Cum se poate evita prosteşte o cacofonie care nu e cacofonie, ci doar o idioţenie.

27 Mai 2011, 00:05 | 3429 vizualizări | 0 comentarii
Dictionarul explicativ al limbii romane

 

Auzim, la tv şi la radio, multe exprimări care ne "zgârie" auzul. Una dintre cele mai frecvente, care apare în diverse propoziţii, este urmatoarea: "ca şi om politic , vă spun...", "ca şi primar, am realizat...", "ca şi observator al vieţii politice...", etc.

 Prin această exprimare tâmpită, autorii  vor să arate că ştiu cum să evite o cacofonie, utilizând amărâtul asta de şi în cantităţi industriale. Este o exprimare tembelă, pentru că cei care folosesc acest limbaj, nu-şi dau seama cât sunt de ridicoli.  Ei spun, fără să vrea, evident, că sunt ce-or fi, dar că ceea ce au de afirmat o fac în calitate de altceva, suplimentar: şi ca oameni politici, şi ca observatori şi ca primar. Aceeaşi indivizi care sunt, chipurile , atenți la cacofonii, spun fără să clipească :"ora doisprezece", "vrem decât respect", " Camera Deputaţilor şi Senatul este convocat", etc. 

Domnilor , învăţaţi limba română, e singura şansă pentru a evita cacofoniile!  

 

Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.