Stiri bursiere - Despre bursa

15 Septembrie 2009, 19:17 | 5101 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal

Bursele sunt institutii care organizeaza tranzactionarea instrumentelor financiare standardizate cum ar fi actiunile, obligatiunile, optiunile sau contractele futures. Doua din cele mai mari burse americane sunt localizate in New York: New York Stocxk Exchange (NYSE) si American Stock Exchange (AMEX). Alte burse importante se afla la Londra, Paris, Milano, Hong Kong, Tokyo si Toronto. Accesul la piata bursiera pentru persoane fizice si pentru firme este posibil prin intermediari specializati. Bursele constituie campul de actiune al brokerilor care realizeaza tranzactii intre ei in numele clientilor sau in nume propriu.
    In anul 1991 guvernul Romaniei hotaraste sa acorde persoanelor fizice majore o parte din averea statului (societati pe actiuni apartinand staului), distribuind astfel niste certificate cu o valoare nominala la vremea accea de 25000 lei (vechi). Aceste "hartii" nu aveau elemente de securitate (nume, prenume, cod numeric personal, adresa) asa ca un an mai tarziu se distribuie populatiei asa numitele "cupoane" cu o valoare nominala de 975.000 lei.
     Cu aceste doua instrumente financiare, in anul 1994, persoanele care le detineau aveau dreptul sa le subscrie (depuna) la societatile oferite de stat prin programul de privatizare in masa.
     In acest context, in anul 1995, dupa o pauza de 50 ani, se redeschide Bursa de Valori Bucuresti (inchisa de comunisti in 1945).
     Cu alte amanunte intr-un articol viitor!

Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.