga un contract in valoare de aproximativ 500 de milioane de lei vechi.

Cu 8 miliarde de lei in buzunar castigati rapid pe final de an 2007, pentru "afaceristul" Pirvulescu si asociatii lui, anul 2008 este unul si mai productiv. Pirvulescu da "bomba" de "martisor". In luna martie primeste de la Primaria din Tiganesti peste 1 miliard de lei vechi pentru a reabilita Caminul Cultural din comuna.

Lunile trec, iar Pirvulescu intra in fibrilatii. Nu mai reuseste sa cada cu nimeni la "pace" pentru a mai castiga si el niste licitatii. Da putin din coate, iar in luna iulie o "pune" de 2 contracte babane. Mai exact, pe 16 iulie 2008 incaseaza suma de 3,7 miliarde lei vechi de la Primaria Calinesti pentru lucrari de reparatii generale la Scoala din Copaceanca. De asemenea, pe 23 iulie 2008 si Spitalul Judetean de Urgenta din Alexandria vrea sa-si modernizeze cateva sectii (dermatologie si oncologie). Licitatia este castigata tot de firma lui Pirvulescu. Valoarea contractului fiind de peste 5.3 miliarde lei vechi.

Cum banii se duc repede atunci cand este "bussines-man", pe final de an 2008, Eugen Pirvulescu apeleaza la "prietenii" lui de la Primaria din Turnu Magurele. Asa ca pe 19 noiembrie castiga o licitatie in valoare de aproximativ 5,5 miliarde de lei vechi pentru "refacere si invelitoare corp nou si reabilitare fatada la Colegiul National Unirea".
A incheiat pe plus si anul 2008, dar nu i-au ajuns. Privea cu incredere spre 2009. Si avea motive sa faca asta pentru ca au urmat alte contracte la fel de "productive".

Continuarea articolului miercuri, 27 iulie. 

Citeşte şi
Comentarii (15) Adaugă comentariu
Marin Salageac com.Mavrodin pe 17 Septembrie 2020, 18:51
#15
DESPRE PSD .
PSD nu este un partid politic,este un grup infractional organizat.
Suca pe 13 Decembrie 2016, 05:55
#14
JURNALISMUL A MURIT
Romania nu mai are jurnalism independent. Am intrat in epoca jurnalismului mercenar. Cine plateste mai mult, castiga articolul. Tot la licitatie se da si contractul cu ziarul.
gogu pe 28 Iulie 2016, 12:01
#13
gogu
Ziaristi corupti, platiti sa spuna minciuni, ati adunat si sumele de la licitatiile pierdute...hahaha pai daca incasa Parvulescu atatia bani era boier, nu-si mai sapa singur buruienile din c*rte
Dumitru pe 27 Iulie 2016, 08:54
#12
prostu
Pirvulescule lasa-ne,ne duci partidul la prapastie .Esti pe interes slujesti psd-ul .Esti o jigo

grigore pe 26 Iulie 2016, 19:54
#11
ziaristii lui peste
Sa intelegem ca articolul a fost facut la comanda, pentru razbunare. Dovada o reprezinta fraza de inceput,in care se spune ca a mai fost publicat si pe alt site.Ce mai rad psd istii de prostii de pnl isti! grin
Cornel. pe 26 Iulie 2016, 17:54
#10
Bataia pe ciolanas.
Vazand ca n-are nici o sansa sa ajunga la ciolan prin votul alegatorilor, dl Cracea vrea sa urce "mai sus" in politica, prin "lucraturi pe la spate".Sarman handicapat!
Nelu pe 26 Iulie 2016, 01:57
#9
pt . Ionel
Mai Ionele,calmeaza-te! Ai inceput sa faci spume la gura! Tu, baiete, nu esti nici PNL-ist, nici PSD-ist, esti doar adventist.
Dinescu E. pe 25 Iulie 2016, 17:48
#8
Pirvulescu
Dupa cate se vede Pirvulescu este mana dreapta a lui Dragnea, ca mana stanga e .... Fiscuci. Ce de bani au furat nemernicii astia!
Maria pe 25 Iulie 2016, 17:34
#7
lui Ionel
Te inseli dl. Ionel ! Autorul este, din cate vad, Eugen Pirvulescu !
ionel pe 25 Iulie 2016, 12:30
#6
cocina
Stau cu toții în aceeasi cocină,iar csnd se cearta,incep sa arunce cu rahat unii in altii. Ăstia s politicienii români:penali,măscărici,analfabeti,oameni de nimic.
ionel pe 25 Iulie 2016, 12:14
#5
la fel toti
Mi e sila de toți si de toate. Toți sunt la fel
ionel pe 25 Iulie 2016, 12:00
#4
pt Noe
Ai intuit foarte bine,e o răzbunare. De fapt autorii articolului sunt de fapt doi penali,BITANU SI GABI BULMAC,si un primar etern, Cracea
ionel pe 25 Iulie 2016, 11:55
#3
comparatie
Suma totala e comparabilă cu un contract bun al Tel Drumului. Dati si contractele Tel Drumului cu statul.
UN CETATEAN pe 25 Iulie 2016, 09:32
#2
DE CE ACUM
Concluzie toti oamenii politici sunt corupti ?Eu cred ca nu mai sunt si oameni cu coloana vertrebrala in politica .Si acum ma refer la Cracea Daniel,care ar face bine sa si ia cei 7 consilieri care ia pus pe posturi si sa mearga la Buc*resti sa informeze conducerea centrala de afacerile nec*rate pe care le face Paevulescu cu cei de la Psd .Se confirma inca o data ca Liviu Dragnea introduce oamenii sai in partidele de dreapta .Pana cand mai suportati oare asa ceva .In cazul acesta si cei de dreapta sunt partasi la faradelegile baronului Rosu .Rusine oameni ai dreptei ca stati si va uitati si nu actionati .RUSINE .
NOE pe 25 Iulie 2016, 08:02
#1
de ce acum ?
informarea catre cetatean trebuia facuta inainte de alegeri sau trimisa coopresedintilor Blaga si GOrgiu,acum imi pare ceva tardiv si fara rost .Banuiesc ca este o razbunare a altui politruc care nu a mai intrat pe liste sau nu mai este in cartile de la alexandria .Intrun cuvant niste zigodii penale intra in politica si urmaresc numai interese personale sau de grup .Ce sa mai inteleaga cetateanul roman ?Ca voi nenorocitilor,le furati si ultima speranta .UAAA,jigodii.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.