Moţiunea populara=motiunea populistă. De ce n-am vota moţiunea.

24 Octombrie 2010, 21:41 | 3086 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal

Moţiunea de cenzură depusă de opoziţia PSD-PNL este o înşiruire de generalităţi, fără soluţii de rezolvare pentru problemele economice din România. Vom încerca să prezentăm câteva puncte din această moţiune şi comentarii la ele. Partidele din România, la guvernare sau în opoziţie, au o singură problemă, eliminarea adversarului, nu binele cetăţenilor. Lupta politică e plină de lovituri sub centură. Acest lucru s-a văzut şi în ultima campanie electorală, cea pentru prezidenţiale, când  a apărut, din neant, filmuleţe trucate pentru demolarea adversarilor politici.

Ştim cu toţi filmuleţul incriminator la adresa preşedintelui, filmuleţ care, aşa cum spunea şi Vantu în celebrele stenograme, a avut un efect contrar celui ţintit de autorii filmuleţului.  Nici actuala moţiune nu duce lipsă de lovituri subterane.  Aşa cum spunea V.Ponta :"Mai întâi să omorâm ursul şi apoi vedem ce facem cu pielea". Probabil se gândea că vor rămâne, aşa cum se zice, cu pielea ursului din pădure, pentru că la vânat nu prea merg. În preambulul moţiunii, autorii spun că reprezintă 91 % din populaţia ţării. De unde această cifră? Probabil din sondajele făcute de posturile tv mogulesti, pentru că realitatea nu e nici pe departe aşa.

În sfârşit, revenim la moţiune. "Guvernarea Băsescu-Udrea-Boc-Anastase a produs un dezastru generalizat în economie”. Ca să vezi, nu guvernarea Tăriceanu, susţinută de PSD,  a creat haosul din economie, nu în acea perioadă s-au făcut creşteri de pensii şi de salarii bugetare peste orice logică economică? Guvernarea Boc s-a trezit cu probleme grave în privinţă deficitului bugetar, probleme pe care încearcă să le rezolve prin limitarea salariilor la limita veniturilor generate de economie. Aceasta e soluţia pe care o recomandă toţi economiştii, cu capul pe umăr, şi organismele financiare internaţionale (FMI, BM, UE). Alt citat: "sărăcirea populaţiei României a fost transformată de "dinastia" Boc în politică de stat".

Termenul dinastie este o idioţenie, ca să faci o dinastie trebuie ca urmaşii tăi să vină la conducere. Cel puţin acest termen e complet greşit, fetele lui Boc sunt abia la gimnaziu, nu-l pot urma pe tatăl lor la conducerea Guvernului. Dar să nu ne legăm de acest lucru, să vedem ce afirma această propoziţie. Doar în timpurile comuniste puteai spune că sarcina Guvernului este să îmbogăţească populaţia, acum, dacă ai văzut că munca ta nu este apreciată la adevărata valoare, eşti liber să mergi pe piaţa muncii europene şi să fii plătit cum crezi că meriţi.

"Guvernarea Băsescu-Udrea-Boc-Anastase a instalat în România un sistem clientelar care capuseaza instituţiile statului, de la cel mai înalt nivel până la ultima comună din România, în care banii publici se scurg prin "sitele” portocalii către camarila politica”. Aha, înţelegem, guvernările Tăriceanu şi Năstase n-au fost clientelare, nu-şi puseseră clienţii  politici până în ultimul post bugetar. Banii nu s-au scurs prin sitele PSD sau PNL, pe contracte măsluite care duceau comisioanele în puşculiţe de partid! Să ridice primul piatra acela care are conştiinţa curată!! Ia uite unde erau ăia cinstitii şi noi habar n-aveam! În opoziţie! Problema este că ne cred prea naivi şi prea fraieri. Iniţiatorii moţiunii propun: "salvarea mediului privat, salvarea clasei de mijloc, salvarea bugetelor publice, salvarea politicilor sociale, salvarea educaţiei şi sănătăţii, salvarea pensionarilor”. Ca în celebrele filme"Greu de ucis 1,2,3", când Bruce Willis salvează tot ce mişcă doar cu mâinile goale.

Citez: "Eliminarea corupţiei prin decuplarea clientelei politice de la banul public şi transparentizarea folosirii acestuia". Hai că ne umflă râsul. Cine spune asta? Năstase, alias mătuşa Tamara? Dragnea, stăpânul Teleormanului, cel care a reuşit ca prin prisma funcţiei de preşedinte CJ Teleorman, să ofere toate contractele de asfaltări firmei Teldrum? Geoană, susţinut de SOV şi Voiculescu-3 Antene? Antonescu, coleg de partid cu Tăriceanu, Patriciu, Fenechiu, Remes, Rusanu, Morega şi încă mulţi alţii ? Da proşti ne mai credeţi!  Acestea sunt motivele pentru care nu am vota moţiunea de cenzură. O altă cauză ar fi stenogramele lui Vantu, unde acesta vorbeşte despre politicienii din opoziţie ca despre indivizi corupţi sau coruptibili. 

Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.