Povestea broscuţelor sau criza economică pe înţelesul tuturor.

14 Martie 2011, 23:11 | 4230 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal

Într-un sătuc de câmpie, a venit un... investitor străin, însoţit de asistentul lui!! A bătut la prima uşă întâlnită şi i-a spus proprietarului:
 - Uite, eu sunt colecţionar de broscuţe; dacă îmi aduci o broscuţă, am să îţi dau pe ea... 10 euro!
 
 Ţăranul a fugit repede în pădurea din spatele casei şi a luat o broscuţă. I-a dat-o investitorului, şi-a luat cei 10 euro şi le-a spus vecinilor despre ce afacere a făcut. A doua zi, fiecare ţăran s-a dus la investitor cu câte o broscuţă, pe care a vândut-o cu 10 euro.
 
 După câteva zile, investitorul le-a spus satenilor:
 - Văd că afacerea merge. De azi, pentru fiecare broscuţă am să vă plătesc câte 20 de euro.
 
 Ţăranii au dat fuga în pădure, au cules broscuţe şi le-au predat pentru 20 de euro/bucata, investitorului. După alte câteva zile, acesta s-a întors în ţara sa, presat de afaceri, lăsându-l pe asistent cu broscuţele, urmând ca el să se întoarcă după cel mult o săptămână.
 
 Înainte de a pleca, le-a spus:
 - Dragii mei, sunt nevoit să mă întorc urgent în ţară. Vă promit însă că la întoarcere am să cumpăr de la voi broscuţele cu 60 de euro bucata. Şi a plecat, în uralele satenilor fericiţi de pleaşca ce a dat peste ei.
 
 A doua zi, asistentul investitorului a adunat sătenii şi le-a spus:
 - Fraţilor, m-am gândit la o afacere pentru voi. Şeful meu se va întoarce peste două săptămâni şi vă va plăti câte 60 de euro/broscuţă. Dacă vreţi, vi le vând eu înapoi pentru 35 de euro bucata, iar voi le veţi vinde cu 60. Profitul vostru va fi frumuşel. Ce spuneţi?
 
 Sătenii, s-au adunat la sfat şi au decis că o aşa afacere nu mai prind ei degrabă. Au pus mână de la mână, s-au împrumutat pe la cunoscuţi, pe la bănci, care pe unde a putut, şi au cumpărat broscuţele înapoi cu 35 de euro bucata. Asistentul investitorului a luat banii, a plecat după şeful său, iar pe săteni nu i-a mai căutat nimeni, niciodată. Au rămas cu banii daţi, cu împrumuturi scumpe la bănci şi fără să deţină niciun activ în plus faţă de ceea ce aveau înaintea afacerii.
 
 Această este povestea crizei, pe înţelesul celor care nu au deprins cotloanele businessului bancar...



 

Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.