Cum l-a prins DNA pe Liviu Dragnea în al doilea dosar. Rechizitoriu: Dragnea știa că cele două angajate de la DGSAPC lucrau de fapt la PSD Teleorman

19 Iulie 2016, 09:17 | 3773 vizualizări | 10 comentarii
Liviu Dragnea.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a intervenit pentru menținerea în funcție și plata drepturilor salariale pentru două angajate de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, deși știa că acestea lucrau de fapt în cadrul organizației PSD Teleorman, se arată în rechizitoriul DNA.

Dragnea a fost trimis în judecată vineri de DNA pentru săvârșirea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și instigare la fals intelectual.

Ancheta în acest caz a început în anul 2012, după ce procurorii au primit informații că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, ar fi cerut mită de la familiile care doreau urgentarea procedurilor de adopție în cazul copiilor instituționalizați.

Ulterior, în decembrie 2013, procurorii au înregistrat o sesizare din oficiu cu privire la faptul că Floarea Alesu, în schimbul unor foloase necuvenite, proceda la menținerea ilegală în posturi a două angajate de la DGASPC Teleorman, Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica.

Conform DNA, Adriana Botorogeanu era încadrată din anul 2005 la DGASPC Teleorman în funcția de inspector de specialitate în cadrul Serviciului administrativ, în condițiile în care ea figura și ca salariat în cadrul unei societăți comerciale din Alexandria. De asemenea, Anisa Niculina Stoica era încadrată, din anul 2006, în funcția de referent la Serviciul administrativ din DGASPC Teleorman.

Vezi AICI rechizitoriul anonimizat! (.pdf)

Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu și nici nu au prestat vreuna din activitățile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfășurându-și de fapt activitatea la sediul organizației județene PSD Teleorman.

În rechizitoriul întocmit de DNA se arată că, în perioada 2008 — 2012, Liviu Dragnea a deținut funcția de președinte al PSD Teleorman și pe cea de președinte al Consiliului Județean Teleorman.

În calitate de președinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona și controla activitatea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, instituție în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica, de unde au și încasat salariul corespunzător, fără a se prezenta la locul de muncă și fără a desfășura niciun fel de activitate.

Procurorii susțin că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze și să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.

Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influența pe care o avea în calitate de președinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica să fie menținute în funcție la DGASPC Teleorman.

Tot în rechizitoriu se arată că Dragnea a determinat-o pe Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, să își încalce atribuțiile de serviciu constând în menținerea în funcție, în calitate de angajate la DGASPC Teleorman, a inculpatelor Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica, deși cunoștea faptul că cele două își desfășurau activitatea la sediul PSD Teleorman.

"Astfel, din probele administrate, rezultă că inculpatul Dragnea Nicolae Liviu a cunoscut faptul că inculpatele Botorogeanu Adriana și Stoica Anisa Niculina erau angajate la DGASPC Teleorman, însă în fapt își desfășurau activitatea la sediul Organizației Județene (...) Teleorman, al cărui președinte era, și cu toate acestea i-a solicitat inculpatei Alesu Floarea, director executiv al DGASPC Teleorman, să le mențină în funcție pe cele două inculpate. Pe de altă parte, chiar inculpatul Dragnea Nicolae Liviu a fost persoana care a găsit soluția remunerării inculpatei pentru activitatea desfășurată la sediul Organizației Județene (...) Teleorman, în sensul încadrării acesteia la DGASPC Teleorman", se mai arată în rechizitoriul DNA.

Un argument în plus adus de DNA că Dragnea știa că cele două angajate, deși încadrate la DGASPC Teleorman, își desfășurau activitatea la PSD Teleorman, îl constituie și faptul că fosta sa soție, Bombonica Prodana, a fost șeful direct al celor două femei.

În perioada în care Bombonica Prodana a avut calitatea de șef Serviciu Secretariat, ea a avut în subordine doar patru angajate, printre care și pe Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica.

"Așadar, jumătate dintre angajatele aflate în subordinea inculpatei Prodana Bombonica nu s-au prezentat la serviciu o perioadă mai mare de un an de zile și cu toate acestea cele două inculpate continuau să își încaseze salariul de la DGASPC chiar dacă în fapt își desfășurau activitatea la sediul (...) Teleorman", mai spun procurorii DNA.

