Mătușa Ana, ouăle și morala - povestire cu tâlc.

08 Octombrie 2011, 00:02 | 5967 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal

O profesoară a cerut clasei sale de elevi să își întrebe fiecare părinții care este cea mai relevantă poveste a familiei sale și care are o morală la sfârșit, urmând ca a doua zi fiecare dintre ei să spună povestea în clasă. A doua zi, în ora respectivă, Cristian a dat următorul exemplu:

- Tatăl meu este fermier și creștem găini. Într-o zi am mers la piață cu o grămadă de ouă așezate într-un coș de nuiele împletite, coș așezat pe scaunul din față al camionului. La un moment dat, camionul a lovit o groapă iar coșul a căzut de pe scaun și toate ouăle s-au spart. Morala povestirii este să nu îți pui niciodată toate ouăle într-un singur coș.

- Foarte bine ! - spuse profesoara.

Următoarea a fost Maria care începuse să povestesca:- Și noi suntem fermieri. Aveam 20 de ouă care trebuiau să fie clocite dar numai 10 puișori au ieșit. Morala este să nu îți numeri găinile înainte de a fi clocite ouăle

- Foarte bine ! - replică din nou profesoara, mulțumită de ce auzise până aici.Următorul a fost Nelutu, care a început și el povestea sa:

- Tatăl meu mi-a povestit despre mătușa Ana... Mătușa Ana era inginer de aviație în război iar avionul ei a fost lovit. A trebuit să aterizeze forțat pe teritoriul inamic și tot ce avea la ea era o sticlă de palincă,o pușcă și o sabie.

- Continuă, spune profesoara intrigată.

- Mătușa Ana a băut toată pălinca pentru a se pregăti...apoi a aterizat în mijlocul a 100 de soldați inamici. Ea a omorât 70 dintre ei cu mitraliera până s-au terminat gloanțele. Apoi a mai omorât 20 cu sabia până lama s-a tocit. Pe ultimii 10 i-a omorât cu mâinile goale.

- Dumnezeule mare, spune profesoara îngrozită, și care ți-a zis tatăl tău că este morala?

- Stai departe de mătușa Ana când e beată!

 

Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.