Despre sănătate, spitale şi minciună!

09 Aprilie 2011, 19:39 | 5166 vizualizări | 5 comentarii
Car Universal

În aceste zile, se vorbeşte foarte mult despe închiderea unor spitale. Cei care acum câteva luni criticau sistemul medical românesc, spitalele unde poţi muri cu zile, lipsa de dotări şi de medici, au devenit acum susţinători ai spitalelor construite la fiecare colţ de stradă. Vedem posturi de televiziune care, nu cu mult timp în urmă, arătau spitale prost utilate iar acum le prezintă, pe aceleași spitale, ca mari clinici specializate în salvarea oamenilor. Mai aveau puţin şi spuneau că egalau spitalul AKH din Viena! Câtă ipocrizie!  Tocmai acum, când se încearcă o combinare a specialităţilor şi medicilor din  mai multe spitale într-unul singur, dar care să poată trata orice urgenţă.

 Multe spitale din ţară sînt srl-uri ale medicilor, pentru pensionari anticipate şi tocat bani de la casa de sănătate, pentru medicamente care nu sînt administrate vreodată. Ce uită să spună aceşti pseudo-bocitori este un lucru foarte simplu, dar care îi doare mult.  După momentul decembrie '89, partidul care a urmat "democratic " la putere a fost FSN, cu schimbările ulterioare de nume (dar nu şi de nărav...). Partid care a avut marea (şi poate unica în istorie) şansă să fi condus o ţară lipsită de datorii externe, cu oameni doritori (pe atunci) de înnoire, de muncă, fericiţi că sînt liberi.

 Dacă, în acel moment, în loc să-şi spele şi să-şi legalizeze banii din turnătorii, găinarii (nu am cuvintele necesare pentru a caracteriza hoţiile acestor indivizi ), obţinuţi în comunism, s-ar fi pus pe treabă şi ar fi creat un context legal necesar unei adevărate noi democraţii (de ce nu, inspirindu-se şi din legile unor ţări ca Germania, S.U.A., etc.), bazată pe o sănătoasă economie de piaţă, poate nu am mai fi asistat la situaţia  actuală ! Nu au reuşit altceva decît să facă promisiuni fără acoperire pe termen lung, să mărească salarii fără a avea productivitatea necesară, pe de-o parte, iar pe de alta, au vîndut tot ceea ce mai putea să asigure, cît de cît, un nivel decent de subzistenţă, la preţuri de nimic, unor "companii" de doi bani, contra unor spăgi pentru guriţa lor, companii care nu au făcut altceva decît să le vîndă, pe bucăţi, la preţuri de cîteva ori mai mari decît au dat pe ele. Şi culmea e că azi, tot ei, vin cu aceleaşi promisiuni, din nou fără a avea o bază de susţinere şi fără a avea programe/alternative mai bune decît ale celor de la putere în prezent (care şi ei, la rîndul lor, bîjbîie, se bilbiie, se cîrpesc de unde pot, etc.).

 PSD-ul şi alţii ca ei nu au înţeles un lucru foarte important : opoziţie nu înseamnă numai critică şi gigi-contra faţă de cei care sînt la putere, ci şi învăţare din greşelile altora, îndreptarea acestora, legi, fisc, justiţie mai bune, toate reflectate în programe de guvernare care să nu fie bazate doar pe "dacă vin eu la putere o să fie lapte şi miere, o să măresc salarii/pensii, o să dau cîte 20.000 euro fiecăruia care se întoarce în ţară"! 

Citeşte şi
Comentarii (5) Adaugă comentariu
S.D. pe 12 Aprilie 2011, 07:05
#5
pt.eu
Daca s-ar inchide spitalul din Turnu,precis ar ajunge in mana lui Dragnea si ar face cu el, cam ce a facut cu unitatea militara. Faptul ca spitalul exista inca,se datoreste actualului director, Laurentiu Barbulescu. Dar asta nu se spune, pentru a nu pata imaginea si asa destul de neagra a primarului.
eu pe 11 Aprilie 2011, 12:49
#4
pt vali
Frate cred ca esti cu capul daca vrei desfintarea spitalelor pe care le spui, de ce nu se pot investi in ele sau mai usor il inchidem si ajunge ca unitatea militara?Daca nu mai vrei spitale poate vrei direct la cimitir?
Vali pe 10 Aprilie 2011, 14:54
#3
pt.Popovici Stanga Daniel (PSD)
Daca TU sau cineva din familia ta,veti avea nevoie de asistenta medicala intr-un spital,sa va duceti la spitalul din Furculesti,Codlea,Balcesti sau chiar din Turnu Magurele.Sa nuuuuu cumva sa te duci la Buc*resti,pentru ca acolo ai sanse sa te faci bine. Nu mai scrieti fara sa stiti care este adevarul despre sistemul de sanatate.Romania este bolnava rau,si are nevoie de multe astfel de\'\'operatii\'\'.
Popovici Stanga Daniel pe 10 Aprilie 2011, 10:42
#2
Cam a*cri-s* stugurii......
Felicitari pentru comentariu! N-are cap n-are coada si nici nu poti intelege nimic din el. Doar ca esti un aprig sustinator p.d.l.! Pana aici toate bune, dar tu uiti ca in F.S.N. erau si actualii \"puternici\" ai tarii; uiti si ca printre \"vanzatori\" s-a aflat si unul care a vandut flota ! Voi vorbiti despre promisiuni fara acoperire, cand de doi ani numai asta faceti si rezultatele se vad : saracie si foame ;despre turnatorii si gainarii facute in comunism chiar seful vostru suprem recunostea ca le-a facut..., numai Anversul stie! Cat despre spitale, iti urez sa ai nevoie urgenta de unul si sa-l gasesti la 100 de km. Pana acolo poate -ti revizuiesti gandirea...., daca mai ajungi! In rest numai de bine, si sa se coaca strugurii...!
Dan pe 10 Aprilie 2011, 10:34
#1
Dispensarul municipal
Si asa zisul spital din Turnu ar trebui restructurat si transformat in ambulatoriu asta pentru cei dispusi sa-si riste sanatatea la turnu.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.