Nuntile in cort, bormasinile si petrecerile cu muzica tare pot aduce inchisoare de la 3 luni la 2 ani (proiect de lege).

03 Noiembrie 2017, 05:43 | 6160 vizualizări | 6 comentarii
Car Universal
Nunta tiganeasca

Persoanele care continua sa tulbure linistea locatarilor intre orele 22,00 - 8,00 si 13,00 - 14,00 dupa ce au fost avertizate de politie risca inchisoare de la 3 luni la 2 ani, potrivit unui Proiect de Lege pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul ordinii si sigurantei publice pus in dezbatere publica joi de Ministerul de Interne.

Aceeasi pedeapsa se propune si pentru organizarea de nunti in corturi sau petreceri private in care se utilizeaza "aparatura muzicala la intensitate" si care nu renunta la activitate, dupa ce persoanele in cauza au fost avertizate de politisti.

Tot inchisoare intre 3 luni si 2 ani se propune pentru "tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma".

 

Concret, proiectul prevede ca orice persoana care a fost avertizata sa inceteze astfel de activitati dar care nu renunta "si prin aceasta tulbura folosinta locuintei locatarilor dintr-un imobil constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani". Potrivit legii actuale, aceste fapte sunt contraventii si nu infractiuni.

Ce activitati sunt avute in vedere de MAI:
  • tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;
  • tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;
  • organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea de aparatura muzicala la intensitate de natura a tulbura linistea locuitorilor, in corturi, alte amenajari sau in spatiu neacoperit, situate in perimetrul apropiat imobilelor cu destinatia de locuinte sau cu caracter social, in mediul urban;
Proiectul de lege propune si pedepsirea cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda pentru "intrebuintarea in public de cuvinte, expresii ori gesturi jignitoare sau obscene in mod nemijlocit la adresa unui organ de urmarire penala sau de ordine publica, aflate in exercitarea atributiilor de serviciu".
sursa: hotnews.ro
Citeşte şi
Comentarii (6) Adaugă comentariu
lautar pe 03 Noiembrie 2017, 18:36
#6
in activitate
sa va vad acum dragi cititori ai saitului, luavas pe cosor, daca nu ma lasati sa cint. Vedeti ca este DUPA ora 22,00 si nu se aplica la inmormintari asa ca... sa va dau un DO de jos.....
ipse pe 03 Noiembrie 2017, 17:31
#5
pentru omul de rind
da...legea e data pt noi oamenii de rind nu pentru ti**nii care nu stiu sa isi jeleasca mortii decit in zbierete lalaite in miez de noapte de nu te mai poti odihni ...halal traditie ...trebuie fermitate din partea oamenilor legii ...mai mult ca sigur ca de frica nu le vor face nimic...DOMNILO COMANDANTI AI POLITIEI SI JANDARMERIEI ...NU UITATI PENTRU CE VA PLATIM NOI..OAMENII DE RIND...PLATITORI DE IMPOZITE NU CIORILE ...

omul de rand pe 03 Noiembrie 2017, 14:31
#4
vax lege
Niciodata legea asta nu va fi respectata de ti**ni. De fapt ei nu respecta nici o lege. Cui se adreseaza legea?
BNN pe 03 Noiembrie 2017, 08:40
#3
IMPORTANT E APLICAREA LEGII
SĂ SPERAM CĂ PRIMARUL ȘI ȘEFUL POLIȚIEI SĂ CITEASCĂ ȘI SĂ-ȘI INSUSEASCĂ TERMENII ȘI CONSECINȚELE ACESTEI NOI LEGI.AVEM SUFICIENTE LEGI,DIN PĂCATE NU SE APLICĂ DECÂT PREFERENȚIAL.MAI DEPARTE,TREBUIE FĂCUT APEL LA 112 DEFIECARE DATĂ CÂND ORDINEA ȘI LINIȘTEA PUBLICĂ SUNT DERANJATE.PENTRU O MAI BUNĂ APLICARE A LEGILOR ESTE NECESARĂ CUNOAȘTEREA LOR ȘI DE CĂTRE CETĂȚENI,NU NUMAI DE AUTORITĂȚI.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.