Cum se poate evita prosteşte o cacofonie care nu e cacofonie, ci doar o idioţenie.

27 Mai 2011, 00:05 | 4279 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal
Dictionarul explicativ al limbii romane

 

Auzim, la tv şi la radio, multe exprimări care ne "zgârie" auzul. Una dintre cele mai frecvente, care apare în diverse propoziţii, este urmatoarea: "ca şi om politic , vă spun...", "ca şi primar, am realizat...", "ca şi observator al vieţii politice...", etc.

 Prin această exprimare tâmpită, autorii  vor să arate că ştiu cum să evite o cacofonie, utilizând amărâtul asta de şi în cantităţi industriale. Este o exprimare tembelă, pentru că cei care folosesc acest limbaj, nu-şi dau seama cât sunt de ridicoli.  Ei spun, fără să vrea, evident, că sunt ce-or fi, dar că ceea ce au de afirmat o fac în calitate de altceva, suplimentar: şi ca oameni politici, şi ca observatori şi ca primar. Aceeaşi indivizi care sunt, chipurile , atenți la cacofonii, spun fără să clipească :"ora doisprezece", "vrem decât respect", " Camera Deputaţilor şi Senatul este convocat", etc. 

Domnilor , învăţaţi limba română, e singura şansă pentru a evita cacofoniile!  

 

Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.