Liviu Dragnea, incoltit de procurorii DNA. Jupanul Teleormanului trimis in judecata in dosarul de la Protectia Copilului.

15 Iulie 2016, 16:14 | 3927 vizualizări | 6 comentarii
Liviu si Bombonica.

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

DRAGNEA NICOLAE LIVIU, la data faptelor președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv președinte al organizației județene a unui partid politic, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
- instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
- instigare la fals intelectual,

ALESU FLOAREA, la data faptelor director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
- abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
- fals intelectual

MARINECI IONEL, la data faptei șef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului și familiei, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

MILOȘ (fostă OGRINJA, fostă DRĂGHICI) RODICA și ȘEFU OLGUȚA, la data faptelor director executiv adjunct al D.G.A.S.P.C. Teleorman cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
- abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
- fals intelectual,

PRODANA (fostă DRAGNEA) BOMBONICA, coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, la data comiterii faptei, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

MARICA VALENTINA – MIRELA, la data faptelor șef al Complexului de recuperare și coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei, ce avea în componență și Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
- abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
- fals intelectual,

GHEORGHE NICUȘOR, la data faptelor șef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
- abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
- fals intelectual,

BALABAN CONSTANTIN CLAUDIU, la data faptei șef al Complexului de servicii destinate copilului și familiei din mun. Alexandria cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
- abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
- fals intelectual,

BOTOROGEANU ADRIANA și STOICA ANISA-NICULINA la data faptelor funcționari publici în cadrul D.G.A.S.P.C. Teleorman, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
- complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
- complicitate la fals intelectual.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada iulie 2006 – 2013, inculpata Alesu Floarea, în calitatea menționată mai sus, la instigarea inculpatului Dragnea Nicolae Liviu, la acea vreme președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv președinte al organizației județene a unui partid politic, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, a dispus în mod ilegal menținerea în funcții și implicit plata drepturilor salariale pentru inculpatele Botorogeanu Adriana și Stoica Anisa-Niculina, angajate în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman. Acest lucru a fost posibil, în condițiile în care inculpata cunoștea faptul că, deși cele două persoane au figurat în mod scriptic ca angajate în cadrul instituției respective, nu s-au prezentat efectiv la serviciu și nu au prestat vreo activitate.
În realitate cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă.
Menținerea în funcție a celor două angajate în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, a fost posibilă și datorită inculpaților Marineci Ionel, Miloș (fostă Ogrinja, fostă Drăghici) Rodica, Șefu Olguța, Prodana (fostă Dragnea) Bombonica, Marica Valentina – Mirela, Balaban Constantin Claudiu și Gheorghe Nicușor, persoane cu funcții de conducere în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, care nu au luat nicio măsură de sancționare a celor două angajate având în vedere că acestea nu s-au prezentat la serviciu și nu au prestat activitățile la care erau obligate prin contractul individual de muncă și fișa postului, fapte ce au permis acestora din urmă să își încaseze în mod necuvenit drepturile salariale aferente.
Mai mult, în același context, inculpații Șefu Olguța, Gheorghe Nicușor, Balaban Constantin Claudiu și Marica Valentina – Mirela au întocmit, semnat și avizat diverse documente justificative pentru situația descrisă mai sus (fișa postului, raport de evaluare, foaie colectivă de prezență etc.). O parte dintre aceștia, inclusiv inculpatele Botorogeanu Adriana și Stoica Anisa Niculina, au fost determinate de directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman să semneze în fals condicile de prezență, rapoartele de evaluare și înscrisurile privitoare la activitățile desfășurate de acestea din urmă în cadrul instituției respective.
Această conduită infracțională a fost de natură să aducă persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite în cuantum total de 108.612 lei, reprezentând drepturi salariale încasate necuvenit de către inculpatele Botorogeanu Adriana (75.593 lei) și Stoica Anisa Niculina (33.019 lei), sumă cu care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal.
În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatei Alesu Floarea.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți De Casație Și Justiție, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Citeşte şi
Comentarii (6) Adaugă comentariu
.... pe 23 Iulie 2016, 19:09
#6
....
Anul acesta, pentru "linistea din naintea furtunii" si-a luat in "garda", un avocat pentru a-l "sfatui" cum sa procedeze "legal",deoarece, "LEGEA" in aceasta comuna Magurele,este incalcata cu "acte in regula",in toate institutiile unde ar fi trebuit sa fie corectitudine...
danut c. pe 17 Iulie 2016, 23:58
#5
mesaj pentru Dragnea Liviu
Să renunțe singur la titlul de cetățean de onoare al orașului dacă are ONOARE. La ce-i mai trebuie așa ceva, eu cred că singur va renunța, părerea mea!
Vică pe 17 Iulie 2016, 11:11
#4
Județul Roșu-Rușinea României
Însuși Dragnea,pe lângă Mohanu și Cuclea,sunt și rămân oglinda acestui oraș și județ.Ei arată întregii țări,faptele și tot ceea ce au realizat de peste 20 de ani,de cand au pus mana pe conducerea județului și a orașului.
Dănuţ cuclea pe 16 Iulie 2016, 14:18
#3
Zis coyu
Vă dați seama ce mârlănie de oraș,ce jeg de oameni îl conduc (aleși de majoritatea cretinilor din Turnu Măgurele) că îl vor ține cetățean de onoare pe acest țăran de gratia și atunci când va fi la Jilava? Un PUȘCĂRIAȘ !!! Onoarea căcatului de oraș...
Sabina pe 15 Iulie 2016, 18:31
#2
ESTE DOAR AL II-LEA DOSAR
Vor urma în mod sigur și altele.Asta e doar începutul.Liviuleee,se apropie lațul de par.Și pentru tine,dar și pentru Bombonica.În aceste condiții,n-ar strica să vă pună și sechestru pe fabuloasa voastră avere.Așa-i cand lucrezi numai la stat,strangi avere mare.Problema e de unde,din care venituri?Ori Petrache e veșnicul sponsor?Băieții ăștia de la DNA nu mai pot fi mințiți ca alegătorii de prin Teleorman.
eu pe 15 Iulie 2016, 17:06
#1
Omul ăsta e o rușine.
Asta e cel de-al doilea dosar penal, iar el, precum porcu, nu dispare din peisaj. Psd-ul a beneficiat de muncă a doi oameni, iar nou am plătit. Pușcăria să-l mănânce!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.