Moţiunea de cenzură - eşecul lui Ponta şi Dragnea

30 Octombrie 2010, 01:37 | 4847 vizualizări | 1 comentarii
Car Universal

 Cei doi corifei ai PSD, Ponta şi Dragnea, au reuşit să compromită acest partid prin declaraţiile şi faptele iresponasbile ale dumnealor. Cu o zi înaintea moţiuni, Ponta anunţa pe toate posturile tv că-i mai trebuie doar 3-4 voturi ca să demită guvernul. Dragnea îi ţinea isonul şi anunţa chiar în seara de dinaintea votului, că PSD mai are nevoie de doar două voturi.

În ziua decisivă, Ponta a anunţat, sigur pe el, că guvernul actual va fi demis deoarece PSD a reuşit să strângă numărul de voturi necesare. A fost un bluf, o mişcare ce a demonstrat neseriozitatea unui partid care se crede responsabil să preia guvernarea. Dacă şi în prognozele economice se înşală ca în numărul de voturi?

Declaraţiile iresponsabile ale "micului Titulescu" (din profil, aşa spunea A.Năstase) au continuat şi în ziua mitingului:"Jandarmilor li s-a spus că astăzi va fi o lovitură de stat. Li s-a dat muniţie. Fac un apel să înţeleagă că nu trebuie să facă ceea ce le spune Băsescu, aşa cum n-au făcut nici când le-a spus Ceauşescu să tragă în oameni. Este foarte grav ce se întâmplă. Credem în continuare că democraţia poate fi salvată. Ne aflăm într-un moment prin care România n-a mai trecut din decembrie 1989". Doar un iresponsabil putea să spună aşa ceva, declaraţia aceasta putând să ducă la conflicte grave între manifestanţi şi forţe de ordine. A trecut neluată în seamă pentru că multă lume şi-a dat seama de cât preţ trebuie să pună pe vorbele lui Ponta.

Dragnea nu s-a lăsat mai prejos şi a transportat în Parlament  nişte dosare cu, zicea dânsul, 2,5 milioane de semnături pentru moţiunea PSD. Semnăturile fuseseră strânse înainte ca PSD să comunice măcar problemele atinse de moţiune. Munţii de dosare au făcut ca Dragnea să se umfle în pene şi să declare ritos că dosarele sunt dovada că moţiunea PSD este susţinută. S-a văzut în stradă, unde din cei 80 000 de oameni aşteptaţi, nu s-au strâns decât vreo 30 000, dintre care doar vreo 10 000 de pesedişti. "Cea mai mare acţiune de protest post-decembristă" a fost un mare fâs.

Moţiunea a fost pusa după congresul PSD, care, spunea Dragnea, va prezenta programele de ieşire din criză. Ce a fost la congres, ştim cu toţii. Programe de un populism respingător, fără legătură cu lumea reală în care trăim, mizând pe naivitatea unui electorat credul şi uşor de aburit. Să te laşi păcălit de nişte sondaje plătite de tine, care îţi arată partidul la cote ameţitoare, iată o dovadă pură de infantilism politic.

Mai rău decât eşecul politic al PSD este  decredibilizarea sindicatelor, protestul lor fiind confiscat de politrucii din acest partid. Dacă PSD nu renunţă la asemenea conducători, viitorul său va arăta sumbru. 

Citeşte şi
Comentarii (1) Adaugă comentariu
GIGI PROCURORU pe 30 Octombrie 2010, 12:26
#1
DNA-ul mai lucreaza ?
Daca Dragnea vine cu dosare,de ce nu dati drumu si la dosarele lui ? Se stie de catre cine trebuie,ca dosarele,nu putine,sunt deja la DNA. Umflati-l, sa mai poata respira si Teleormanul !
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.