Şcoli modernizate şi, după câţiva ani, închise!

19 August 2010, 01:35 | 4900 vizualizări | 2 comentarii
Car Universal

 

 Închiderea şcolilor din cauza lipsei elevilor este una din relele timpurilor pe care le trăim. Multe din şcolile care se închid au avut parte de reparaţii în ultimii ani. Sume de zeci de miliarde s-au investit în unităţi şcolare fără viitor.
 
 Dezmăţul cu bani publici a fost politica de stat. În judeţul Teleorman se vor închide încă vreo 90 de şcoli în acest an. Lucrul tragic nu este acesta, pentru că nu poate funcţiona o şcoală cu câţiva elevi, ci faptul că multe unităţi care se închid sunt şcoli renovate în 2007 şi 2008. Avem exemple de unităţi şcolare unde s-au investit miliarde de lei şi care acum se închid. Şcoala nr 3 din Tr.Măgurele este un exemplu. Fără să se facă vreun studiu s-au investit bani mulţi iar acum şcoala va fi nefolosită. Nu se ştia că numărul copiilor este în scădere an de an? Ba da, dar au preferat să  investească bani pentru a-şi putea lua "dreptul". Sume uriaşe au fost aruncate pe apa sâmbetei însă nimeni nu este vinovat. Coabitarea PNL-PSD din 2007-2008 a produs această anomalie:modernizarea unor şcoli care s-au închis după câţiva ani.

 Când numărul de elevi scade constant, de la an la an, se puteau moderniza doar şcolile care aveau viitor, cele unde numărul elevilor este suficient de mare să justifice modernizări. În acei ani s-a făcut o risipă de fonduri incredibilă. Acum, când criza mondială ne-a lovit pe toţi, acele sume ar trebui imputate celor care au aprobat modernizarea unor şcoli fără vreun studiu despre viitorul populaţiei şcolare a localităţilor respective.

 Soarta acestor clădiri unde au funcţionat şcoli este tragică. Primăriile nu vor avea bani să le întreţină şi, încet, încet, vor avea soarta Casei de Cultură din Turnu-Măgurele.

 

Citeşte şi
Comentarii (2) Adaugă comentariu
QQ pe 19 August 2010, 22:59
#2
scoala ciuperceni
Si in aceasta scoala s-au investit bani fara rost si va avea aceeasi soarta.
eu pe 19 August 2010, 10:06
#1
casa de cultura
foarte adevarat, nici macar Casa de Cultura nu mai exista in Turnu Magurele, a disparut odata cu ea si ultimul centru cultural din acest oras.chiar nu se gaseste cineva sa concesioneze aceasta locatie, daca nu exista fonduri pentru reabilitarea ei?
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.