Povestea măgarului - povestire cu tâlc.

02 Ianuarie 2013, 00:01 | 7642 vizualizări | 2 comentarii
Car Universal

Într-o bună zi, măgarul unui ţăran căzu într-o fântână. Nefericitul animal se puse pe zbierat, ore întregi, în timp ce ţăranul căuta să vadă ce e de făcut. Până la urmă, ţăranul hotărî că măgarul era oricum bătrân, iar că fântâna, fiind secată, tot trebuia să fie acoperită odată şi-odată. Astfel a ajuns la concluzia că nu mai merită osteneala de a-l scoate pe măgar din adâncul fântânei.

Aşa că ţăranul îşi chemă vecinii, ca să-i dea o mâna de ajutor. Fiecare dintre ei apucă o lopată şi începu să arunce de zor pământ înăuntrul fântânei. Măgarul pricepu de îndată ce i se pregătea şi se puse şi mai tare pe zbierat. Dar, spre mirarea tuturor, după citeva lopeţi bune de pământ, măgarul se potoli şi tăcu. Ţăranul privi în adincul fântânei şi rămase uluit de ce văzu.

Cu fiecare lopată de pământ, măgarul cel bătrân făcea ceva neaşteptat: se scutura de pământ şi păşea deasupra lui. În curând, toată lumea fu martoră cu surprindere cum măgarul, ajuns până la gura fântânei, sări peste ghizduri şi ieşi frematind...

Viaţă va arunca poate şi peste tine cu pamint şi cu tot felul de greutăţi...

Însă, secretul pentru a ieşi din fântână este să te scuturi de acest pământ şi să-l foloseşti pentru a urca un pas mai sus. Fiecare din greutăţile noastre este o ocazie pentru un pas înainte. Putem ieşi din adâncurile cele mai profunde dacă nu ne dăm bătuţi. Foloseşte pământul pe care ţi-l aruncă peste tine ca să mergi înainte.

Aminteşte-ţi de cele 5 reguli pentru a fi fericit:

1) Curăţă-ţi inima de ură, frică, egoism;

2) Scuteşte-ţi mintea de preocupări inutile;

3) Simplifică-ţi viaţa şi fă-o mai frumoasă;

4) Dăruieşte mai mult şi aşteaptă mai puţin;

5) Iubeşte mai mult şi ... scutură-te de pământ, pentru că în viaţa asta, tu trebuie să fii soluţia, nu problema.

 

Citeşte şi