INFORMARE METEO - Fenomene vizate: caniculă, disconfort termic, instabilitate atmosferică accentuată

16 Iunie 2016, 14:26 | 4401 vizualizări | 2 comentarii
Car Universal
Informare meteo.

In vigoare de vineri 17.06 ora 12 pana sambata 18.06 ora 23
Fenomene vizate: caniculă, disconfort termic, instabilitate atmosferică accentuată

Vineri, 17 iunie, vremea va fi cãlduroasã în toate regiunile, local canicularã în vestul, centrul şi sudul ţãrii, iar sâmbãtã 18 iunie, canicula va persista în Muntenia şi în vestul şi sudul Olteniei. Se vor înregistra temperaturi maxime în jurul a 35 de grade, izolat chiar 37...38 de grade în Lunca Dunãrii. Disconfortul termic va fi accentuat în cea mai mare parte a ţãrii, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge frecvent şi local va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi în zonele de câmpie şi podiş.

Începând din dupã-amiaza de vineri 17 iunie, instabilitatea atmosfericã se va accentua treptat în Crişana, Maramureş, Transilvania, Banat şi nordul Moldovei şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Vor fi averse, frecvente descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, trecãtor cu aspect de vijelie. Izolat ploile vor avea caracter torenţial, va cãdea grindinã, iar cantitãţile de apã vor depãşi 15...20 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice Administraţia Naţionalã de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj. Administrația Națională de Meteorologică, Centrul Naţional de Prognoză Meteorologică-București

Citeşte şi
Comentarii (2) Adaugă comentariu
GRIG pe 25 Iunie 2016, 11:51
#2
in aer sunt radiatii
Cand eram copil, mergream cu bunicii la treirat,si nu se plangea nimeni.Ne jucam in tarana, ne urcam in pomi,si eram fericiti. Mancam rosii din gradina fara sa le spalam,beam lapte proaspat de la vaca,frigeam pui crescuti in c*rte,mancam paine coapta in test de bunica. Dormeam pe un pat de lemn cu saltea de paie,mergeam la cismele si beam apa c*rata de izvor,si aduceam si acasa in ulcior. Toti eram fericiti si buc*rosi.

Acum, avem cablu,internet,aer conditionat,lapte ambalat,rosii stropite,pui refrigerati,mobila moderna,etc, si suntem bolnavi....
Tatiana pe 16 Iunie 2016, 14:41
#1
cand ploi,cand canicula
E clar,nici Dumnezeu nu ne mai iubeste cool cheese
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.