AGERPRES/(AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruștei)

Citeşte şi
Comentarii (10) Adaugă comentariu
Luță pe 27 Iulie 2016, 07:24
#10
...
Prostul dacă nu-i fudul parcă nu e prost destul!!!
prostimea pe 24 Iulie 2016, 05:50
#9
PROSTIA SE PLATESTE
Daca are atatea fapte comise, de ce nu este dupa gratii???
Tanarul Vasile-PROFESOR pe 21 Iulie 2016, 09:41
#8
Spaga a doua...
D.N.A.!!!!Ia veniti nene si pe la scolile din Turnu Magurele, unde se desfasoara programul fantoma, "SANSA A DOUA"!!!!Bani de bani, pentru chiulai de profesori membrii P.S.D., zero ore facute, se cotizeaza ierarhic pana la varful inspectoratului!!!!!Luati urma banilor, surprize, surprize!! grin tongue laugh grin
m e pe 20 Iulie 2016, 15:18
#7
psd
duceasar in p***da masi sa ne lase dracu in pace ca de cand e la buc*resti nu a facut nimic pt orasul asta ci numai pt el si clica lui mohanu simionecu cuclea etc etc daleas la m**e

moromete pe 19 Iulie 2016, 23:10
#6
pentru viitorul scriitor si poet al beciului domnesc
Scapa si de data asta miselul asta, scrie vreo cateva carti economice despre cresterea somajului in Teleorman si despre paradisul fiscal.Poate o pune si pe bombonica coautor la vreun volum de versuri.
legionarul pe 19 Iulie 2016, 21:15
#5
hai la s
dr Luță fii mai obedient că te ia franchstain in bîză de nu te vezi
franchestain pe 19 Iulie 2016, 18:36
#4
mai rusine sati fie tie derbedeule
ca cu toata gramatica corecta careo trînbitati pacilea, Tara mea si Români mei sufera de moarte. Sa va fie rusine voua derbedeilor csrea ti furat Tara mea si Români mei,ca voi conduceti Tara mea otilor cu gramatica corecta. Tiai uitat ca parinti tai îs de la tara penalule? Nu mai recunosti linbaju meu acusa care se vorbeste leit poleit la tara si chiar si la orase ca sa unplut toate de farizei ca tine? Mie indiferent ce simti tu petru mine penalule comunist înpotriva la care am iesit io de fiecare data cu mînurile goale siati folosit arme de foc ca sa ramuneti acolo sus si sa gecmaniti mai departe. Cami iubesc Tara mea si Români mei, asta no sami furati niciodat bolsevicilor marxisti. Amín!
Luță pe 19 Iulie 2016, 17:41
#3
?????
Cred că trebuie să încetezi cu...Țara mea, Romania mei.Auzi, musiu, chiar dacă ai idei bune, nu au nici o importanță dacă le pui în pocitania ta de scris! Cred că are dreptate unul că aici este vorba de...sculărie!!!

Eu, te detest profund! Scrie R O M Â N E Ș T E!!! Dacă nu poți,vorba multora: M A R Ș LA Ș C O A L Ă!!!!!!!

Nici nu mă interesează vreo replică de-a ta!!! Să-ți fie rușine!!!!Foarte mare R U Ș I N E:
Crush-control pe 19 Iulie 2016, 11:59
#2
A SOSIT VREMEA SCADENȚEI
Ca toți ceilalți mari rechini,sunt căutați și puși să dea socoteală numai pentru lucruri mărunte.Așteptăm însă cu mare nerăbdare și o imensă c*riozitate și dorință de aflare a adevărului,faptele dintr-un viitor dosar de corupție care ar putea fi Dosarul TELDRUM S.A.Și n-ar strica să aflăm,tot de la DNA,de matrapazlâc*rile făcute și pe la Ministerul Dezvoltării.Sunt convins că se va minuna o țară-ntreagă.
franchestain pe 19 Iulie 2016, 09:54
#1
loativa frati telermaneni penalu de la capitala
si lasati Tara mea si Români mei sa traiasca sanatos. Amin !
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.