"Caruso", interpretează Lucio Dalla și Luciano Pavarotti - In memoriam Lucio Dalla!

04 Martie 2012, 00:05 | 6621 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal
Lucio Dalla

Lucio Dalla, un celebru cântăreţ  și  compozitor italian, care a vandut milioane de discuri în întreaga lume, a murit joi, 1 martie,  în Elveţia, în timpul unui turneu de concerte europene.

L.Dalla, 68 de ani, a murit de un atac de cord într-un hotel din Montreux, după micul dejun. Dalla, ale  cărui genuri muzicale au variat de la folk la jazz  clasic, a dat un concert miercuri, în oraşul elvețian, foarte  cunoscut pentru Festivalul de jazz.

Melodia obsedanta a lui Dalla, "Caruso", a fost  vânduta în 9 milioane de exemplare în întreaga lume. Președintele Italiei, Giorgio Napolitano, a fost printre cei care i-au adus un omagiu cântărețului. "(Dalla a fost), o voce puternică şi originală, care a contribuit la reînnoirea și  promovarea muzicii italiene în lume. El a fost un artist iubit de italienii de toate vârstele", a spus preşedintele, într-un mesaj de condoleanţe. L. Dalla, in melodiile sale, a fost inspirat de pasiunea sa pentru mare. El a avut o casa pe Insulele Tremiti, un arhipelag mic în largul coastei de sud-est a Italiei.

Cântecul "Caruso", unul extraordinar, un omagiu adus marelui tenor  italian Enrico Caruso, este celebru în întreaga lume. Iata-l, interpretat de regretații Luciano Pavarotti și Lucio Dalla, intr-un videoclip de pe youtube:

 

Citeşte şi