Se vorbeşte prin mass-media despre stoparea plăţii pensiilor celor peste 20 000 de revoluţionari, unii care nici nu au participat la Revoluţia din decembrie `89.
Acest fapt, adică perspectiva pierderii privilegiilor nesimţite, îi face pe unii „revolutionari" să-şi dea arama pe faţă. Au început ameninţările cu protestele, iar din câte ştim, la începutul lui august, mai mulţi "revoluţionari" de profesie vor organiza un miting. În care ce? În care să ceară să nu li se oprească pensiile de 500-600 de euro pe lună. O sumă uriaşa, dacă ne gândim că veteranii de război, care sunt mai mulţi, primesc o sumă mult mai mică. Şi aceşti veterani chiar şi-au pus viaţa în pericol, şi nu câteva zile, ci ani întregi de război.
Să revenim la cei care îşi spun revoluţionari. Pe lângă pensiile uriaşe, ei au mai primit teren intravilan şi extravilan, spaţii comerciale, gratuitate pe transportul în comun, scutire de impozite. Toate acestea pentru că, zic dânşii, au salvat ţara de regimul comunist. Păi domnilor, pentru acest lucru aţi participat la revoluţie, pentru bani şi terenuri? Atunci înseamnă că aţi luptat, unii, desigur, pentru privilegii. Am înlăturat nomenclatura comunistă şi am adus nomenclatura revoluţionarilor. Au trecut peste 21 de ani de la Revoluţia din decembrie `89 şi noi, plătitorii de impozite, le dăruim, prin intermediul statului, sume uriaşe de bani. Mii de certificate de revoluţionari au fost eliberate unor indivizi care nu au avut nimic în comun cu Revoluţia.
Statul a dat cu nemiluita privilegii individuale şi de grup, cei care au intermediat marea pomană socială s-au îmbogăţit cu averi la care nu visau înainte de `89. Au falsificat documente pentru a transforma în revoluţionari indivizi care nu au avut absolut nimic în comun cu Revoluţia. Cunoaştem asemenea cazuri şi la Turnu-Măgurele, unde sunt peste 100 de revoluţionari, deşi în oraş nu s-a întâmplat nimic.
Cunoaşteţi cazurile Eli Iagăr, Sever Iagăr, Simionescu Adrian, Dinu Floricel ( zis Geantă), oameni care n-au avut nimic în comun cu Revoluţia, doar au profitat de ea. Până şi primarul Mohanu şi-a luat certificat de revoluţionar, de parcă nu avea bani.
Aşa cum am scris mai sus, sunt peste 20 000 de luptători remarcaţi pentru cauza revoluţiei şi numai 169 de simpli participanţi la revoluţie. Printre motivele pentru care li s-a acordat certificatul de luptător remarcat, este şi cel referitor la faptul că au condus oameni sau grupe de oameni în timpul Revoluţiei. Cum ar veni, 21 000 de oameni au condus 169, asta e Revoluţia română. Sperăm ca aceste pensii să fie plătite doar celor răniţi şi urmaşilor celor răniţi sau ucişi în Decembrie `89, ceilalţi au averi uriaşe, nu trebuie să-i mai "sponsorizăm" şi noi.